Hummus de linte și cartofi dulci
Nu ezitați să încercați combinații noi și să vă alintați cu gusturi și arome deosebite, chiar în fiecare zi, fără ocazii speciale. Am făcut deja de 3 ori această rețetă de hummus cu cartofi dulci și aș spune că este printre preferatele mele, cu mențiunea că în orice altă formă nu suport cartofii dulci! De fapt, în alte mâncăruri nu-i suportam cu toată familia - parcă sunt prea dulci, prea moi, prea nu pe placul nostru, dar anume în acest hummus am găsit perechea perfectă.
Deci am reușit totuși să introduc cartofii dulci în alimentația noastră, pentru că au foarte mulți nutrienți și chiar era păcat să nu o facem. Am gustat această combinație la o prietenă în vizită, dar m-am gândit s-o adaptez anume cu linte ca bază pentru hummus (puteți să mergeți și pe varianta clasică, cu năut fiert). După părerea mea este o combinație foarte reușită, să încercați neapărat și să vă bucurați de ea cu toată familia și prietenii!
Ingrediente
●
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
●
Oregano uscat
0.5 lingurite
●
Chimion pudră
0.25 lingurite
opțional
●
Curcuma/turmeric
0.25 lingurite
●
Semințe de susan
2 lingurite
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând curățați cartofii dulci de coajă, îi spălați și îi tăiați cuburi de mărime medie.
Asezonați și amestecați cu 3-4 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță usturoi uscat, 0.5 linguriță oregano și 0.5 linguriță de sare.
Pas 2
Puneți-i pe o tavă așternută cu hârtie de copt, preîncălziți cuptorul la 200 de grade (de preferat cu ventilație) și-i coaceți 20-30 de minute până se rumenesc un pic.
Cât stau în cuptor mai deschideți ușa și mai amestecați cu o spatulă în ei, să se rumenească uniform pe mai multe părți.
După cuptor lăsați să se răcească minim 30 minute.
Pas 3
În acest timp fierbeți lintea:
- puneți la fiert într-o cratiță 2 pahare de apă cu 1 linguriță de sare;
- lintea uscată o spălați în câteva ape și o scurgeți bine;
- apoi când fierbe apa din cratiță adăugați lintea acolo, amestecați periodic și lăsați la foc mic până este moale;
- lăsați să se răcească 20-30 minute.
Pas 4
Într-un bol adânc puneți lintea fiartă, cartofii dulci copți, 1 lingură de tahini (eu îl prefer pe cel de casă!), zeama de la o lămâie și 2 căței de usturoi.
Pas 5
Mărunțiți totul bine cu blenderul vertical, să fie pastă cât mai fină și uniformă.
În proces mai faceți pauze, gustați și potriviți de sare și lămâie după gust. Dacă observați că are textura ceva mai densă, adăugați un pic de apă clocotită, ca să-l faceți potrivit de cremos și moale.
Pas 6
Apoi distribuiți hummusul în farfurii sau casolete (eu le prefer anume pe ele, pentru că au capac și se păstrează ermetic la frigider).
Pas 7
Presărați deasupra puțin chimion pudră (chiar puțin, cu atenție pentru că aroma e puternică) și turmeric.
Pas 8
Stropiți deasupra cu puțin ulei de măsline și presărați niște semințe de susan.
Partea aceasta cu asezonarea deasupra este opțională, dar aduce un plus de culoare și gust final deosebit hummusului.
Pas 9
Acoperiți casoletele cu capac și lăsați puțin la frigider să se pătrundă aromele, dacă aveți timp și răbdare :)
Neapărat să gustați și încercați hummusul de linte și cartofi dulci, vă promit că îl veți savura până la ultima lingură.
Poftă Bună!
Cantitate:
6 portii
(2 casolete medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: