Pește scăzut la tigaie (dietetic)

Pește scăzut la tigaie (dietetic)

Vă rog să nu vă opriți din cititul rețetei dacă vedeți paranteza cu "dietetic" - am zis să precizez asta pt cei care caută anume rețete dietetice, dar și gustoase. Din toată experiența mea de gătit pește, asta să vă spun sincer este una dintre cele mai reușite - așa un pește fraged, aromat și gustos..... Soțul mânca și tot zicea "așa da regim" :) , noi l-am combinat cu Salata italiană cu sfeclă și portocală de pe site.

Vă tot bombardez cu rețete, dar ce să fac dacă tot vin și găsesc idei noi, rețete noi, multe din ele chiar merită încercate și salvate. Plus că este și ziua cu mâncatul peștelui în post, și dacă vreți o rețetă nouă și bună... asta să fie..

Da, cel mai important - tot procesul de preparare este curat, rapid și frumos - efectivul gătitul peștelui a durat 30 de minute, mai adăugați timpul de curățare, spălare și voila mâncarea perfectă.

Pește puteți să folosiți de orice fel vă place, la mine acum a fost file de șalău pt că nu am avut timp să curăț peștele, chiar a trebuit în 30 de minute să-l mâncăm.

Ingrediente

Pește
1 kg
   
Ceapă albă
5 buc
   
Apă
1 pahar
   
Sare
0.5 lingurite
   
Zahăr
1 lingurita
   
Oțet
1 lingura
   
Frunză de dafin
3 buc
   
Piper negru(boabe)
5 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
   
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți peștele și curățați ceapa - le spălați bine.

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 1
Pas 2

Ceapa o tăiați bucăți mai mari - julien și jumătate din ea o puneți într-o tigaie adâncă - tigaia nu trebuie unsă cu nimic și nici încălzită.

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 2
Pas 3

Peștele îl tăiați bucăți potrivite și aranjați peste ceapă - vedeți ce tigaie aveți și cât pește luați ca să vă iasă bine. Ar fi perfect peștele să încapă exact cât este suprafața tigăii.

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 3
Pas 4

Restul de ceapă distribuiți uniform peste peștele din tigaie.

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 4
Pas 5

Într-un pahar de 250 ml puneți sarea, zahărul și oțetul.

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 5
Pas 6

Adăugați apă cât să umpleți paharul, amestecați bine să se dizolve toate ingredientele.

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 6
Pas 7

Turnați această marinadă peste ingredientele din tigaie, mai adăugați 1 lingură de ulei, piperul, mirodeniile, frunza de dafin ruptă puțin.

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 7
Pas 8

Puneți capacul peste tigaie, aprindeți focul și când începe să fiarbă compoziția faceți focul mic și lăsați să se înnăbușe cam 30 de minute.

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 8
Pas 9

După 30 de min puteți servi peștele, observați că ceapa se topește și devine ca un sos - asezonează perfect peștele.

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 9
Pas 10

Serviți peștele imediat sau rece, în ambele cazuri este delicios.

Poftă Bună!

Pește scăzut la tigaie (dietetic) - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lilicica
Lilia (Lilicica) 24 Mar 2011, 18:52

Lena, multumesc mult pentru reteta. O voi incerca maine la pranz.

Nota mea pentru rețetă:
Natali
Natali 24 Mar 2011, 19:10

Intr-adevar pare simplu si dietetic, musai de incercat!

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 24 Mar 2011, 23:54

Si eu gatesc de multe cam la fel pestele...chiar e f.sanatos si gustos!

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 25 Mar 2011, 08:56

Deoarece nu am o tigaie neaderenta buna, nu as putea pune combinatia din reteta la cuptor intr-un vas de Jena?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Emma 25 Mar 2011, 08:59

Emma, ideea cu tigaia este ca incepe repede sa fiarba - daca pui la cuptor va trebui bineinteles sa acoperi vasul cu capac sau folie de aluminiu - si sa incepi numaratoarea celor 30 de minute din momentul cand vezi ca incepe sa fiarba compozitia in cuptor.

ioza-roza
Rodica Manaila (ioza-roza) 25 Mar 2011, 10:49

fac si eu reteta asta de ceva timp dar pe langa peste mai pun 2-3 cartofi si cateva masline de preferinta verzi .fffff bun

lyly
liliana (lyly) 25 Mar 2011, 14:29

Fain! Sigur o sa incerc si eu!

Un sfarsit de saptamana minunat!

cornelia
cornelia 25 Mar 2011, 15:50

Super , astazi se mananca peste, fiind sarbatoare mare la ortodoxi si dezlegare la peste -rapid si sanatos.

Multumesc Lena!

Nota mea pentru rețetă:
Lilicica
Lilia (Lilicica) 25 Mar 2011, 16:19

Am facut! A iesit delicios!  Poze pe forum :) Multumesc de idee, Lena!

dana s
dana s 26 Mar 2011, 10:49

Lena draga,eu din pacate ma opresc doar la retetele tale dietetice.Am o afectiune hepatica serioasa care ma impiedica sa incerc majoritatea minunatiilor tale...Asa ca,iti multumesc pentru reteta asta care pare mai gustoasa decat obisnuitele mele fierturi...

