Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline

Rețeta este o improvizație, după ce am văzut mai demult la TV metoda de a pune măslinele în ruladă - se pun pe bețișoare din alea pentru frigărui și așa se rulează și se coace rulada. Am zis să încerc și eu, și mi-am dat seama că este metoda perfectă de a face ruladele cu ajutorul acestor bețișoare - rulada se poate modela și rula foarte ușor, chiar dacă nu puneți măsline tot recomand să le folosiți.

De ruladă pot spune că este foarte bună, dar cu aceste ingrediente nici nu are cum să fie altfel :)

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
   
Ouă
2 buc
   
Lapte
50 ml
   
Măsline verzi, fără sâmburi
200 g
sau cu umplutură
Cașcaval clasic
100 g
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Ouăle se bat bine cu laptele și cu un pic de sare.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 1
Pas 2

Apoi din această cantitate de ouă cu lapte faceți 2 omlete. Le prăjiți bine pe tigaie cu ulei încins, să se rumenească bine.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 2
Pas 3

Pieptul de pui se taie în 2 bucăți (dacă trebuie îl dezosați și scoateți pielea), apoi puneți peste fiecare o bucată de folie alimentară și le bateți atent până se fac subțiri și rotunde. Folosirea foliei este obligatorie, altfel pieptul de pui se rupe.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 3
Pas 4

Apoi le sărați, piperați și puneți omleta.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 4
Pas 5

Măslinele le puneți pe un bețișor pentru frigărui și le aranjați pe omletă.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 5
Pas 6

Apoi dați un pic de cașcaval prin răzătoare și îl presărați peste măsline.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 6
Pas 7

Rulați pieptul de pui, veți observa că ajutându-vă cu aceste bețișoare de frigărui este mult mai ușor să o manevrați.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 7
Pas 8

Apoi îl legați cu ață de bumbac de jur împrejur, așa se face să să țină forma rulada, să nu se deformeze la prelucrarea termică. Dacă nu aveți ață de bumbac, puteți să închideți cu scobitori, dar este mai greu și poate ieși umplutura.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 8
Pas 9

La fel montați și a 2-a ruladă,  apoi le rumeniți pe o tigaie cu puțin ulei.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 9
Pas 10

Apoi le puneți într-o tavă și lăsați la cuptor aproximativ 40-50 de min la temperatură medie, de 150-180 grade.

O altă variantă ar fi de coacere a ruladei  - una mai dietetică - nu o mai prăjiți, o puneți direct în folie de aluminiu, o înveliți bine și lăsați la cuptor aproximativ o oră. În acest caz nu va fi rumenită dar la fel de bună.

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 10
Pas 11

O lăsați să se răcească complet, scoateți  ața de bumbac și bețișoarele și lăsați la frigider aproximativ 1-2 ore minim, ca să o puteți tăia ușor. O puteți servi ca aperitiv cu alte rulade sau legume.

Poftă Bună!

Ruladă din piept de pui cu omletă și măsline - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 rulade)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (11 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 24 Apr 2010, 13:23

Ce idee interesanta cu maslinele, foarte ingenios!

ANYSYA
ANYSYA 24 Apr 2010, 15:51

Ma bucur nespus de mult ca ne daruiesti cu atata dragoste o multime de retete minunate!Sa ai parte si de multa fericire vesnica!Cu mult respect si dragoste,ANISIA.VA PUP,SA AVETI GRIJA DE VOI!

roxynarcis
roxynarcis 26 Jul 2010, 12:58

eu am facut si si cu masline negre si a iesit la aspect super. 

Emma
Emma 28 Sep 2010, 10:50

Ideea ce betisoarele pentru frigarui mi se pare grozava! Caut acum o rulada pentru o cina semifestiva si cred ca asta este si gustoasa si aspectuoasa. Multumesc pentru idee!

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 14:52

E nemaipomenita ideea cu betisoarele pentru frigarui, de rulada nu mai spun! Am s-o pun si eu in aplicare!

Nota mea pentru rețetă:
claudia1976
claudia1976 07 Oct 2010, 15:24

Nu-mi plac maslinele, asa că le voi inlocui cu roşii. O retetă sătioasă. O voi pregăti maine dimineata.  

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 17 Nov 2010, 12:02

Am facut una cu masline si una cu cabanos, sa para ca am muncit din greu la 2 rulade.  Au iesit super delicioase.  Oare pot inlocui laptele proaspat cu smantana?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) amalia80 17 Nov 2010, 12:20

Cred ca da, oricum este omleta.

mirela marc
mirela (mirela marc) 21 Dec 2010, 18:07

am facut reteta si a iesit super buna musafirri mei au fost f incantati multumesc

Nota mea pentru rețetă:
irisha
Irina (irisha) 21 Dec 2010, 23:39

Cel mai delicios site :) Felicitarile mele!!
Cit despre rulada,arata extraordinar ;) Sunteti o sursa nemaipomenita de inspiratie...deja stiu cum sa-mi impresionez sotul la orice masa
Sper sa va gasesc aici mereu SARBATORI FERICITE!!!

