Prăjitură cu brânză și vișine

Prăjitură cu brânză și vișine

Prăjitura este foarte bună, în rețeta sursă scrie că este o rețetă dietetică, nu prea sunt de acord dar cu mici modificări o puteți face și mai dietetică. Puneți mai puțin zahăr sau fructoză, o parte din gălbenușuri nu le puneți (puteți pune 6 albușuri și 3 gălbenușuri) și într-adevăr obținem un desert super delicios și foarte sănătos, mai ales pentru copilași.

Eu am respectat ingredientele din rețeta sursă, nu am testat varianta mai light. Cantitatea de ingrediente este pentru o tavă rotundă de 28 cm, dacă aveți una mai mică, reduceți în jumătate ingredientele.

Ingrediente

Brânză de vaci
600 g
alegeți brânza mai slabă și nu foarte uscată
Ouă
6 buc
eu am avut ouă de casă și prăjitura a ieșit mai galbenă
Griș de grâu
120 g
   
Zahăr
200 g
   
Vișine fără sâmburi
500 g
am folosit vișine congelate
Esență de vanilie
1 buc
   
Unt
10 g
pentru uns tava
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu oțet

Pași de urmat

Pas 1

Vișinele se curăță de sâmburi sau se decongelează (eu le-am congelat fără sâmburi)

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 1
Pas 2

Se pun împreună ouăle cu zahărul și se bat cu mixerul bine.

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 2
Pas 3

Brânza se amestecă cu grișul de grâu.

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 3
Pas 4

La compoziția de ouă se adaugă cea de brânză și esența de vanilie. Se amestecă bine cu mixerul.

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 4
Pas 5

Apoi bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și iarăși amestecați bine.

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 5
Pas 6

Tava se unge cu unt și se presară bine cu griș de grâu.

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 6
Pas 7

Se toarnă 1/3 din aluat în tavă și peste el se distribuie uniform vișinele.

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 7
Pas 8

Turnați restul de aluat în tavă, nivelați și dați la cuptor la temperatura medie - 180-200 grade.

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 8
Pas 9

Lăsați până se rumenește frumos, apoi scoateți și lăsați să se răcească bine.

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 9
Pas 10

După ce s-a răcit o răsturnați pe un platou și serviți cu mare poftă :)

Poftă Bună!

Prăjitură cu brânză și vișine - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 felii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (11 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

cuta
cuta 27 Apr 2010, 12:38

Arata superrrrrrrrr ,am s-o incerc si eu .FELICITARI !!!

Nota mea pentru rețetă:
lyly
liliana (lyly) 27 Apr 2010, 12:41

Un deliciu prajiturile cu fructe

nina
nina 27 Apr 2010, 15:10

super am sa o fac sambata!!!multumesc!!!

mioara
mioara 27 Apr 2010, 17:24

delicioasa

Nota mea pentru rețetă:
Andreeahudy
Andreeahudy 27 Apr 2010, 18:35

Arata foarte bine...pacat ca eu nu pot sa o fac, deoarece nu am cuptor la camin.....dar cu siguranta o voi gasi pe site. Pofta buna

Nota mea pentru rețetă:
dolcissima
dolcissima 28 Apr 2010, 12:33

Cu ce as putea inlocui eu branza de vaci de la noi?Eu sunt in Italia cu familia ,iar aici ei au un fel de branza care se chiama ''Ricotta'',este moale ca o pasta,nu are nici gustul ca cea de la noi.Am incercat-o la multe retete dar si copiii imi spuneau ca mai buna era prajitura cu branza facuta in tara.

lena
Elena (lena) dolcissima 28 Apr 2010, 12:40

Merge si cu Ricotta, este o branza mai moale si degresata - nu stiu cu ce ai putea s-o inlocuiesti, doar daca faci singura branza de vaci - lasi laptele sa se acreasca bine, apoi il incalzesti usor si il pui intr-o strecuratoare sa iasa zerul. Asa faceam branza de vaci acasa la parinti.

dolcissima
dolcissima 28 Apr 2010, 13:02

Da, e o idee,dar banuiesc ca laptele de la magazin e foarte slab si ar trebui sa iau de la piata. Mersi ...

anutza
Ana (anutza) 28 Apr 2010, 14:34

cred ca  o fac si eu.... dar nu am visine.. cred k am sa pun capsuni.... pot nu? sau cirese...

Nota mea pentru rețetă:
sandra
sandra 30 May 2010, 20:43

imi place foarte tare aceasta reteta si am sa o incerc cat de curand

sandra
sandra 30 May 2010, 20:46

eu sunt in spania si aici nu este branza de vaci....cum pot face branza de vaci acasa??? este bun laptele de la magazin pe facut branza??

mioara
mioara 31 May 2010, 01:07

delicioasa

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 07 Jun 2010, 13:11

Branza de vaci se face din lapte, chiar si din cel de la  magazin - desi sincer nu am incercat din asta, dar tot lapte este. Uite cum faci - Laptele se lasa la temperatura camerei, 2-3 zile pana se prinde, adica se face un fel de lapte batut - iaurt, apoi il torni intr-o cratita, amesteci usor, si il pui sa se incalzeasca putin pe aragaz - incerci cu degetul, sa fie usor cald,  daca il faci mai fierbinte branza se face mai crupoasa si uscata. Apoi Il torni intr-o sita mai densa, sau intr-o bucata de material de bumbac sa se scurga tot zerul. Cam in 4-5 ore este suficient de scurs si asta-i toata branza. Din 3 litri de lapte iti este cam 500-700g de branza. Succes si sper sa iti foloseasca metoda

reina
reina 02 Aug 2010, 14:59

cu ce pot inlocui ciresele?ce alte fructe s-ar potrivi in combinatie cu branza?as vrea sa incerc astazi reteta ,dar nu gasesc cirese.

lena
Elena (lena) reina 02 Aug 2010, 17:09

Nu stiu sa-ti spun exact, am folosit doar stafide in combinatie cu branza - dar poti experimenta si cu caise sau mere.

