Prăjitură cu mere dietetică

Prăjitură cu mere dietetică

Cei care sunt la regim și nu numai, atenție la această rețetă superbă - foarte, foarte sănătoasă, ușoară și repede de preparat. Este un fel de variație dietetică la Prăjitura cu mere - doar că o puteți mânca fără grijă pentru talie și sănătate. Mai ales este bună pentru copilașii mofturoși, care nu prea vor să mănânce cereale dar preferă dulciuri.

Ingrediente

Ouă
4 buc
se folosesc doar albușurile
Fulgi de ovăz
1 pahar
de 300ml
Mere
4 buc
   
Zahăr
150 g
puteți folosi zahăr de trestie, este mai sănătos
Făină
1 lingura
   
Praf de copt
0.25 lingurite
1/4 de linguriță
Unt
1 lingurita
   
Pesmet alb/galben
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Ungeți o tavă pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotundă cu borduri care se scot) și presărați pesmet pe fundul și pereții tăvii.

Prăjitură cu mere dietetică - Pas 1
Pas 2

Merele se spală, se curăță și se taie bucătele mici. Le puneți în tavă în strat uniform și le presărați cu o lingură de făină.

Prăjitură cu mere dietetică - Pas 2
Pas 3

Albușurile le separați de gălbenușuri și le bateți spumă tare, adăugați zahărul și mai bateți puțin.

Prăjitură cu mere dietetică - Pas 3
Pas 4

Adăugați fulgii de ovăz la albușurile bătute.

Prăjitură cu mere dietetică - Pas 4
Pas 5

Apoi praful de copt și amestecați atent compoziția - cu mișcări de sus în jos, ca să nu se așeze albușurile.

Prăjitură cu mere dietetică - Pas 5
Pas 6

Puneți aluatul peste mere, uniformizați și dați la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.

Prăjitură cu mere dietetică - Pas 6
Pas 7

Prăjitura este gata când se rumenește ușor deasupra, o scoateți și lăsați să se răcească complet.

Prăjitură cu mere dietetică - Pas 7
Pas 8

Înainte s-o serviți o presărați cu puțină ciocolată neagră dată prin răzătoare, este opțional.

Vă spun acum impresiile de la prăjitură:

- când a fost caldă, era bunicică

- când s-a răcit a fost bună, bună

- a 2-a zi dimineața (eu am preparat-o seara) a fost super bună

Deci aveți grijă să o lăsați să se răcească bine și să mai stea, ca să absoarbă fulgii de ovăz sucul din mere și să se înmoaie un pic.

Poftă Bună!

Prăjitură cu mere dietetică - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 22 Apr 2010, 10:29

Cool, am s-o fac si eu, taman aveam niste albusuri in congelator din secolul trecut, si nu stiam ce sa fac cu ele. O sa incerc fara zahar, am mere f dulci, sau sa pun fructoza. Iar in loc de uns tava, sa folosesc hirtie de copt.

lena
Elena (lena) 22 Apr 2010, 10:33

Nu recomand sa folosesti hartie de copt la aceasta prajitura, merele se vor lipi si o vor inmuia  rau si ai rsicul sa mananci prajitura cu ramasitze de hartie. 1 lingurita de unt nu este asa mult la opt portii de prajitura. Dar poti incerca, si ne spui cum te-ai descurcatDa, si de zahar - incearca fructoza, ideea este ca acea bezea sa fie un pic mai crocanta, eu am pus mai putin zahar si a fost cam umeda prajitura, nu avea acelasi gust si textura - zaharul face bezaeaua crocanta.

ELLA
ELLA 22 Apr 2010, 13:29

Buna.AS PUTEA INLOCUI ZAHARUL CU MIERE?MULTUMESC.

lena
Elena (lena) ELLA 22 Apr 2010, 13:30

Nu poti, nu va fi bezeaua tare, mai bine inlocuieste-l cu zahar de trestie.

anutza
Ana (anutza) 23 Apr 2010, 19:41

pot sa o fac in tava patrata nu?

lena
Elena (lena) Ana (anutza) 23 Apr 2010, 19:44

Da, sigur, dar sa nu fie mare, sau dublezi ingredientele.

amalia80
amalia80 15 Sep 2010, 10:03

Oare pot taia merele rondele? Am achizitionat super razatoarea care face rondele subtiri si cred ca ar iesi ceva. Ce zici? Cam cat e timpul de coacere a bezelei? Se vor zdrobi prea tare???

