Ingrediente
●
Unt
130 g
la temperatura camerei
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine merele, le curatati de coaja si cotor, apoi taiati cubulete.
Puneti-le in tigaie cu sucul de la 1 lamaie si 80g zahar.
Pas 2
Caliti la foc mediu si amestecati periodic totul, pana zeama de la mere se evapora complet.
Lasati sa se racoreasca pana pregatim aluatul.
Pas 3
Ungeti cu putin unt tava de cuptor (26-28cm in diametru), de preferat cu borduri detasabile pentru o manevrare mai usoara a prajiturii dupa coacere.
Pas 4
Intr-un bol amestecati 400g faina, 150g zahar si 15g praf de copt.
Pas 5
Adaugati 2 oua si 120g unt moale.
Pas 6
Amestecati totul bine cu degetele pana se formeaza firimituri de aluat.
Pas 7
Puneti aproximativ 2/3 din aceste firimituri in tava pregatita anterior si le distribuiti in strat uniform.
Pas 8
Apoi le presati cu palma ca sa se lipeasca intre ele si sa formeze blatul de la baza prajiturii cu mere.
Neaparat ridicati si modelati niste borduri, cam de 1cm.
Pas 9
Puneti merele calite si le distribuiti uniform cu lingura.
Pas 10
Peste mere presarati uniform restul de firimituri de aluat din bol.
Pas 11
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 minute.
Apoi o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet. Luati atent bordurile tavii, portionati si savurati.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 portii
(tava de 26-28cm diametru)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: