Ingrediente
●
Faina alba
350 g
puteti combina si cu putina faina integrala
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Esenta de vanilie
1 lingura
●
Scortisoara macinata
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mare amestecati urmatoarele ingredientele uscate - 350g faina, 140g amidon, 2 lingurite praf de copt, 0.5 lingurita sare si 6 linguri de zahar.
Pas 2
Apoi adaugati aici 200ml de apa, 140ml de ulei si 1 lingura esenta de vanilie.
Pas 3
Amestecati totul cu o lingura pana se leaga ingredientele si incepe sa se formeze aluatul.
Pas 4
Apoi incepeti sa framantati cu mainile si treceti aluatul pe masa, continuati pana devine uniform, moale si deloc lipicios. Il taiati in 2 bucati si formati din fiecare cate o bila. Lasati aceste bile sa se odihneasca acoperite cu un prosop timp de 15 minute.
Pas 5
In acest timp macinati intr-un blender 200g de nuci si le amestecati cu 6 linguri de zahar. Eu am facut jumatate de nuci doar cu zahar, iar in cealalta jumatate am adaugat 1 lingura de scortisoara.
Ambele variante sunt bune, totul depinde si de gustul vostru.
Pas 6
Fiecare bila de aluat se intinde cu facaletul intr-o foaie dreptunghiulara, cat mai subtire. Va ajutati cu putina faina pe masa in acest proces.
Pas 7
Presarati uniform pe fiecare foaie jumatate din cantitatea de nuca si zahar.
Pas 8
Rulati strans, chiar putin presati in timp ce formati ruloul, sa se lipeasca nuca de aluat.
Pas 9
Taiati felii de aproximativ 1 cm grosime.
Pas 10
Aranjati rulourile in tava cu sectiunea in sus, lasati putina distanta intre ele.
Pas 11
Apoi fiecare il apasati si aplatizati putin cu degetele.
Pas 12
Coaceti biscuitii astfel formati in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30 de minute, sau pana se rumenesc usor.
Lasat-i putin sa se raceasca inainte de servire.
Pofta Buna!
Cantitate:
40 buc
(2 tavi de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)