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) amalia80 15 Sep 2010, 10:11

Da, sigur ca se fac bine, le poti taia cum vrei.

serafima
tcaci (serafima) 27 Sep 2012, 15:02

Lena, am si eu nevoie de un sfat, sugestie. Mie albususrile nu-mi ies niciodata spuma, fie ca-s 4 sau 6, fie ca le bat cu mixerul sau alt instrument. Cre sa fie cauza? Mult.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 27 Sep 2012, 15:07

Inteleg problema, am avut-o si eu candva :)

Deci albusurile ar fi bine sa fie reci, si se bat bine chiar si cu telul daca ai rabdare si urmezi pasii:

- bolul si paletele mixerului cu care le bati sa le ungi cu suc de lamaie(pt degresare - eu tai lamaia in jumate si cu acea sectiune ung totul)

- incepe sa le bati fara zahar

- ai rabdare sa ajungi pana la o spuma mai tare si isi maresc volumul vizibil

- abia atunci incepu usor si cate putin sa introduci zaharul

- daca nu-ti iese nici asa sa vii la urmatorul Atelier si le batem impreuna, asta daca esti din Bucuresti :)

serafima
tcaci (serafima) 30 Sep 2012, 17:20

Imi pare rau ca nu pot sa vin la al tau Atelier, dar sa stii ca de aceasta data ( am inceput sa prepar dulciuri cam de un an) chiar mi-a iesit spuma. Sa ma fi vazut ce bucuroasa eram. Mult. inca o data. Pe viitor poate si pandispanul imi va iesi asa cum scrie in carte.

tatinela
tatinela 21 Dec 2012, 15:59

am batut si eu albusurile tinind sont de sfaturile tale,si a iesit o spuma tare tare)))

crazy
crazy 23 Oct 2013, 17:28

se poate face si fara lingura de faina???

tocmai am constatat ca faina mea a luato la fuga si a lasat punga in urma deci am ramas cu o punga goala de faina... si am taiat deja merele:((((

lena
Elena (lena) crazy 23 Oct 2013, 17:32

Cred ca poti, poate pui macar 1 lingura de amidon,daca ai.

Alinutza SDK
Alinutza SDK 01 Nov 2013, 22:56

Am incercat reteta aceasta de mai multe ori, sub diverse variante: fara praf de copt ori cu scortisoara sau cu mai putin zahar, in ultima varianta am mixat cu o parte din fulgi putine fructe de padure si am asorata cu capsuni. De fiecare data a iesit gustoasa ;)

Iar ca timp de preparare eu zic ca sunt suficiente 20 de minute ;)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
venus
venus 05 Jul 2014, 15:38

buna.azi am vazut reteta si, pentru ca aveam 2 mere mari m-am gandit sa o fac si eu...am completat cu gutui din compot.a iesit DE-LI-CIOS.Gutuile dau o aroma deosebita.

taniulya
taniulya 07 Jul 2014, 23:31

Lena, se pot folosi aici si alte fructe? Ai incercat? Poate ceva de genul caiselor sau piersici, visine, ce parere ai? Banuiesc ca zmeura s-ar inmuia prea tare... Merci anticipat!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) taniulya 08 Jul 2014, 00:08

Nu am incercat, dar puteti incerca orice fructe, cate putin.

filip
filip 28 Aug 2015, 22:03

Buna seara. Apreciez foarte mult retetele din site. Unele le-am si incercat cu succes. Insa aveti in categoria dietetice foarte multe retete care nu au treaba cu dietetic. Ar fi corect spre ajutorul unor oameni care chiar cauta retete dietetice si nu stiu foarte multe, sa nu fie dezorientati. Nu o luati ca un afront, ci ca un sfat.