Ingrediente
●
Fasole galbena pastai
200 g
●
Pasta de tomate
2 linguri
eu am pus din sosul meu magic pentru mâncăruri
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
●
Piper negru
0.25 lingurite
puneți și sarea și piperul după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fiindcă nu toate legumele se prelucrează termic în același fel și același timp, le-am grupat cât de cât și vedeți în pași cum le-am pregătit pentru ghiveci.
Aici în poza vedeți fasolea curățată și spălată, ruptă bucăți medii. Conopida tăiată bucăți mici și spălată.
Pas 2
Dovleceii, vinetele și ardeii se spală, curăța și se taie bucăți mai măricele. Nu am poză cu morcovii, cartofii și ceapa - aceștia se curăță și se spală.
Pas 3
Păstăile se fierb 3 minute în apă cu sare.
Pas 4
Și imediat se scot într-un vas cu apă rece (ca să oprim procesul de gătire, legumele să fie al dente).
Pas 5
La fel se fierbe conopida, 3 minute și se scoate într-un vas cu apă rece.
Pas 6
Încingeți ulei într-o tigaie și căliți pe foc iute dovleceii. Când sunt gata, adică ușor rumeni, îi scoateți într-o farfurie, dar nu le scoateți cu tot cu ulei, acesta îl lăsați în tigaie.
Pas 7
În uleiul în care ați călit dovlecelul, adăugați ardeii și la fel - căliți până se rumenesc ușor și scoateți din ulei.
Repetați procedura și cu vinetele.
Pas 8
Aici vedeți acest amestec de legume călite, le-am pus într-un bol mai adânc în care voi amesteca ghiveciul la final.
Pas 9
Și mai avem puțină treabă la plită și gata :)
Morcovii tăiați rondele se călesc într-o altă tigaie cu puțin ulei.
Pas 10
Peste vreo 5 minute adăugați ceapa tăiată julien - amestecați și lăsați să se călească vreo 10 minute.
Pas 11
Adăugați pasta de roșii, amestecați, mai lăsați 2 minute și luați de pe foc.
Pas 12
Și acum momentul final - toate legumele se amestecă.
La dovlecei, vinete și ardei adăugați păstăile și conopida (scoase din apă).
Pas 13
Apoi adăugați cartofii tăiați cubulețe.
Pas 14
Și ultima serie de legume: amestecul de morcovi și ceapă.
Puneți puțină sare (restul sărați după ce scoateți ghiveciul din cuptor), piperul. Amestecați bine toate legumele, dar atent să nu le faceți terci.
Pas 15
Mutăți toată compoziția într-o tavă de cuptor adâncă.
Pas 16
Puneți deasupra o folie de aluminiu și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade, pentru 1 oră.
După acest timp, încercați cartofii dacă sunt gata, dacă nu - mai lăsați cât este nevoie.
Pas 17
Este delicios și cald și rece, ca mâncare sau ca o garnitură.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)