Ingrediente
●
Ouă
4 buc
se folosesc doar albușurile
●
Fulgi de ovăz
1 pahar
de 300ml
●
Zahăr
150 g
puteți folosi zahăr de trestie, este mai sănătos
●
Praf de copt
0.25 lingurite
1/4 de linguriță
●
Pesmet alb/galben
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ungeți o tavă pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotundă cu borduri care se scot) și presărați pesmet pe fundul și pereții tăvii.
Pas 2
Merele se spală, se curăță și se taie bucătele mici. Le puneți în tavă în strat uniform și le presărați cu o lingură de făină.
Pas 3
Albușurile le separați de gălbenușuri și le bateți spumă tare, adăugați zahărul și mai bateți puțin.
Pas 4
Adăugați fulgii de ovăz la albușurile bătute.
Pas 5
Apoi praful de copt și amestecați atent compoziția - cu mișcări de sus în jos, ca să nu se așeze albușurile.
Pas 6
Puneți aluatul peste mere, uniformizați și dați la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Pas 7
Prăjitura este gata când se rumenește ușor deasupra, o scoateți și lăsați să se răcească complet.
Pas 8
Înainte s-o serviți o presărați cu puțină ciocolată neagră dată prin răzătoare, este opțional.
Vă spun acum impresiile de la prăjitură:
- când a fost caldă, era bunicică
- când s-a răcit a fost bună, bună
- a 2-a zi dimineața (eu am preparat-o seara) a fost super bună
Deci aveți grijă să o lăsați să se răcească bine și să mai stea, ca să absoarbă fulgii de ovăz sucul din mere și să se înmoaie un pic.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)