Porumb fiert

Porumb fiert

Mă gândeam la început că este o rețetă banală, ai pus la fiert cu apă și gata - dar poate totuși cineva nu știe, așa că lasă să fie și asta pe site - sper să vă fie util :)

La rubrica de comentarii vă aștept cu sugestii și metode, tips-urile voastre în fiertul porumbului :)

Ingrediente

Porumb proaspăt
8 buc
atâtea am pus eu ca să umplu o oală de 5 litri - voi puneți cât aveți și vă place

Pași de urmat

Pas 1

Porumbul se cumpără obligatoriu cu tot cu frunze. Când îl luați să desfaceți puțin la vârf și vedeți să fie boabele frumoase și fragede - nici prea uscate dar nici prea albe/verzi.

Porumb fiert - Pas 1
Pas 2

Fiecare porumb se curăță bine de frunze și "mustați", se taie vârfurile care sunt goale (doar ocupă mult loc în cratiță).

Porumb fiert - Pas 2
Pas 3

Aranjați porumbul în cratiță.

Porumb fiert - Pas 3
Pas 4

Acoperiți cu un rând de frunze și turnați apă ca să acopere complet porumbul. Pe parcurs ce turnați apă veți observa că porumbul se ridică, așa că îl țineți puțin cu mâna, ca să vedeți corect nivelul apei.

Porumb fiert - Pas 4
Pas 5

Puneți un capac pe cratiță și dați drumul la aragaz, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați cam o oră și jumate.

Porumb fiert - Pas 5
Pas 6

După acest timp verificați porumbul cu o furculiță, dacă este încă tare îl mai lăsați.

Când s-a făcut îl lăsați așa în apă, acoperit cu capac - dacă îl scoateți din apă și îl lăsați descoperit se va usca repede și va fi înecăcios.

Porumb fiert - Pas 6
Pas 7

Se servesc calzi, presărați cu sare mai grunjoasă și pentru cine știe - tăiați un cățel de usturoi în jumate și frecați bine porumbul - veți avea o delicatesă aromată :)

Poftă Bună!

Porumb fiert - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (puteți fierbe câte vreți)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

claudia1976
claudia1976 26 Jul 2011, 03:34

Combinatia cu usturoiul n-o stiam...

nusica
nusica 26 Jul 2011, 09:39

Da,cu usturoi nu stiam ,dar nici ca daca-l lasi descoperit devine inecacios si asa este,eu il scoteam pe farfurie ca sa nu-l las in apa in care a fiert si devenea inecacios,dar n-am stiut.

Claudia Radu
Claudita (Claudia Radu) 26 Jul 2011, 10:00

Va felicit, chiar daca este o reteta banala, inseamna ca va ganditi la toata lumea, si la cei mici si la cei mari! La fel procedez si eu, a fost ca o verificare, nu stiam insa chestia cu usturoiul o sa incerc!

stiuca
stiuca 26 Jul 2011, 15:10

Fetelor asta ceste O PROVOCARE CLARA

roxycorina19
roxy (roxycorina19) 26 Jul 2011, 15:40

Buna lena mie mi se pare o reteta foarte practica mai  este o metoda  dupa ce porumbul este fiert adik pe punctul de al manca  se poate unge cu  putina margarina si  presarat  cu  sare este nemaipomenit mie cel putin imi place  am gustat  in spania acum cativa ani si este ffff bun. sper sa incercati  o zii buna tuturor

Nota mea pentru rețetă:
Monica Rojas
Monica Rojas 26 Jul 2011, 23:37

Aici in Mexic se mananca mult porumb fiert, si deci va spun cum il fac ei, desi eu personal il savurez cu sare si atat.

Se ia porumbul, se se freaca cu o lamaie (lime) taiata in jumate, se presara sare, se unge cu un strat subtire de maioneza de borcan, deasupra branza rasa (cascaval, telemea) si chili macinat (poate fi si boia).

PS. Aici porumbul se cumpara fiert asa intreg sau la pahar (numai boabe) si se prepara la fel.

Pofta buna pt cei/cele care vor incerca!

lena
Elena (lena) 27 Jul 2011, 07:59

Foarte tare Monica! Trebuie incercat si asa

Nina-Andreea
Nina-Andreea 14 Jul 2012, 20:41

Ador porumbul fiert!!! Eu pun doar sare pe el, fără alte „artificii”.

Poza mea pentru rețetă:
camrneutza
carmen suteu (camrneutza) 02 Nov 2012, 20:55

imi este pofta:(

Vali-Mihaela
Vali-Mihaela 11 Jul 2013, 14:18

Se lasa in apa pana se racoreste bine si ajunge la o temperatura la care poate fi servit, dar daca mai ramane vreo portie se scoate din acea apa pentru ca se acreste mai repede asa. Delicios cu sare!

Nota mea pentru rețetă:
Ladybug N
Ladybug N 19 Oct 2013, 13:13

Buna, si eu ador porumbul fiert , dar mai nou , anul asta am aflat ca speciile de porumb dulce pt fiert e destul sa le fierbi doar 15-20 min si este gata. Am experimentat deja, este foarte gustos, si banuiesc ca la fiert se mai pastreaza inca vitamine ceva, deoarece cind fierbem porumbul o ora jumate, nu cred ca mai ramine ceva de folos in el. Incercati si ve-ti vedea, ca intr-adevar porumbul se fierbe foarte repede, doar cel de pe deal, obisnuit,  se fierbe o ora. Cele bune !

Nota mea pentru rețetă:
tebaz
tebaz 01 Aug 2015, 19:19

Am fiert și eu porumb dar ași vrea să mai păstrez din el cum procedez

lena
Elena (lena) 03 Aug 2015, 10:53

Puteti incerca sa-l congelati, am citit undeva ca se poate dar eu personal nu am testat.

LaLenaq
LaLenaq 20 Jul 2016, 16:20

Eu il fierb in oala sub presiune pt a scurta timpul (20-25 de minute din momentul inchiderii valvei)!

Deasupra porumbului pun o farfurie ca sa nu se ridice la suprafata!

Nota mea pentru rețetă:
IonSiCorinaTone997
Ion Si Corina Tone (IonSiCorinaTone997) 03 Jul 2017, 14:09

Noi am descoperit că este și mai gustos dacă îl ungi cu unt atunci când e fierbinte și apoi pui sare... Dintr-un film american ne-am inspirat....ei sunt mari consumatori...

DanaValter176
Dana Valter (DanaValter176) 14 Jul 2017, 20:07

Buna Lena,

Eu am pus anul trecut porumb crud in lada frigorifica si am mancat iarna porumb fiert! Anul acesta voi incerca si cu panuse...ca nuam avut de pus in oala...