Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiolă
●
Unt
200 g
de preferat cu 82% grăsime
●
Faina alba calitate superioara
100 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se separă gălbenușurile și se pun într-un castron în care se va prepara crema - vă recomand să luați unul mai mare - de 3 litri și să fie ori un ceaun ori o cratiță cu pereții antiaderenti.
Pas 2
La gălbenușuri se adaugă zahărul și se amestecă bine cu telul.
Pas 3
Apoi adăugați 50 ml de lapte și amestecați bine cu telul.
Pas 4
Acum urmează făina, o încorporați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Pas 5
Și iar mai adăugați 50ml de lapte, amestecați bine.
Pas 6
Restul de lapte îl fierbeți cu esența de vanilie.
Pas 7
După ce a fiert îl luați de pe foc și turnați încet și câte puțin peste crema de gălbenușuri, în același timp amestecați bine cu telul.
Pas 8
După ce ați turnat tot laptele, puneți compoziția pe foc, amestecați periodic cu o lingură sau cu telul până începe să se îngroașe. Este gata când îi faceți un test cu lingura - treceți cu degetul pe dosul lingurii unse cu cremă și observați că rămâne o urmă curată - crema nu se întinde la loc pe acea porțiune.
Pas 9
Stingeți focul, adăugați 30g de unt la cremă, amestecați.
Pas 10
Puneți un capac pe cratiță și lăsați să se răcească complet la temperatura camerei. Periodic puteți să mai amestecați crema ca să fie mai omogenă.
Untul îl lăsați la temperatura camerei tot acest timp - trebuie să fie moale când se va răci crema.
Pas 11
Când crema s-a răcit la temperatura camerei o vom încorpora în untul moale astfel:
- untul se bate bine cu mixerul.
Pas 12
Și apoi se adaugă câte 1-2 linguri de cremă și se mixează bine după fiecare. În așa fel adăugați și încorporați toată crema din cratiță.
Pas 13
Și gata, aceasta este crema - poate pare complicat dar să știți că nu este - doar am vrut să detaliez pașii ca să reușiți sigur să faceți bine crema.
Acum o puteți folosi la ce vă trebuie sau o lăsați la frigider acoperită cu o folie alimentară.
Puteți unge cu ea torturi, prăjituri, sau umpleți eclere, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 l
(ies cam 2 litri de cremă)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)