Ingrediente
●
Oua
6 buc
de obicei ajung 12 jumatati de ou pt un platou, dar puneti atatea oua cat de mare aveti platoul
●
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
●
Maioneza
1 lingura
+ 100g pt uns ouale deasupra
●
Sare
0.25 lingurite
puneti dupa gust
●
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Usturoi
1 buc
1 catel de usutroi sau un pic de pudra de usturoi - oricum sunt optionale
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ouale se fierb 10 min, apoi se lasa aproximativ 20 de min, chiar si mai mult in apa rece, dupa care le curatati de coaja.
Pas 2
Le taiati jumatati, gabenusurile le puneti intr-ul bol separat.
Pas 3
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana se rumeneste usor.
Pas 4
Peste galbenusuri se pune ceapa calita, maioneza, putina sare si piper. Cu o furculita se paseaza bine toate si se amesteca. Gustati de sare, piper, daca va place mai adugati si putin usturoi.
Pas 5
Puneti amestecul rezultat de mai sus inapoi in jumatatile de ou, presati putin si distribuiti uniform pe toata suprafata.
Pas 6
Si aici deja le puteti infrumuseta si face cum va place mai mult - le puteti pune cu umplutura in jos si unge deasupra cu putina maioneza si verdeata - sau simplu, le lasati asa cum sunt, le ungeti cu maioneza si puneti ceva verdeata pe ele.
Daca aveti timp si inspiratie se pot face multe chestii - buburue, albinute, soricei...etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
(din 6 oua)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)