Pizza Margherita

Pizza Margherita

Am fost întrebată acum vreo săptămână care este mâncarea mea preferată - și fără să mă gândesc am zis "Pizza!" Deși știu să gătesc multe mâncăruri, ies bune și îmi plac mai toate - pizza aș mânca întotdeauna în orice cantități și combinații.... Și cum am făcut de toate, deja mi s-a luat de la pizza cu salamuri și pui, etc - caut arome și combinații noi. Așa m-am întors înapoi la "mama" tuturor sortimentelor de pizza - Pizza Margherita - de la ea pornesc toate celelalte feluri de pizza, cu topping-uri care mai de care.

Noroc de Google, datorită multitudinii de rețete de pizza Margherita am putut să-mi aleg și formez una care mi se pare cea mai bună și delicioasă. Veți fi foarte impresionați la cât de puține ingrediente conține, și la ce gust extraordinar are - știu italienii ce-i bun :)

Chiar și soțul meu, ca de obicei mai sceptic la rețetele noi (să vedeți ce mi-a făcut la pizza cu cartofi:), dar asta pentru altă postare..) a fost foarte impresionat - mi-a zis la început "hai să gustăm", și așa a mâncat vreo 3-4 felii una după alta.

Deci, o recomand cu încredere - aroma de busuioc, roșii, usturoi și toate astea unse cu mozzarela topită....

Semipreparate

600 g
adică o porție a rețetei

Ingrediente

Roșii cubulețe din conservă de 300g
1 buc
sau roșii proaspete tăiate cubulețe - pentru decor puteți adăuga câteva roșii cherry
Mozzarella
250 g
am înțeles că se poate și cu alt cașcaval - dar dacă vreți o Margherita autentică folosiți mozzarella
Ulei de măsline
2 linguri
   
Usturoi
3 buc
3 căței
Busuioc uscat sau verde
0.5 lingurite
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță

Pași de urmat

Pas 1

Preparați aluatul conform rețetei de Aluat de pizza clasic.

Până crește aluatul pregătim topping-urile.

Pizza Margherita - Pas 1
Pas 2

Pentru a face pizza mai bună, bineînțeles trebuie să faceți sosul de roșii cât mai bun - va da gustul acela complet de pizza.

Deci, se pregătește conserva de roșii tăiate, usturoiul se curăță, spală și se taie mărunt.

Pizza Margherita - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline, îl lăsați să se încingă bine apoi adăugați usturoiul tăiat mărunt. Amestecați periodic și lăsați 2-3 minute ca să-și lase usturoiul aroma în ulei, dar aveți mare grijă să nu-l faceți maroniu - va fi amar și stricați totul.

Pizza Margherita - Pas 3
Pas 4

Când este gata usturoiul adăugați pasta de roșii în tigaie, amestecați bine - lăsați să fiarbă 5-10 minute.

Apoi adăugați sarea (de obicei după gust), piperul și busuiocul, mai lăsați 2 minute și nu uitați să amestecați.

Pizza Margherita - Pas 4
Pas 5

Mozzarela o tăiați bastonașe sau o dați prin răzătoare.

Pizza Margherita - Pas 5
Pas 6

Acum formăm pizza:

Din aluatul de mai sus vă ies 2 pizza mari, deci împărțiți aluatul în 2 bile (aveți grijă să ungeți mâinile cu ulei când lucrați aluatul), și îl întindeți cu mâinile sau făcălețul într-o tavă de pizza unsă cu puțin ulei.

Puneți jumătate din sos peste aluat, îl distribuiți uniform pe toată suprafața.

Pizza Margherita - Pas 6
Pas 7

Apoi adăugați jumătate din mozzarella, la fel distribuită uniform.

Pentru a da un gust și mai bun, deasupra puneți roșii cherry sau felii de roșii proaspete. Puneți tava la cuptor, pentru aproximativ 35-40 de minute la 200 de grade.

Pizza Margherita - Pas 7
Pas 8

După ce s-a rumenit frumos o scoateți din cuptor, o mai lăsați în tavă 5-10 minute, să se pătrundă bine, și apoi feliați și serviți.

Bună, bună - rău de tot - vă recomand cu încredere

Poftă Bună!

Pizza Margherita - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 11 May 2011, 08:01

foarte usor de facut! o sa incerc si eu

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 11 May 2011, 15:23

ce bine arata Lena pizza ta, ce pofta mi-ai facut  

Nota mea pentru rețetă:
Mari6o
Mari6o 12 May 2011, 18:17

Mamma Mia! mi s-a facut gura apa)))

GENA
GENA ABAIETILOR (GENA) 13 May 2011, 22:32

wau...ce bine arata,mersi

InbucatariaSabinei
InbucatariaSabinei 21 May 2011, 18:55

arata senzational de bine

dolce forno
dolce forno 27 Mar 2012, 16:01

la cum arata Lena,imi vine sa musc din ecran!

Nota mea pentru rețetă:
alexuza
alexuza 06 Oct 2012, 21:09

buna lena am si eu o intrebare pot utiliza tava de silicon pentru acesta pizza margherita te rog raspunde-mi cat de repede poti ca numai am rabdare pana luni si vreau sa o incerc maine felicitari pentru retete 

lena
Elena (lena) 06 Oct 2012, 21:21

Bineinteles ca poti s-o folosesti, doar ai grija sa nu tai in ea.

alexuza
alexuza 06 Oct 2012, 22:51

multumesc mult dar am mai uitat inca ceva la cate grade va trebuie sa dau cuptorul din ce am mai citit din retele de pizza pe care pe site nu am facut gradele la cuptor este cuptor electric nu pe gaz multumesc mult pentru raspuns

alexuza
alexuza 06 Oct 2012, 22:53

nu am vazut gradele la cuptor scuze pentru scrisu de mai sus

stelutica
stelutica 16 Jun 2013, 14:09

o bunatate aceasta pizza...am facut-o si eu astazi!

stelutica
stelutica 16 Jun 2013, 14:10

Karmen80
Karmen80 23 Jul 2013, 16:35

Delicioasa!!! Multumesc Lena pt precizia retei. Cand am intins aluatul in tava, s-a potrivit la milimetru.Eu am facut-o cu faina organica si am "imbunatatit-o" cu masline, ardei verde si rosu.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
rinser
Sergiu (rinser) 02 Nov 2013, 22:41

O mica observatie ar fi ca nu este chiar Margherita pt ca nu contine toate cele trei ingrediente: sos rosii, mozarella, busuioc, adica exact culorile drapelului Italiei. A fost facuta prima data in cinstea Reginei Margherita si de aceea continea aceste trei culori. A zis cineva mai sus de oregano dar acela se pune in cantitati mici si doar in sosul de rosii. Culoarea verde in schimb vine de la busuioc.

daliana
daliana 26 Apr 2014, 15:37

Azi am facut pizza, foarte buna (divina mi-a spus sotul), blatul e foarte fraged, am mai facut una cu ce am avut prin frigider, a fost buna si aceea,Mersi pentru reteta.

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 Sep 2014, 18:34

Buna ziua.. dna Lena, alaltaieri am pregatit sosu' asta dar cu ceapa in loc de usturoi. L-am facut pentru macaroane, m-am gandit ca merge..da nu l-am folosit, parca e totusi prea dulce. L-am lasat la frigider si maine fac pizza. Se mai poate folosi maine sau a stat prea mult, sa fac altu?

lena
Elena (lena) Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 Sep 2014, 21:28

Da, merge pastrat la frigider 5 zile sigur, pt pizza va fi perfect.

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 Sep 2014, 23:31

Super, va multumesc.