Legume la cuptor

Legume la cuptor

Pentru mine orice ieșire la o masă în oraș sau eveniment este un motiv de inspirație - deși de fiecare dată spun, "gata, mănâncă și nu mai căuta ce ingrediente are mâncarea asta...". Dar cum pot, dacă de fiecare dată ceva mai găsesc nou, parcă banal de simplu, dar uite că nu mi-a trecut prin cap.

Așa și cu această mâncare, am gustat la o nuntă garnitura servită lângă carne și deși sunt destul de carnivoră - uitasem de carne și am luat una câte una din legume și le-am terminat pe toate :) Acasă am zis să încerc să le fac și eu, nu era complicat - mai ales cu ceva informație nouă de la cursurile de bucătari - și ura! Uitați ce bunătate am făcut, mi-au ieșit din prima și sigur sunt acum preferatele noastre.

Este o mâncare simplă, poate fi servită ca atare sau garnitură - legumele se coc foarte bine și se pătrund cu aromele, modul de tăiat la fel de important - să fie un aspect și textură corectă după coacere.

Legumele recomand să le respectați cam acestea - pt că altele au timpi de preparare și textură diferită, s-ar putea să nu vă iasă

Și cel mai important argument ca să le încercați - este REPEDE!

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
6 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Ardei gras roșu
1 buc
   
Rădăcină de țelină
0.5 buc
   
Rădăcină pătrunjel (albitură)
1 buc
dacă este mai mare folosiți numai una - dacă este prea ațoasă nu o mai puneți
Fasole galbenă păstăi
10 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Pătrunjel uscat
1 lingurita
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Sare
0.5 linguri
puneți după gust

Pași de urmat

Pas 1

Legumele toate se spală, curăță și se pregătesc pt tăiat.

Legume la cuptor - Pas 1
Pas 2

Primele le-am tăiat ciupercile, sferturi.

Legume la cuptor - Pas 2
Pas 3

Ardeiul se taie fâșii mai groase.

Legume la cuptor - Pas 3
Pas 4

Ceapa la fel.

Legume la cuptor - Pas 4
Pas 5

Fasolea se taie în 2-3, să fie cam de lungimea unui deget.

Legume la cuptor - Pas 5
Pas 6

Țelina o tăiați bastonașe mai subțiri.

Legume la cuptor - Pas 6
Pas 7

Albitura la fel.

Legume la cuptor - Pas 7
Pas 8

La fel morcovii - vă recomand să fie obligatorii în această rețetă - sunt preferații mei, caramelizați, aromați....

Legume la cuptor - Pas 8
Pas 9

Toate legumele le puneți într-o tavă, de preferat teflonată (nu se vor lipi de tavă, altfel să ungeți tava cu ulei).

La fel să alegeți o tavă mai mare, ca legumele să fie în strat cât mai subțire - să se coacă, nu să fiarbă.

Legume la cuptor - Pas 9
Pas 10

Presărați pătrunjelul și piperul, adăugați uleiul - amestecați bine și puneți tava la cuptor, cam la 200 de grade - temperatură medie spre mare.

Dacă aveți cuptor cu ventilator vă recomand să-i dați drumul, se vor face mult mai repede.

Legume la cuptor - Pas 10
Pas 11

Cam din 15 în 15 minute mai scoateți tava și ușor amestecați sau scuturați tava - să se amestece legumele puțin și să se coacă pe toate părțile.

Legume la cuptor - Pas 11
Pas 12

Și când sunt gata, le gustați pe toate - ar fi problema cu fasolea galbenă - se face puțin mai încet.

Presărați sare după gust și amestecați ușor.

Le puteți servi și calde și reci - sunt delicioase oricum, chiar vă recomand.

Poftă Bună!

Legume la cuptor - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

gabidari
gabriela (gabidari) 29 Jun 2011, 10:45

o mincare de legume pe gustul meu....yamiiiiiii   sarut-mina LENA...

Diana Pirtac
Diana (Diana Pirtac) 29 Jun 2011, 11:50

cat timp trebuie sa-i tin in cuptor per total?

multumesc :)

lena
Elena (lena) Diana (Diana Pirtac) 29 Jun 2011, 13:10

Diana, depinde de cuptor - la mine cu ventilatie au fost gata in 30 de minute. LA un cuptor simplu cred ca va lua mai mult - de asta nu am scris timpul, da faptul ca le tineti pana sunt legumele gata.

Diana P
Diana (Diana P) 29 Jun 2011, 15:16

Toate retetele tale sunt foarte delicioase,tot respectul meu.

Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 Aug 2011, 23:43

Atata am asteptat sa se inmoaie pastaile de fasole pana s-au micsorat toate si s-au cam uscat :( e mai lenes cuptorul meu... o fac iara cand cumpar altul!

anyshoara
anyshoara 13 Jan 2012, 15:36

fiind iarna, am vrut ceva deosebit, am facut aceasta reteta, doar ca in loc de fasole proaspete am pus conservate mai spre sfarsit, a iesit o mancare foarte delicioasa! Lena, Multumim ca avem de unde ne inspira!! 

Nota mea pentru rețetă:
Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 26 Jan 2012, 16:21

Buna.  Eu tot fac ceva de genul dar folosesc ardei, morcov si telina si iese super combinatia. Pentru o nebunie de culori folosesc ardei rosu, verde si galben. Recomand si aceasta combiatie. 

Cori
Cori 07 Feb 2012, 14:27

Da este ceva ce eu gatesc foarte des, fie legume la cuptor, fie la tigaie si in tot felul de combinatii. Foarte bune!!!

Poza mea pentru rețetă:
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 20 Jan 2014, 21:19

foarte faina reteta, un ajutor de nadejde pentru o vegana ca mine..o incerc cat mai curand si revin cu poza 

Oana Mihalcea
Oana Mihalcea 01 Feb 2015, 12:16

Buna, Lena. Tocmai ce am terminat de savurat aceasta delicioasa mancare. Cu siguranta o sa mai pun in practica si alte retete de aici. Am avut ceva emotii, dar a iesit bine si a fost apreciata si de mancaciosii obisnuiti cu multe calorii. Multumesc mult, mi-ai salvat pranzul!

Nota mea pentru rețetă:
puiu neataticu
puiu neataticu 06 Feb 2016, 10:13

SALUTARE tuturor!!!

Buna reteta! Parca lipsesc niste condimente...

Apropo de fasolea verde; se poate prefierbe inainte de a o pune in tava.

Spor la gatit si pofta mare!!!!    Cu stima Puiu

Nota mea pentru rețetă:
Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 12 Aug 2016, 20:32

A iesit super! Eu n-am pus fasole pastai, nici albitura, am suplimentat cu un ardei gras galben si un capia, cu mai multe ciuperci.

30 min la cuptor electric cu ventilatie, 200 grade.

De mult vroiam o astfel de reteta.

Multumesc!

Nota mea pentru rețetă:
john john
john john 23 Jul 2019, 13:06

as mai putea adauga cartofi sau dovlecei la aceasta reteta?

lena
Elena (lena) john john 23 Jul 2019, 13:28

Cred ca merge, incercati😉