Gnocchi cu sos de rosii in stil italian

Gnocchi cu sos de rosii in stil italian

Fiindca deja ne plac gnocchi foarte mult si am invatat sa-i facem corect dupa reteta de aici, va propun sa-i incercati neaparat si cu un Sos Marinara exemplar. Fetele mele anume asa le prefera cel mai des, eventual si cu putin parmesan ras deasupra.

Daca aveti sosul de rosii Marinara la indemana (eu conservez cate 30-40 de borcane pe sezon) si eventual niste rezerve de gnocchi la congelator, intotdeauna puteti improviza o masa rapida fara mari eforturi. Dar si fara rezerve procesul nu este complicat, luati etapele pe rand si va bucurati de o masa delicioasa in stil italian chiar la voi acasa.

Ingrediente

Sos de rosii pentru paste si pizza
800 ml
vedeti link-ul spre reteta in pasul 1
Gnocchi de casa
600 g
link-ul spre reteta il gasiti in pasul 2
Parmezan ras
4 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

In primul rand va recomand sa puneti la fiert sosul de rosii Marinara - ca sa fie gustos trebuie sa-l fierbeti in voie si doar sa-l mentineti cald pana sunt gata modelati gnocchi.

Gnocchi cu sos de rosii in stil italian - Pas 1
Pas 2

Modelati si formati gnocchi conform retetei de pe site - Gnocchi de casa.

Va spuneam ca se pot congela foarte bine, in acest caz nu trebuie decongelati din timp.

Gnocchi cu sos de rosii in stil italian - Pas 2
Pas 3

Puneti la fiert o oala mare cu apa si sare.

Cand incepe sa fiarba adaugati gnocchi si-i lasati pana incep sa se ridice deasupra.

Gnocchi cu sos de rosii in stil italian - Pas 3
Pas 4

Cu o spumiera scoateti gnocchi fierti din oala cu apa si-i mutati in cratita cu sosul de rosii fierbinte.

Gnocchi cu sos de rosii in stil italian - Pas 4
Pas 5

Amestecati atent, chiar mai bine daca mai mult scuturati oala, fiindca gnocchi sunt foarte fragezi cat sunt fierbinti si sa nu-i faceti piure.

Gnocchi cu sos de rosii in stil italian - Pas 5
Pas 6

Serviti imediat cu putin parmesan ras deasupra, daca va place.

Pofta Buna!

Gnocchi cu sos de rosii in stil italian - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !