Couscous cu ciuperci
Couscous-ul este un tip de paste, dar de marime foarte mica, facute de obicei din grau dur, sau grau dur integral (foarte bune in regimuri de slabire si nu numai). Am postat si Cum fierbem couscous pentru ca se poate folosi in mai multe mancaruri sau simplu ca si garnitura.
Avantajul este ca se fierbe foarte repede, este gustos si sanatos, il puteti combina cu orice va place.
Aici am pus combinatia de couscous cu ciuperci, una foarte reusita si rapida.
Semipreparate
●
1 pahar
Fierbeti un pahar de couscous asa cum scrie in reteta
Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci conservate in apa
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti la fiert couscous dupa metoda de aici.
In acest timp pregatim repede amestecul de ciuperci.
Ceapa se curata, spala si se taie marunt. O puneti la calit in putin ulei.
Pas 2
Cat se caleste ceapa taiati bucatele medii ciupercile spalate si curatate. Cand ceapa se inmoaie si incepe usor sa se rumeneasca adaugati ciupercile, amestecati bine si lasati sa se caleasca impreuna la foc mediu.
Pas 3
Amestecati periodic, cand observati ca ciupercile au scazut bine si incep sa se rumeneasca atunci este gata. Adaugati putina sare si piper, amestecati si luati de pe foc.
Pas 4
Adaugati ciupercile la couscous, care a fiert in acest timp.
Pas 5
Amestecati bine si lasati 10 min sa se patrunda toate aromele.
Pas 6
Asa o mancarica poate fi si garnitura si mancare de baza, depinde cum va place. Se serveste calda.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)