Legume umplute cu carne, la cuptor
De fapt eram pornita sa fac sarmale, dar fiindca aveam timp si chef, si eram in dispozitia aceea buna de stat in bucatarie, pe parcurs am tot schimbat planurile si mi-a iesit o mancare super delicioasa si deosebita. Ma tot gandeam cum sa scap de fiertul sarmalelor, sa nu fie apoase si cumva sa le fac mai usoare si deosebite. La inceput am zis ca sa le fac la cuptor in tava, fara apa, apoi mi-a venit sa umplu nu numai ardei, dar si rosii, dovlecei, vinete - si ca ultim pas le-am asezonat cu un sos de rosii delicios, plus usturoi si patrunjel.
Ce sa zic, sunt mandra de aceasta reteta, cu siguranta o voi mai repeta - aveam doar o singura problema - musafirii mei vroiau sa guste din fiecare leguma, si fiindca toate au fost delicioase s-a mancat mult :)
Ingrediente
●
Carne tocata de pui
1 kg
sau orice carne aveti si va place - dar sa nu fie grasa
●
Orez
1 pahar
1 pahar de 200ml
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Sare
2 lingurite
dupa gust
●
Pasta de tomate
2 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Boia ardei dulce
2 lingurite
●
Patrunjel verde
2 legaturi
●
Usturoi
10 buc
aproximativ 10 catei
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de pui tocata se pune intr-un bol in care se va face umplutura pentru legume.
Spalati si tocati 1 legatura de patrunjel, o adaugati la carne.
Pas 2
Ceapa si morcovii se curata, se spala. Apoi caliti o ceapa taiata marunt plus morcovii dati prin razatoare, in putin ulei. Nu le lasati sa se rumeneasca tare, doar sa se inmoaie.
Adaugati acest amestec de ceapa si morcovi peste carnea tocata.
Pas 3
Apoi urmeaza orezul spalat bine, 1 lingurita de sare, piper, boia de ardei si totul se amesteca.
Aceasta va fi umplutura.
Pas 4
Toate legumele pentru umplut se spala.
Se scoate cotorul si semintele de la ardei. Cu o lingura scobiti pulpa de la rosii - sa nu o aruncati, o vom folosi la sos.
Dovleceii si vinetele se taie in bucati cam de 2-3 cm grosime si se scobeste mijlocul, lasand putin la fund pentru baza.
Ungeti cu putin ulei o tava mai adanca de cuptor (eu am folosit una cam de 40x20) si aranjati legumele cat mai aproape - daca nu se completeaza si mai aveti umplutura puteti sa adaugati mai multe legume decat in reteta.
Pas 5
Umpleti legumele cu carne.
Pas 6
Acum preparam sosul de rosii - intr-o tigaie se caleste cu putin ulei 1 ceapa taiata marunt.
Cand este moale si putin mai rumena se adauga pulpa de rosii tocata marunt. Lasati sa fiarba totul 5-10 minute la foc mic.
Pas 7
Apoi se adauga pasta de tomate, se amesteca - daca a iesit prea groasa compozitia adaugati putina apa - trebuie sa fie ca o smantana mai lichida. Potriviti de sare si piper si sosul este gata.
Pas 8
Cu o lingura distribuiti sosul peste toate legumele.
Pregatiti usturoiul si patrunjelul - doar le curatati si spalati.
Pas 9
Usturoiul il taiti cam in 2-3 bucati si il distribuiti peste si pe langa legume.
Firele de patrunjel le puneti printre legume.
Pas 10
Acoperiti tava cu o folie si o puneti in cuptor preincalzit la 200 de grade - cam pentru 1.30 -2 ore.
Pas 11
Peste vreo ora si jumate dati folia la o parte, luati putin din umplutura sa vedeti daca s-a facut orezul, apoi puteti sa le mai lasati la cuptor 10 minute fara folie.
Pas 12
Gata, le serviti calde, stropite cu putin sos si bineinteles cu smantana sau iaurt - foarte delicioase si aromate.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)