Mere coapte cu branza de vaci

Mere coapte cu branza de vaci

O reteta sanatoasa, gustoasa, aromata. Foarte buna in regimuri diverse si ca desert pentru copii.

Ingrediente

Mere ionatan
2 kg
Branza de vaci
500 kg
Va recomand sa luati branza mai moale, nu crupoasa.
Oua
2 buc
Stafide
50 g
Zahar
100 g
daca va place mai dulce, mai adaugati zahar
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Merele se spala, se taie in jumatati. Din fiecare jumatate se scot samburii si se face putin loc pentru branza de vaci.

2

Intr-un bol se amesteca branza cu oua, zahar, stafidele spalate si vanilia.

3

Fiecare jumatate de mar se umple cu compozitia de branza. Se pun la cuptor  pana se rumeneste branza usor deasupra.

4

Dupa ce le scoateti din cuptor, le puteti unge deaspura cu dulceata preferata, pentru inca un plus de aroma si o culoare frumoasa.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (10 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

nasty
nasty 16 nov 2008, 07:35

hmmmmmm...ce bine arata.......

Nota mea pentru reteta:
alistaal
alistaal 19 nov 2008, 18:06

Super, super retete, Elena... Multumim!

Nota mea pentru reteta:
gogosac
gogosac 28 dec 2008, 09:00

buuuuun

amalia80
amalia80 20 sep 2010, 15:07

Eu le pun dulceata de capsune dar inainte de a le pune la copt. In timpul coptului aroma si dulceata se amesteca cu branzica si deasupra se formeaza o crusta de zahar ars si capsunele confiate.

TatianaD
TatianaD 08 feb 2011, 10:26

Am reusit si eu sa fac acest desert deosebit ! Trebuie sa recunosc - nici nu m-am gandit pana acum la asa combinatie a ingredientelor A iesit foarte bun, mersi!!!

janin
janin 24 feb 2011, 18:13

E bun bun , nu gluma :) dar tot am doua intrebari pentru Lena pe care o rog sa-mi spuna 1. daca branza e cam moale trebuie sa-i adaug ceva sau las compozitia asa cum e? si 2. cu ce sa ung tava...ca eu am dat-o cu unt si s-a cam lipit marul...poate ca si merele erau un pic cam moi din start.....oricum e o delicatese :D

lena
Elena (lena) janin 24 feb 2011, 18:15

Janin, daca este mai lichida compozitia de branza, poti sa pui niste gris in ea, o va tine mai bine. Tava am uns-o cu ulei, poti sa incerci si cu hartie de copt.

janin
janin 25 feb 2011, 09:24

multumesc pentru sfaturi Lena, data viitoare asa voi face.....

Jonny
Ionut valentin Mironov (Jonny) 11 ian 2013, 22:17

buna lena.sotia este alegica la ou.pot folosi altceva pentru al inlocui?multumesc anticipat

Nota mea pentru reteta:
Jonny
Ionut valentin Mironov (Jonny) 11 ian 2013, 22:17

alergica scz

lena
Elena (lena) 11 ian 2013, 22:21

Poti sa nu le pui, nu este critic.

Alida
Alida 07 nov 2013, 17:14

Buna. Am si eu o intrebare mai de amatoare in ale bucatariei  : la branza de vaci te referi la branza dulce sau merge si telemea data pe razatoarea mica? multumesc

lena
Elena (lena) Alida 07 nov 2013, 17:19

Branza dulce Alida

Alida
Alida 08 nov 2013, 15:42

au iesit super!! desi sunt la dieta nu m-am putut abtine :)))