Ingrediente
●
Porumb proaspat
8 buc
atatea am pus eu ca sa umplu o oala de 5 litri - voi puneti cat aveti si va place
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Porumbul se cumpara obligatoriu cu tot cu frunze. Cand il luati sa desfaceti putin la varf si vedeti sa fie boabele frumoase si fragede - nici prea uscate dar nici prea albe/verzi.
Pas 2
Fiecare porumb se curata bine de frunze si "mustati", se taie varfurile care sunt goale(doar ocupa mult loc in cratita).
Pas 3
Aranjati porumbul in cratita.
Pas 4
Acoperiti cu un rand de frunze si turnati apa ca sa acopere complet porumbul. Pe parcurs ce turnati apa veti observa ca porumbul se ridica, asa ca il tineti putin cu mana, ca sa vedeti corect nivelul apei.
Pas 5
Puneti un capac pe cratita si dati drumul la aragaz, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati cam o ora si jumate.
Pas 6
Dupa acest timp verificati porumbul cu o furculita, daca este inca tare il mai lasati.
Cand s-a facut il lasati asa in apa, acoperit cu capac - daca il scoateti din apa si il lasati descoperit se va usca repede si va fi inecacios.
Pas 7
Se servesc calzi, presarati cu sare mai grunjoasa si pentru cine stie - taiati un catel de usturoi in jumate si frecati bine porumbul - veti avea o delicatesa aromata :)
Pofta Buna!
Cantitate:
8 buc
(puteti fierbe cate vreti)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)