Nota mea pentru rețetă:
Mery75
Mery75 22 Jan 2011, 22:55

de unde se ia ata de bumbac?

lena
Elena (lena) Mery75 22 Jan 2011, 23:23

La magazine sau la mercerie. Eu am gasit la Cora.

Mery75
Mery75 22 Jan 2011, 23:29

mersi mult lena esti o draguta te sarut

claudia1976
claudia1976 23 Jan 2011, 09:39

Imi lasa gura apă numai când mă gândesc. Mulţumim , Lena,  pentru tot !

vio2011
vio2011 02 Mar 2011, 12:01

TREBUIE SA FIE UN DELICIU!

adelaida
adelaida 07 May 2011, 00:25

buna seara,de aici din spania.am descoperit recent acest bloog,si ne bucuram nespus.eu si sotul meu,bucatar desavarsit.esti o minune ptr noi toti cei plecati afara.am pregatit multe din retetele tale si ne-au iesit super savuroase.multumim ptr timpul care il acorzi ptr a ne da un pic de veselie si culoare in bucatariile noastre.am inteles din comentariile lasate ca ai o fetita.felicitari.sa-ti traiasca.cel mai mult m-a impresionat cand povestesti despre ea ca mananca aproape tot ce gatesti ptr asta DA felicitari.noi mai greu.in curand o sa-ti trimit multe retete de aici.si spaniolii au mancare buna.pupici.

lena
Elena (lena) 07 May 2011, 08:15

Multumesc mult Adelaida de apreciere si urari Astept neaparat retetele - mi-ar placea sa cunosc cum gatesc si alte gospodini.

NadrArt
NadrArt 02 Jan 2012, 22:54

foarte simplu de facut si foarte buna, atat calda cat si rece!

Nota mea pentru rețetă:
vicusha
vicusha 17 Jan 2012, 16:05

Am pregatit rulada anul trecut de ziua sotului, insa am inlocuit maslinele verzi cu cele negre, am mai facut o rulada cu ciuperci marinate si alta de porc cu prune uscate. Consider ca e o alternativa perfecta la salamurile cu E-uri.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 15 Feb 2012, 20:50

Demențiaaalăă!! Am avut puține emoții că nu am avut ață să o leg, dar am prins-o bine cu scobitori!  Pentru că era cam fragilă, nu am mai prăjit-o în tigaie, am pus-o direct la cuptor! La final am lăsat-o 10-15 minute fără folia de aluminiu. A ieșit perfect (apreciez eu). E prima mea ruladă (cu excepția celor din categora dulciurilor)!

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 25 Feb 2012, 17:22

Am făcut din nou această ruladă de pui, dar am înlocuit măslinele cu castraveți murați.

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 18 Jun 2012, 11:36

blavinia
lavinia (blavinia) 08 Sep 2012, 01:51


 

Buna, Lena! Vroiam sa te intreb daca merg puse si la cuptor, pentru a evita prajeala. 

Nota mea pentru rețetă:
blavinia
lavinia (blavinia) 08 Sep 2012, 01:52

Awwwww scz. De la oboseala nu am fost f atenta cand am citit. Mi-am raspuns singura la intreba.Scuze

tiki
tiki 10 Nov 2013, 11:39

Buna. Foarte de efect si gustoasa aceasta reteta. Dar nu stiu ce s-a intamplat, ca la taiere imi ieseau-cadeau maslinele din rulou !!!. Asta e.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 10 Nov 2013, 14:40

Trebuie sa strangi mai bine ruloul si ai putea pune cascaval mai mult in mijloc, se topeste, cuprinde maslinele si le tine impreuna.

DorinaB
DorinaB 09 Nov 2014, 00:18

Mi s-a cerut si reteta la aceasta rulada si am trimis o indicatie la site-ul extraordinarei Lena!!!!!!!! m-ai facut o gospodina adevarata, poate nu imi ies perfect la aspect dar gustul e... neimaginabil! am facut cu masline negre, de alea aveam! M-am indragostit de site tau! Si as vrea sa postezi si poze cu tine sa te vedem! Cea care ne usurezi munca in bucatarie!!!!

DorinaB
DorinaB 09 Nov 2014, 00:22

In platou le-am pus cu catlete, asa le spune la noi si morcov coreean(tot asa i se spune in R. Moldova si in magazine si oamenii asa ii spun)

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 09 Nov 2014, 21:55

Multumesc Dorina de comentarii si apreciere, ref la poze, sunt cateva pe pagina de facebook a site-ului :)

lory09
lory09 09 Feb 2015, 07:07

Bună, Lena! Te-am descoperit acum un an și tocmai acum mi-am făcut cont. Am facut multe rețete, au ieșit demențiale. Vreau să fac rulada pentru botezul fetiței mele și am aproximativ 40 de persoane.Cate ar trebui să fac? Mulțumesc ! :*

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) lory09 09 Feb 2015, 16:42

Multumesc Lory :)

Cam 5-6 rulade ti-ar ajunge, din 3 piepti de pui.

lory09
lory09 10 Feb 2015, 17:29

Mulțumesc ! :*