Ingrediente
●
Vinete
2 buc
alegeti vinete mai drepte si subtiri
●
Rosii
3 buc
alegeti sa fie cam de aceeasi talie ca si vinetele
●
Branza de vaci
100 g
luati branza mai dietetica
●
Ulei de masline
1 lingura
●
Busuioc uscat
1 lingurita
sau amestec de ierburi care va plac
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Taiati vinetele rondele, cam de 1 cm grosime, le presarati cu sare si lasati 15 min sa lase din sucul lor.
Pas 2
In acest timp pregatim sosul de branza. Se da cascavalul prin razatoarea marunta.
Pas 3
In bolul de mixer puneti toate ingredientele - branza, cascavalul,usturoiul, laptele, uleiul, sarea si verdeata. Mixati bine pana devine o pasta. Dar sa stiti, daca nu aveti blender este suficient sa le amestecati bine.
Pas 4
Aici amestecul de branza si mirodenii.
Pas 5
Luati o bucata de folie (calculati una care sa acopere toata compozitia), puneti pe ea o rondea de vinete, stearsa de sucul pe care il lasa. O ungeti cu sosul de branza.
Pas 6
Apoi puneti peste ea o rondea de rosie, o ungeti si pe asta cu branza.
Pas 7
Repetati procedura inca o data, ultima va fi o bucata de vinete. Deci sunt 3 rondele de vinete si 2 de rosii.
Pas 8
Inveliti bine toata compozitia cu folie de aluminiu.
Pas 9
In asa faceti toate vinetele si rosiile, le puneti intr-o tava si dati la cuptor, la 180-200 grade aproximativ 40-60 min.
Pas 10
Le serviti cu ceva verdeata la orice garnitura preferata.
Sunt bune si reci si calde.
Pofta Buna!
Cantitate:
5 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)