Chec cu ciocolata, nuci si prune (de post)
Sa revin la vorba de la reteta trecuta - cine a spus ca mancarea de post nu este gustoasa.....? - poate fi gustoasa si inca cum... cu acest chec sunt sigura ca toata lumea va tine post. Este foarte simplu de preparat, in schimb delicios si foarte ciocolatos, chiar nu ma gandeam ca as putea sa realizez asa un chec cu aceste ingrediente.
Are textura buna, densa, gust intens de cacao - nucile si prunele ii dau nota finala - de culoare nu mai spun - aparatul meu foto a luat-o razna de tot, m-am chinuit si l-am gadilat mult pana am prins macar o poza care sa aduca cat de cat la realitate culoare lui intens maronie.
A, si am uitat sa va spun ca in acest chec ingredientul de baza este grisul...... dap, ce nu se mai inventeaza si ma bucur mult ca se poate varia asa de bine mancarea - chiar renuntand si la ceva colesterol.
Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Cacao pudra
30 g
alegeti cacao de calitate buna
●
Faina alba calitate superioara
100 g
●
Praf de copt
1.5 lingurite
●
Nuci
0.5 pahare
le taiati putin, dar nu foarte marunt
●
Prune uscate
0.5 pahare
puteti folosi si stafide sau visine/cirese confiate - orice fructe uscate preferati - dar va spun ca prunele se "pupa" cel mai bine cu acest tip de chec
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati grisul cu zahar si esenta de vanilie, adaugati apa, amestecati si lasati toata compozitia 2-3 ore - sa se umfle bine grisul.
Pas 2
Dupa acest timp adaugati uleiul, amestecati bine cu telul.
Pas 3
Apoi urmeaza cacao trecuta printr-o sita sa nu fie cocoloase. Amestecati bine.
Pas 4
Adaugati faina amestecata cu praf de copt si trecuta prin sita, amestecati bine.
Pas 5
Si ultimele sunt prunele si nucile. Trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa, dar curgatoare - cand il turnati cu lingura, 2-3 secunde isi tine forma.
Pas 6
Asterneti cu hartie de copt o tava de chec si turnati aluatul in tava. Dati la cuptorul incalzit la 180-200 de grade - pentru 40-45 de minute pana trece testul scobitorii.
Pas 7
Aici checul gata, dupa ce il scoateti din cuptor lasati-l 10 minute in tava.
Pas 8
Apoi il rasturnati usor pe un fund si lasati inca vreo 15 minute pe o parte. Dupa acest timp il puneti normal pe un fund si lasati sa se raceasca complet.
Atentie! Daca il taiati cald se faramiteaza, rece se taie perfect.
Pas 9
Si aici mult chinuita poza, chiar nu inteleg cum de aparatul foto nu a putut nicicum sa-i arate culoare originala - imi tot facea un roscat din ala oribil care nicicum nu era culoarea chec-ului.
Vi-l recomand cu incredere, sa-l incercati neaparat.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
240 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)