Ingrediente
●
Porumb proaspăt
8 buc
atâtea am pus eu ca să umplu o oală de 5 litri - voi puneți cât aveți și vă place
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Porumbul se cumpără obligatoriu cu tot cu frunze. Când îl luați să desfaceți puțin la vârf și vedeți să fie boabele frumoase și fragede - nici prea uscate dar nici prea albe/verzi.
Pas 2
Fiecare porumb se curăță bine de frunze și "mustați", se taie vârfurile care sunt goale (doar ocupă mult loc în cratiță).
Pas 3
Aranjați porumbul în cratiță.
Pas 4
Acoperiți cu un rând de frunze și turnați apă ca să acopere complet porumbul. Pe parcurs ce turnați apă veți observa că porumbul se ridică, așa că îl țineți puțin cu mâna, ca să vedeți corect nivelul apei.
Pas 5
Puneți un capac pe cratiță și dați drumul la aragaz, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați cam o oră și jumate.
Pas 6
După acest timp verificați porumbul cu o furculiță, dacă este încă tare îl mai lăsați.
Când s-a făcut îl lăsați așa în apă, acoperit cu capac - dacă îl scoateți din apă și îl lăsați descoperit se va usca repede și va fi înecăcios.
Pas 7
Se servesc calzi, presărați cu sare mai grunjoasă și pentru cine știe - tăiați un cățel de usturoi în jumate și frecați bine porumbul - veți avea o delicatesă aromată :)
Poftă Bună!
Cantitate:
8 buc
(puteți fierbe câte vreți)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)