Dana

unica-monik
unica-monik 26 Mar 2011, 20:15

Immmm, imi ploua in gura... Abia astept dezlegarea la peste de Florii 

cornelia
cornelia 28 Mar 2011, 11:39

Lena, am facut 2 portii ...una s-a mancat calda  nu au avut rabdare sa se raceasca ...dar cea rece stropita cu zeama de lamiie a fost si mai deliciosa. Multumim mult!

aur
aur 29 Mar 2011, 14:44

Lena,ce peste ai folosit? Pare a fi unul fara oase!

Felicitari,ai niste retete....................MINUNATE!!!!!!!!!!!!!!Multumim!

lena
Elena (lena) aur 29 Mar 2011, 17:56

Am facut cu file de salau, intr-adevar nu avea oase - dar poti folosi orice peste va place.

imacandi
imacandi 18 May 2012, 14:23

nu prea pare dietetica..cu ceapa,otet,piper.sigur nu e pentru gastrita mea.incercati sa puneti retete cu adevarat dietetice

tiki
tiki 27 Dec 2013, 19:36

Buna. Am facut tot tacamul.Adica si cu Salata italiana....O minunatie. Si pestele...Eu am facut cu trunchi de merluciu (la care i-am scos eu sira spinarii),si se topea in gura,Si ceapa ,o bunatate.Am pus multa,dar data viitoare o sa pun si mai multa. Am facut multe retete cu peste ,la cuptor,cu legume,struguri, stafide,dar nici una nu a avut gustul acesta. Totusi pentru o masa mai pretentioasa,parca nu merge,dar....e f.bun..Multumesc si de aceasta reteta.Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Adriana Maria
Adriana Maria 15 Jan 2015, 09:15

Exceptionala reteta,pe langa faptul ca e totusi dietetica(ceapa si otetul astfel preparate nu intra in contradictie cu afectiunile gastrice),este usor de gatit,foarte rapida,sigura,gustoasa, si,nu in ultimul rand, nu "aromatizeaza" bucataria,apartamentul,blocul.DELICIOASA!Felicitari,Lena!

Nota mea pentru rețetă:
Balmoral
Balmoral 17 Dec 2016, 09:30

Am gătit aceasta rețeta pentru a șasea oară și parca tot nu ne săturăm de peste cu ceapa ! Este cea mai simpla, gustoasa și rapida metoda de a găti un peste sănătos . Chiar ma întrebam dacă pestele se mai poate găti și altfel decât prăjit (nu ma încânta ) , grătar (se lipește, fum dacă îl pregatesti in casa sau aștepți sa-l faci vara) sau la cuptor (ceea ce impune mai multe ingrediente , timp, folie Al , plus energie consumată ) .

Pana acum am folosit doar File de peste. O minunăție !!! Și rece e ff bun , sau cald simplu sau cu orez . Lena , iti mulțumesc ca exiști !!

lena
Elena (lena) Balmoral 17 Dec 2016, 09:33

Ce ma bucur, este intr-adevar o reteta buna si chiar subapreciata :) Sa aveti pofta buna si multumesc de comentariu!

tiki
tiki 17 Dec 2016, 14:12

Buna. Aceasta reteta este  nemaipomenita  Lena. Cum sa fie subapreciata? Chiar ca este supraapreciata (scris corect, m-am uitat in dex daca exista acest cuvant.Hahaha). Mai am si eu 1 peste in congelator si ma bate gandul sa-l scot sa mi-l fac, mai ales ca sunt la cura. Multumesc de reamintire. Pupici.

NinaGhinda573
Nina Ghinda (NinaGhinda573) 22 Dec 2019, 21:54

O sa-l prepar neaparat. Da morcov daca adaug pe linga ceapa n-o sa stirbeascs guustul retetei? Multumesc Elena pentru reteta.

CorinaMorariu412
Corina Morariu (CorinaMorariu412) 05 Sep 2021, 23:55

bună seara. cum să prepar un pește mare să se topească/inmoaie oasele?...eventual să îl conserv pt iarnă....mulțumesc mult!

lena
Elena (lena) Corina Morariu (CorinaMorariu412) 06 Sep 2021, 10:22

Eu nu fac conserve de peste, dar matusa mea il punea in borcane, taiat bucati cu mirodenii, si il facea la cuptor. Asa intr-adevar oasele mici nu se mai simt deloc.😉

CorinaMorariu412
Corina Morariu (CorinaMorariu412) Elena (lena) 06 Sep 2021, 11:02

mulțumesc.....ar fi important de știut și ce mai punea în borcane pe lîngă pește....

lena
Elena (lena) Corina Morariu (CorinaMorariu412) 06 Sep 2021, 11:47

Mirodenii de baza care va plac - sare, piper, frunza de dafin, etc. Cred ca un pic de apa si ulei in fiecare borcan.