Pizza Margherita
Am fost întrebată acum vreo săptămână care este mâncarea mea preferată - și fără să mă gândesc am zis "Pizza!" Deși știu să gătesc multe mâncăruri, ies bune și îmi plac mai toate - pizza aș mânca întotdeauna în orice cantități și combinații.... Și cum am făcut de toate, deja mi s-a luat de la pizza cu salamuri și pui, etc - caut arome și combinații noi. Așa m-am întors înapoi la "mama" tuturor sortimentelor de pizza - Pizza Margherita - de la ea pornesc toate celelalte feluri de pizza, cu topping-uri care mai de care.
Noroc de Google, datorită multitudinii de rețete de pizza Margherita am putut să-mi aleg și formez una care mi se pare cea mai bună și delicioasă. Veți fi foarte impresionați la cât de puține ingrediente conține, și la ce gust extraordinar are - știu italienii ce-i bun :)
Chiar și soțul meu, ca de obicei mai sceptic la rețetele noi (să vedeți ce mi-a făcut la pizza cu cartofi:), dar asta pentru altă postare..) a fost foarte impresionat - mi-a zis la început "hai să gustăm", și așa a mâncat vreo 3-4 felii una după alta.
Deci, o recomand cu încredere - aroma de busuioc, roșii, usturoi și toate astea unse cu mozzarela topită....
Semipreparate
●
600 g
adică o porție a rețetei
Ingrediente
●
Roșii cubulețe din conservă de 300g
1 buc
sau roșii proaspete tăiate cubulețe - pentru decor puteți adăuga câteva roșii cherry
●
Mozzarella
250 g
am înțeles că se poate și cu alt cașcaval - dar dacă vreți o Margherita autentică folosiți mozzarella
●
Ulei de măsline
2 linguri
●
Busuioc uscat sau verde
0.5 lingurite
●
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Pentru a face pizza mai bună, bineînțeles trebuie să faceți sosul de roșii cât mai bun - va da gustul acela complet de pizza.
Deci, se pregătește conserva de roșii tăiate, usturoiul se curăță, spală și se taie mărunt.
Pas 3
Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline, îl lăsați să se încingă bine apoi adăugați usturoiul tăiat mărunt. Amestecați periodic și lăsați 2-3 minute ca să-și lase usturoiul aroma în ulei, dar aveți mare grijă să nu-l faceți maroniu - va fi amar și stricați totul.
Pas 4
Când este gata usturoiul adăugați pasta de roșii în tigaie, amestecați bine - lăsați să fiarbă 5-10 minute.
Apoi adăugați sarea (de obicei după gust), piperul și busuiocul, mai lăsați 2 minute și nu uitați să amestecați.
Pas 5
Mozzarela o tăiați bastonașe sau o dați prin răzătoare.
Pas 6
Acum formăm pizza:
Din aluatul de mai sus vă ies 2 pizza mari, deci împărțiți aluatul în 2 bile (aveți grijă să ungeți mâinile cu ulei când lucrați aluatul), și îl întindeți cu mâinile sau făcălețul într-o tavă de pizza unsă cu puțin ulei.
Puneți jumătate din sos peste aluat, îl distribuiți uniform pe toată suprafața.
Pas 7
Apoi adăugați jumătate din mozzarella, la fel distribuită uniform.
Pentru a da un gust și mai bun, deasupra puneți roșii cherry sau felii de roșii proaspete. Puneți tava la cuptor, pentru aproximativ 35-40 de minute la 200 de grade.
Pas 8
După ce s-a rumenit frumos o scoateți din cuptor, o mai lăsați în tavă 5-10 minute, să se pătrundă bine, și apoi feliați și serviți.
Bună, bună - rău de tot - vă recomand cu încredere
Poftă Bună!
Cantitate:
2 buc
(2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)