Oua umplute

Oua umplute

Cel mai simplu, rapid, ieftin (doar suntem si in criza :) si delicios aperitiv - reteta este una de baza, la ea puteti adauga orice va place (branzica, ficatei, peste, etc). Desi cum eu tin minte de la mama, anume asa sunt cele mai bune, fara prea multe arome si amestecuri in ele. Este si unul din aperitevele pe care il fac cel mai des, mai ales daca nu vreau sa ma complic prea mult cu o masa festiva.

Ingrediente

Oua
6 buc
de obicei ajung 12 jumatati de ou pt un platou, dar puneti atatea oua cat de mare aveti platoul
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Maioneza
1 lingura
+ 100g pt uns ouale deasupra
Sare
0.25 lingurite
puneti dupa gust
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Usturoi
1 buc
1 catel de usutroi sau un pic de pudra de usturoi - oricum sunt optionale

Pasi de urmat

1

Ouale se fierb 10 min, apoi se lasa aproximativ 20 de min, chiar si mai mult in apa rece, dupa care le curatati de coaja.

2

Le taiati jumatati, gabenusurile le puneti intr-ul bol separat.

3

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana se rumeneste usor.

4

Peste galbenusuri se pune ceapa calita, maioneza, putina sare si piper. Cu o furculita se paseaza bine toate si se amesteca. Gustati de sare, piper, daca va place mai adugati si putin usturoi.

5

Puneti amestecul rezultat de mai sus inapoi in jumatatile de ou, presati putin si distribuiti uniform pe toata suprafata.

6

Si aici deja le puteti infrumuseta si face cum va place mai mult - le puteti pune cu umplutura in jos si unge deasupra cu putina maioneza si verdeata - sau simplu, le lasati asa cum sunt, le ungeti cu maioneza si puneti ceva verdeata pe ele.

Daca aveti timp si inspiratie se pot face multe chestii - buburue, albinute, soricei...etc.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (din 6 oua)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Lavi
Lavi 22 dec 2010, 09:00

oua umplute  fac mereu de sarbatori, numai ca eu le fac asa: galbenusul il frec cu putin pateu si o lingura de maioneza si le ornez cu verdeata

Nota mea pentru reteta:
nona
nona nona (nona) 22 dec 2010, 09:33

interesant cu ceapa calita, am sa incerc si eu. sarbatori fericite si mult noroc in toate.

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 22 dec 2010, 14:42

imi plac f mult

Nota mea pentru reteta:
amelittat
amelittat 22 dec 2010, 15:39

da , sunt f traditionale de craciun, eu frec cateva galbenusuri  cu pateu vegetal si o lingura de maioneaza cu iaurt, oh o bunatate e un pic mai lejer........ multumim

Rely
Rely 22 dec 2010, 18:54

Da...de cind astept 'o alta'reteta de oua umplute...La fel le fac si eu ca si Lavi dar in loc de maioneza,adaug putin unt...SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!

Ludmila87
ludmila (Ludmila87) 22 dec 2010, 20:48

simplu si  foarte gustos....thanks

iulia45
iulia45 24 dec 2010, 13:35

DE SFINTELE SARBATORI , VA DORESC , MULTE BUCURII, SANATATE, REALIZARI FRUMOASE, CRACIUN FERICIT!!!!  DANA TMS

lena
Elena (lena) 24 dec 2010, 13:43

Multumesc foarte mult! Sa aveti la fel Sarbatori Fericite si multe bucurii si clipe frumoase alaturi de cei dragi!

crisan
alexandra crisan (crisan) 25 dec 2010, 18:37

Nota mea pentru reteta:
vesela
vesela 16 ian 2011, 19:02

Cand sunt in criza de timp , fac un sos tartar (maioneza cu castravete acru ),il intind uniform pe un platou si pun jumatatile de ou cu fata in jos.Apoi ornez cu patrunjel verde,castravete acru si gogosar.

claudia1976
claudia1976 28 feb 2011, 23:34

Pt. umplutura, eu frec galbenusurile cu pateu si/sau branza si smantana .

veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 31 dec 2011, 22:44

Le-am facut si eu, in varianta clasica cu galbenusul zdrobit cu furculita si amestecat cu pate de pui, mustar cu hrean si 2 linguri de maioneza.Eu nu sunt foarte prietena cu ceapa din motive de sanatate deci nu am pus. Oricum o reteta foarte usoara si delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 08 oct 2012, 18:46

Am citit reteta ta si toate comentariile,asa k am decis sa fac si acest aperitiv,doar k fiind in criza de timp am ajuns la o alta umplutura pt oua !Am pus in aparat la mixat galbenus de ou fiert,pateu de  ficat,sare,piper, iaurt natural,maioneza,marar si putin usturoi pisat !Am plekt fixata p 6 8oua dar faknd si punand pe platou,se tot furau,a trebuit sa mai fac ink 9-10 ! =)) Data viitoare knd prepar cv va trebui sa pun o iaala la buktarie in kzul in kre nu sunt singura in ksa ! =)) 

Au iesit super bune !

Sa ai o seara minunata! :*

Nota mea pentru reteta:
Nina.M
Nina.M 20 ian 2014, 21:03

Eu umplutura o fac din ceapa calita, galbenusul fiert si citiva ficatei de pui, si putin usturoi,si  maioneza putina , sunt delicioase.

tiki
tiki 01 ian 2015, 15:25

LA  MULTI  ANI !. F. buna aceasta compozitie de oua si simplu de facut. Si eu fac cu multe alte ingrediente, dar astea-s la indemana oricui. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 15 mai 2015, 06:58

Wow tiki ce frumusele sau primit babutele tale. Ai pus si oua de prepelite? 

tiki
tiki 15 mai 2015, 11:10

Vai, timotei, Asa-s de reusite de  la zici babute? Eu am vrut sa iese oameni de zapada. Hahaha. Da, capul de din ou de prepelita.  Le-am facut de revelion. Pupici.

timotei
timotei 15 mai 2015, 19:47

Tiki la noi in Basarabia( sau mai bine zis de unde sunt eu) la omul de zapada ii ziceam baba de omat. Asa ca eu ti liam alintat un pik , foarte reusiti oamenii de zapada ai tai. Sper sa nu te superi ca leam numit babute.

tiki
tiki 16 mai 2015, 06:49

O, nu deloc, dar ma gandeam cum de nu seamana cu omuletii de zapada. Babute e frumos, dar eu la bunicute le spun babute. hahaha. Paaaaa.

tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:28

Este pentru noi mai degraba o mancare traditionala la orice sarbatoare, si usor de facut

Poza mea pentru reteta: