Ingrediente
●
Oua
4 buc
se folosesc doar albusurile
●
Fulgi de ovaz
1 pahar
de 300ml
●
Zahar
150 g
puteti folosi zahar de trestie, este mai sanatos
●
Praf de copt
0.25 lingurite
1/4 de lingurita
●
Pesmet alb/galben
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ungeti o tava pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotunda cu borduri care se scot ) si presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.
Pas 2
Merele se spala, se curata si se taie bucatele mici. Le puneti in tava in strat uniform si le presarati cu o lingura de faina.
Pas 3
Albusurile le separati de galbenusuri si le bateti spuma tare, adaugati zaharul si mai bateti putin.
Pas 4
Adaugati fulgii de ovaz la albusurile batute.
Pas 5
Apoi praful de copt si amestecati atent compozitia - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se aseze albusurile.
Pas 6
Puneti aluatul peste mere, uniformizati si dati la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Pas 7
Prajitura este gata cand se rumeneste usor deasupra, o scoateti si lasati sa se raceasa complet.
Pas 8
Inainte s-o seriviti o presarati cu putina ciocolata neagra data prin razatoare, este optional.
Va spun acum impresiile de la prajitura:
- cand a fost calda, era bunicica
- cand s-a racit a fost buna, buna
- a 2-a zi dimineata (eu am preparat-o seara) a fost super buna
Deci aveti grija sa o lasati sa se raceasca bine si sa mai stea, ca sa absoarba fulgii de ovaz sucul din mere si sa se inmoaie un pic.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)