Chec cu ciocolată, nuci și prune (de post)
Să revin la vorba de la rețeta trecută - cine a spus că mâncarea de post nu este gustoasă.....? - poate fi gustoasă și încă cum... cu acest chec sunt sigură că toată lumea va ține post. Este foarte simplu de preparat, în schimb delicios și foarte ciocolatos, chiar nu mă gândeam că aș putea să realizez așa un chec cu aceste ingrediente.
Are textură bună, densă, gust intens de cacao - nucile și prunele îi dau nota finală - de culoare nu mai spun - aparatul meu foto a luat-o razna de tot, m-am chinuit și l-am gâdilat mult până am prins măcar o poză care să aducă cât de cât la realitate culoarea lui intens maronie.
A, și am uitat să vă spun că în acest chec ingredientul de bază este grișul...... dap, ce nu se mai inventează și mă bucur mult că se poate varia așa de bine mâncarea - chiar renunțând și la ceva colesterol.
Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Cacao pudră
30 g
alegeți cacao de calitate bună
●
Făină albă calitate superioară
100 g
●
Praf de copt
1.5 lingurite
●
Nuci
0.5 pahare
le tăiați puțin, dar nu foarte mărunt
●
Prune uscate
0.5 pahare
puteți folosi și stafide sau vișine/cireșe confiate - orice fructe uscate preferați - dar vă spun că prunele se "pupă" cel mai bine cu acest tip de chec
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați grișul cu zahăr și esență de vanilie, adăugați apă, amestecați și lăsați toată compoziția 2-3 ore - să se umfle bine grișul.
Pas 2
După acest timp adăugați uleiul, amestecați bine cu telul.
Pas 3
Apoi urmează cacao trecută printr-o sită să nu fie cocoloașe. Amestecați bine.
Pas 4
Adăugați făina amestecată cu praf de copt și trecută prin sită, amestecați bine.
Pas 5
Și ultimele sunt prunele și nucile. Trebuie să vă iasă un aluat ca o smântână mai groasă, dar curgătoare - când îl turnați cu lingura, 2-3 secunde își ține forma.
Pas 6
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de chec și turnați aluatul în tavă. Dați la cuptorul încălzit la 180-200 de grade - pentru 40-45 de minute până trece testul scobitorii.
Pas 7
Aici checul gata, după ce îl scoateți din cuptor lăsați-l 10 minute în tavă.
Pas 8
Apoi îl răsturnați ușor pe un fund și lăsați încă vreo 15 minute pe o parte. După acest timp îl puneți normal pe un fund și lăsați să se răcească complet.
Atenție! Dacă îl tăiați cald se fărâmițează, rece se taie perfect.
Pas 9
Și aici mult chinuită poza, chiar nu înțeleg cum de aparatul foto nu a putut nicicum să-i arate culoarea originală - îmi tot făcea un roșcat din ăla oribil care nicicum nu era culoarea chec-ului.
Vi-l recomand cu încredere, să-l încercați neapărat.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
240 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)