Galia
Galia 04 Nov 2010, 21:38

Fac aceasta prajitura pt a 2-a oara si sunt sigura ca n-o sa ma opresc aici...se prepara foarte usor si cu ingrediente nesofisticate...pacat ca am ars-o un pic

Nota mea pentru rețetă:
mihsab
mihsab 08 Aug 2011, 19:18

A facut-o iubitule meu astazi. A iesit suuuper!!! In loc de visine a folosit fructe de padure si a mai adaugat si stafide negre.

Multumim pentru retete Lena...am facut si ardei umpluti dupa reteta ta...super idee cu mararul printre ardei la fiert; a dat o aroma fff buna; in loc de cimbru am folosit busuioc.
 

Nota mea pentru rețetă:
Ludmila G-M
Ludmila G-M 01 Apr 2012, 18:09

Lena, zi-mi te rog ce inseamna GRIS DE GRIU? E cumva vorba de faina de griu?

lena
Elena (lena) Ludmila G-M 01 Apr 2012, 19:11

Ludmila, grisul este "Manka" ruseasca, stii tu, se fierbe cu lapte la copii:)

Ludmila G-M
Ludmila G-M 03 Apr 2012, 19:23

Aha, am inteles. Mersi mult, desi m-am gindit la ea, dar ma gindeam ca poate fi si altceva.

Ludmila G-M
Ludmila G-M 06 Apr 2012, 22:49

Chiar azi am facut deliciul acesta. E suuuuuuuuuper de buna!!! Mai ales micutului nostru,Cosmin, i-a placut tare mult. Multumim mult, Elena pt reteta.

Nota mea pentru rețetă:
serafima
tcaci (serafima) 24 Apr 2012, 04:27

Dar visine in sucul lor as putea pune? mult.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 24 Apr 2012, 12:11

Poti sa pui dar sa le scurgi bine printr-o sita.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 13 May 2012, 12:37

Supeeerr!!!

Poza mea pentru rețetă:
roroxiroxana
roroxiroxana 13 May 2012, 18:28

Ce diametru are sau ar trebui sa aiba tava?

lena
Elena (lena) roroxiroxana 13 May 2012, 19:23

Tava este cam de 28-30cm diametru.

crismi
crismi 14 May 2012, 10:35

Mie nu mi-a iesit la fel de aspectuoasa,cred ca branza de vaci era prea moale si nu prea a crescut. Oricum la gust a fost foarte buna.Eu am facut cu visine conservate in sucul lor,scurse bine.

crismi
crismi 14 May 2012, 10:36

Am uitat de poza

Poza mea pentru rețetă:
LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 25 Nov 2012, 19:17

Este preferata feciorasului meu! O papa foarte bine!!! 

Daniela B.
Daniela B. 06 Feb 2014, 17:54

Multumesc pentru aceasta receta, astazi am facut-o, i-am pus pere bucati din dulceata si gata s-a terminat, deci e foarte gustoasa! Am trecut-o in caietul meu de bucate! Mersi inca odata!

Katrin
Katrin 10 Feb 2014, 14:43

A fost delicios! E chiar mirifica combinatia de branza cu visine. Multumesc mult! Pacat doar ca am facut din 200 g branza...data viitoare pun cat scrie in reteta. 

Poza mea pentru rețetă:
Jana
Jana 14 Jun 2014, 22:49
Extraordinara receta! Multumesc pentru inspiratie, Lena. Faceam o budinca asemanatoare, dar fara visine. Noua varianta este mult mai apetisanta ;)
Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
karmen39
karmen (karmen39) 15 Mar 2015, 17:46

Ieri am facut placinta si azi nu mai am !!! a iesit fff buna 

Corina S.
Corina (Corina S.) 23 May 2015, 22:12

incredibil de usor de facut, iar gustul e nemaipomenit. 

tiki
tiki 31 May 2015, 21:00

Buna. F. buna aceasta prajitura. Eu am facut-o in tava dreptunghiulara. Copiilor le-a placut mult ca nu contine faina. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
catygalbur
Ecaterina (catygalbur) 24 Aug 2016, 14:31

Foarte gustos, deja fac a 3 oara, merci mult de reteta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
zvetly
zvetly 22 Sep 2017, 20:03

Mie nu imi place grisul, oare ar iesi daca as înlocui cu faina? Myltumesc

lena
Elena (lena) zvetly 22 Sep 2017, 20:24

Va fi putin altfel textura dar iese :)

carmelada
carmelada 08 Feb 2018, 16:42

Buna ziua!spune-mi te rog care e timpul coacerii?

carmelada
carmelada 08 Feb 2018, 19:00

E foarte buna,multumim frumos!prima tava a disparut....

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MirelaPascal677
Mirela Pascal (MirelaPascal677) 27 Aug 2021, 14:28

Buna ziua. In loc de bicarbonat as putea pune praf de copt?

lena
Elena (lena) Mirela Pascal (MirelaPascal677) 27 Aug 2021, 14:30

Sigur.😉