Prajitura cu mere dietetica

Prajitura cu mere dietetica

Cei care sunt la regim si nu numai, atentie la aceasta reteta superba - foarte, foarte sanatoasa, usoara si repede de preparat. Este un fel de variatie dietetica la Prajitura cu mere - doar ca o puteti manca fara grija pentru talie si sanatate. Mai ales este buna pentru copilasii mofturosi, care nu prea vor sa manance cereale dar prefera dulciuri.

Ingrediente

Oua
4 buc
se folosesc doar albusurile
Fulgi de ovaz
1 pahar
de 300ml
Mere
4 buc
Zahar
150 g
puteti folosi zahar de trestie, este mai sanatos
Faina
1 lingura
Praf de copt
0.25 lingurite
1/4 de lingurita
Unt
1 lingurita
Pesmet alb/galben
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Ungeti o tava pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotunda cu borduri care se scot )  si presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 1
Pas 2

Merele se spala, se curata si se taie bucatele mici. Le puneti in tava in strat uniform si le presarati cu o lingura de faina.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 2
Pas 3

Albusurile le separati de galbenusuri si le bateti spuma tare, adaugati zaharul si mai bateti putin.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 3
Pas 4

Adaugati fulgii de ovaz la albusurile batute.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 4
Pas 5

Apoi praful de copt si amestecati atent compozitia - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se aseze albusurile.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 5
Pas 6

Puneti aluatul peste mere, uniformizati si dati la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 6
Pas 7

Prajitura este gata cand se rumeneste usor deasupra, o scoateti si lasati sa se raceasa complet.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 7
Pas 8

Inainte s-o seriviti o presarati cu putina ciocolata neagra data prin razatoare, este optional.

Va spun acum impresiile de la prajitura:

- cand a fost calda, era bunicica

- cand s-a racit a fost buna, buna

- a 2-a zi dimineata (eu am preparat-o seara) a fost super buna

Deci aveti grija sa o lasati sa se raceasca bine si sa mai stea, ca sa absoarba fulgii de ovaz sucul din mere si sa se inmoaie un pic.

Pofta Buna!

Prajitura cu mere dietetica - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

filip
filip 28 Aug 2015, 22:03

Buna seara. Apreciez foarte mult retetele din site. Unele le-am si incercat cu succes. Insa aveti in categoria dietetice foarte multe retete care nu au treaba cu dietetic. Ar fi corect spre ajutorul unor oameni care chiar cauta retete dietetice si nu stiu foarte multe, sa nu fie dezorientati. Nu o luati ca un afront, ci ca un sfat.

taniulya
taniulya 07 Jul 2014, 23:31

Lena, se pot folosi aici si alte fructe? Ai incercat? Poate ceva de genul caiselor sau piersici, visine, ce parere ai? Banuiesc ca zmeura s-ar inmuia prea tare... Merci anticipat!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 08 Jul 2014, 00:08

Nu am incercat, dar puteti incerca orice fructe, cate putin.

venus
venus 05 Jul 2014, 15:38

buna.azi am vazut reteta si, pentru ca aveam 2 mere mari m-am gandit sa o fac si eu...am completat cu gutui din compot.a iesit DE-LI-CIOS.Gutuile dau o aroma deosebita.

Alinutza SDK
Alinutza SDK 01 Nov 2013, 22:56

Am incercat reteta aceasta de mai multe ori, sub diverse variante: fara praf de copt ori cu scortisoara sau cu mai putin zahar, in ultima varianta am mixat cu o parte din fulgi putine fructe de padure si am asorata cu capsuni. De fiecare data a iesit gustoasa ;)

Iar ca timp de preparare eu zic ca sunt suficiente 20 de minute ;)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
serafima
tcaci (serafima) 27 Sep 2012, 15:02

Lena, am si eu nevoie de un sfat, sugestie. Mie albususrile nu-mi ies niciodata spuma, fie ca-s 4 sau 6, fie ca le bat cu mixerul sau alt instrument. Cre sa fie cauza? Mult.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 27 Sep 2012, 15:07

Inteleg problema, am avut-o si eu candva :)

Deci albusurile ar fi bine sa fie reci, si se bat bine chiar si cu telul daca ai rabdare si urmezi pasii:

- bolul si paletele mixerului cu care le bati sa le ungi cu suc de lamaie(pt degresare - eu tai lamaia in jumate si cu acea sectiune ung totul)

- incepe sa le bati fara zahar

- ai rabdare sa ajungi pana la o spuma mai tare si isi maresc volumul vizibil

- abia atunci incepu usor si cate putin sa introduci zaharul

- daca nu-ti iese nici asa sa vii la urmatorul Atelier si le batem impreuna, asta daca esti din Bucuresti :)

amalia80
amalia80 15 Sep 2010, 10:03

Oare pot taia merele rondele? Am achizitionat super razatoarea care face rondele subtiri si cred ca ar iesi ceva. Ce zici? Cam cat e timpul de coacere a bezelei? Se vor zdrobi prea tare???

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) amalia80 15 Sep 2010, 10:11

Da, sigur ca se fac bine, le poti taia cum vrei.

anutza
Ana (anutza) 23 Apr 2010, 19:41

pot sa o fac in tava patrata nu?

lena
Elena (lena) Ana (anutza) 23 Apr 2010, 19:44

Da, sigur, dar sa nu fie mare, sau dublezi ingredientele.

ELLA
ELLA 22 Apr 2010, 13:29

Buna.AS PUTEA INLOCUI ZAHARUL CU MIERE?MULTUMESC.

lena
Elena (lena) ELLA 22 Apr 2010, 13:30

Nu poti, nu va fi bezeaua tare, mai bine inlocuieste-l cu zahar de trestie.

lena
Elena (lena) 22 Apr 2010, 10:33

Nu recomand sa folosesti hartie de copt la aceasta prajitura, merele se vor lipi si o vor inmuia  rau si ai rsicul sa mananci prajitura cu ramasitze de hartie. 1 lingurita de unt nu este asa mult la opt portii de prajitura. Dar poti incerca, si ne spui cum te-ai descurcatDa, si de zahar - incearca fructoza, ideea este ca acea bezea sa fie un pic mai crocanta, eu am pus mai putin zahar si a fost cam umeda prajitura, nu avea acelasi gust si textura - zaharul face bezaeaua crocanta.

Natali
Natali 22 Apr 2010, 10:29

Cool, am s-o fac si eu, taman aveam niste albusuri in congelator din secolul trecut, si nu stiam ce sa fac cu ele. O sa incerc fara zahar, am mere f dulci, sau sa pun fructoza. Iar in loc de uns tava, sa folosesc hirtie de copt.

Arata toate comentariile