Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post

Au fost foarte buni si crocanti acesti biscuiti de post cu nuca, apreciati de toata familia noastra, se combina minunat cu un ceai sau cafea, dar marele plus este ca se prepara foarte simplu si repede.

Veti observa in reteta biscuitilor de post ca toate ingredientele sunt la indemana, puteti folosi orice nuci sau alune aveti la indemana, iar scortisoara este optionala. Mie personal mi-a placut sa folosesc scortisoara, dar aceasta acopera aroma de nuci, asa ca am facut 2 variante si ambele au fost delicioase.

Ingrediente

Faina alba
350 g
puteti combina si cu putina faina integrala
Amidon alimentar
140 g
Praf de copt
2 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Zahar
12 linguri
Apa
200 ml
Ulei
140 ml
Esenta de vanilie
1 lingura
Nuci
200 g
Scortisoara macinata
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol mare amestecati urmatoarele ingredientele uscate - 350g faina, 140g amidon, 2 lingurite praf de copt, 0.5 lingurita sare si 6 linguri de zahar.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati aici 200ml de apa, 140ml de ulei si 1 lingura esenta de vanilie.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 2
Pas 3

Amestecati totul cu o lingura pana se leaga ingredientele si incepe sa se formeze aluatul.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 3
Pas 4

Apoi incepeti sa framantati cu mainile si treceti aluatul pe masa, continuati pana devine uniform, moale si deloc lipicios. Il taiati in 2 bucati si formati din fiecare cate o bila. Lasati aceste bile sa se odihneasca acoperite cu un prosop timp de 15 minute.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 4
Pas 5

In acest timp macinati intr-un blender 200g de nuci si le amestecati cu 6 linguri de zahar. Eu am facut jumatate de nuci doar cu zahar, iar in cealalta jumatate am adaugat 1 lingura de scortisoara.

Ambele variante sunt bune, totul depinde si de gustul vostru.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 5
Pas 6

Fiecare bila de aluat se intinde cu facaletul intr-o foaie dreptunghiulara, cat mai subtire. Va ajutati cu putina faina pe masa in acest proces.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 6
Pas 7

Presarati uniform pe fiecare foaie jumatate din cantitatea de nuca si zahar.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 7
Pas 8

Rulati strans, chiar putin presati in timp ce formati ruloul, sa se lipeasca nuca de aluat.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 8
Pas 9

Taiati felii de aproximativ 1 cm grosime.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 9
Pas 10

Aranjati rulourile in tava cu sectiunea in sus, lasati putina distanta intre ele.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 10
Pas 11

Apoi fiecare il apasati si aplatizati putin cu degetele.

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 11
Pas 12

Coaceti biscuitii astfel formati in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30 de minute, sau pana se rumenesc usor.

Lasat-i putin sa se raceasca inainte de servire.

Pofta Buna!

Biscuiti melcisori cu nuca si scortisoara, de post - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 40 buc (2 tavi de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Steli
Steli 03 Mar 2023, 13:52

Multumim!

Descriere concisa, clara ca de altfel toate retetela postate..

  

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 12 Mar 2023, 19:24

buna Lena, reteta e ultra usoara si rapida, biscuitii sunt foarte crocanti si parfumati. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina P.
Cristina P. 08 Oct 2024, 22:59

Sunt foarte bune fursecurile, nu sunt dulci. Am inlocuit nucile cu migdalele. Le-am lasat la cuptor aproximativ 20 min. Cu siguranta o sa mai fac aceasta reteta.

Poza mea pentru reteta:
SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 13 Oct 2024, 14:43

Foarte usor de facut si au efect maxim! le.am facut de multe ori, sunt crocanti si deliciosi! inca o data merci Lena

Poza mea pentru reteta: