Prăjitura "Brownies Cappuccino"
Nici nu mai știu de când tot planificam să pun această rețetă, de când am aflat de rețetele Nataliei asta a fost prima pe listă. Cred că și poza este reprezentativă dar să vă imaginați prăjitura de ciocolată perfectă - gust puternic de ciocolată, unt, aromă de cafea și scorțișoară - ce să mai... Toate ingredientele se potrivesc perfect, blatul este mai consistent și nucile crocante îi dau o notă aparte.
Deci dacă vreți să "dati jos" musafirii sau familia, recomand cu încredere această prăjitură :)
Doar o observație, rețeta de bază este pentru o tavă de 20x20cm (deci ingredientele de mai jos sunt pt o tavă de 20x20), eu am făcut porție dublă pentru că am tavă mai mare și... uff, da - am poftit atât de mult la ea că am vrut să fac multă, multă, să mă satur :)
Ingrediente
●
Ciocolată neagră/amăruie
200 g
120g pt aluat și 80g pt glazură
●
Unt
145 g
85 g pentru aluat, 40g pentru cremă și 20g pentru glazură
●
Cafea solubilă (ness)
3 lingurite
●
Esență de vanilie
2 buc
●
Făină albă calitate superioară
0.5 pahare
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Nucă tăiată mărunt
0.5 pahare
●
Cremă de brânză philadelphia
150 g
sau Almette cu smântână
●
Scorțișoară
0.5 lingurite
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
75 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți mai întâi cuptorul să se încălzească la 180 de grade sau o temperatură medie la cei fără termometru. Și acum faceți aluatul:
Dizolvați 1 linguriță de ness în 1/2 de lingură de apă fierbinte.
Pas 2
Puneți într-o cratiță - 120g de ciocolată ruptă bucățele, 85g de unt, ness-ul dizolvat. Le topiți la foc mic, amestecând periodic.
Pas 3
Amestecați până devine o compoziție omogenă, luați de pe foc și lăsați să se răcorească până devine călduță. Eu am turnat-o din cratiță într-un bol în care am făcut aluatul, așa se răcește și mai repede.
Pas 4
Incorporați zahărul și 1 fiolă de vanilie în amestecul de ciocolată.
Pas 5
Apoi pe rând incorporați ouăle, amestecând bine cu telul după fiecare.
Pas 6
Amestecați încă puțin cu telul până compoziția devine lucioasă.
Pas 7
Apoi adăugați făina și sarea, amestecați puțin până se incorporează.
Pas 8
Urmează nucile tăiate nu chiar mărunt, amestecați.
Pas 9
Turnați compoziția într-o tavă așternută cu hârtie de copt, sau unsă cu unt și tapetată cu făină.
Dați la cuptor pentru aproximativ 25 de min.
Pas 10
După acest timp o testați cu scobitoare, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Pas 11
Amestecați cu mixerul crema de brânză și 40g de unt moale, până devine o compoziție omogenă și pufoasă.
Pas 12
Adăugați zahărul pudră, 1 fiolă de vanilie și scorțișoara - amestecați bine până se omogenizează.
Pas 13
Se unge crema în strat uniform pe blatul prăjiturii și se dă la rece pentru 1-2 ore.
Pas 14
În acest timp pregătiți și răciți glazura.
Se amestecă 20g de unt cu 80g de ciocolată, smântâna dulce și 2 lingurițe de ness dizolvate în 1/2 lingură apă fierbinte. Puneți pe foc mic și amestecați periodic până se topesc toate ingredientele. Apoi o luați de pe foc și lăsați să se răcorească bine la temperatura camerei.
Pas 15
Turnați glazura răcită bine peste crema prăjiturii - întindeți ușor cu un cuțit sau lingură și o dați la rece pentru încă 2-3 ore.
Pas 16
Și partea cea mai frumoasă - se porționează prăjitura după preferință și se mănâncă cu mare plăcere și mult ceai :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)