Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
0.5 kg
●
Apă
100 ml
este cantitate aproximativă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un vas mai adânc se pune făina, ouăle și sarea. Se pregătește apa într-o cană.
Pas 2
Se frământă un aluat nu foarte tare, aproximativ trebuie să vă ia 100g apă, dacă nu vă descurcați cu această cantitate mai puneți puțin.
Aluatul se lasă 10 min.
Pas 3
Peste 10 min mai frământați aluatul, așa se uniformizează ingredientele și veți observa că nu va avea textura noduroasă ca la început.
Se mai lasă 10 min.
Pas 4
Cu făcălețul se întinde aluatul, grosimea foii nu trebuie să fie mai mică/mare de 2-3 mm.
Foile întinse se pun pe niște ziare sau hârtie și se lasă într-un spațiu aerisit bine, să fie puțin curent.
Apropo, recomand să faceți tăiței numai în zile uscate cu vânt sau soare, altfel aluatul va absorbi umezeala din aer și va fi foarte greu să-l lucrați mai departe.
Pas 5
Între timp foile se întorc de pe o parte pe alta, ca să se usuce uniform.
Când pe ambele părți observați că aluatul are o pojghiță uscată, se ia foaia și se presară puțină făină.
Pas 6
Se rulează foaia presărată cu făină.
Pas 7
Și se taie subțire, începând de la colțuri, depinde cum vreți să fie forma tăițeilor - lungi sau scurți.
Pas 8
După ce le-ați tăiat, le puneți pe un fund înainte de fierbere.
Sau dacă vreți să le uscați, să le puteți fierbe oricând (se păstrează mult timp uscați), le puneți pe o suprafață uscată și într-un spațiu aerisit, le lăsați câteva zile și după aceea le strângeți în pungi.
Pas 9
Dacă vreți să le fierbeți imediat, le puneți în apă clocotită cu sare, lăsați să fiarbă 3-4 min și după aceea le scurgeți și le clătiți cu apă rece.
Dacă le fierbeți uscați, se lasă mai mult, aprox. 10 min dar trebuie să le gustați permanent, pentru că timpul de fierbere depinde de grosimea lor.
Pas 10
După ce le clătiți cu apă rece se pun într-un vas și în funcție de ce vreți să faceți mai departe trebuie unse cu diverse uleiuri:
- pentru ciorbe - puneți puțin ulei rafinat și amestecați, le puneți direct în zeama din farfurie, chiar dacă s-au răcit
- pentru tăiței cu brânză sau altele - puneți puțin ulei de măsline și/sau unt, după aceea le faceți cum vă plac, se mănâncă calde
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)