Budincă de griș cu ciocolată

Budincă de griș cu ciocolată

Un desert simplu, rapid și foarte delicios - copiilor sigur le place la fel și adulților :)

L-am găsit pe net într-o poftă de ceva dulce, simplu și cu puține ingrediente. Ne-am delectat cu toții, mai ales Sofia - a fost o "momeală" dimineața ca să meargă la grădiniță, i l-am adus sub nas când dormea și imediat a deschis ochii. De obicei, procedura durează minim 30 de minute, aici a fost cam 5 secunde.

Ingrediente

Lapte
1 l
   
Ciocolată
100 g
   
Griș
100 g
   
Zahăr
150 g
   
Unt
1 lingura
   
Esență de vanilie
1 buc
sau de cafea, rom, etc.

Pași de urmat

Pas 1

Lăptelese pune la fiert, când începe să fiarbă adăugați ciocolata și amestecați până se dizolvă complet.

Budincă de griș cu ciocolată - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați grișul "în ploaie", în același timp amestecați laptele cu telul să nu faceți cocoloașe.

Budincă de griș cu ciocolată - Pas 2
Pas 3

Lăsați să fiarbă încet până se îngroașă, cam 5-7 minute. Apoi adăugați zahărul și vanilia. Amestecați, stingeți focul și lăsați vreo oră să se răcorească.

Budincă de griș cu ciocolată - Pas 3
Pas 4

După acest timp adăugați untul.

Budincă de griș cu ciocolată - Pas 4
Pas 5

Și blenduiți bine compoziția, să fie cât mai fină la vedere și gust - cam 8-10 minute la viteză maximă.

Budincă de griș cu ciocolată - Pas 5
Pas 6

Turnați compoziția în pahare sau cupe și o puneți la frigider pe 2-3 ore (pentru cei nerăbdători:) sau peste noapte.

Este foarte bună, aromată, dulce și cremoasă.

Poftă Bună!

Budincă de griș cu ciocolată - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 ml (5-6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Sursă: say7.ru

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

laurairina13
laurairina13 14 Oct 2011, 14:10

Am gatit dupa reteta ta si  in sfarsit mi-a iesit si mie mancarica de cartofi precum cea facuta de soacra! sotul a fost incantat!  Eu o faceam fara adaos de faina si nu iesea sosul mai gros. 

laurairina13
laurairina13 14 Oct 2011, 14:13

Scuze, incercam sa comentez la o alta reteta de a ta si vad ca mi-a aparut comentariul si aici. Poate poti sa il stergi tu..Multumesc :)

vicusha
vicusha 17 Oct 2011, 13:28

super reteta, numai ca eu inlocuiesc laptele cu compot de mere ( fetita mea e alergica la lapte), mai adaug si marul decojit din compot si folosesc aceeasi metoda de pregatire, e super fina si gustoasa, fetita o maninca si calda, nu mai astepta sa se raceasca

Nota mea pentru rețetă:
laurairina13
laurairina13 19 Oct 2011, 11:24

Am facut si eu laptele, a iesit ft bun, ca o budinca, doar ca am pus mai putin zahar caci mi se parea prea dulce. 

Ionela-Florina
Ionela-Florina 20 Oct 2011, 18:49

este super delicioasa

Nota mea pentru rețetă:
leoaica
leoaica 21 Oct 2011, 11:55

delicioasa, am pregatit crema aseara si baietelul meu a fost tare incantat ca e un altfel de gris cu lapte.. :)

fely
fely 26 Oct 2011, 16:55

Super bun, are un gust deosebit! Oare budinca asta nu se poate folosi si ca crema la prajituri?

lena
Elena (lena) fely 26 Oct 2011, 17:47

Sigur merge, cand eram mica facea o vecina tort cu blat de oandispan si crema alba de gris - f.delicios.

lena
Elena (lena) 26 Oct 2011, 17:49

A, si pentru copilasi inlocuiti grisul cu malai(iese aceeasi textura) si mai puteti adauga putin dovleac fiert - blendat cu blenderul vertical iese o super crema de mananca si mai cer.

crismi
crismi 20 Feb 2012, 13:40

Aceasta budinca se face foarte repede, exceptand faptul ca trebuie sa astepti cat e la frigider, si este o alternativa foarte buna la prafurile de budinca cu "E-uri". In loc de ciocolata, am pus 2 linguri de cacao.Multumesc !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Geea
Geea 01 Apr 2012, 14:42

Intradevar o budinca foarte buna. Le-a placut copiilor si nu numai...

Poza mea pentru rețetă:
cezar
cezar 21 Jul 2012, 10:28

foarte delicios mic dejun (desert)eu am anlocuit ciocolata cu cacao neagra

Poza mea pentru rețetă:
Draculina969
Draculina969 03 Mar 2013, 20:01

am inlocuit si eu ciocolata cu cacao,am pus mai mult gris(170 gr),700 ml lapte 1,5% grasimte,400 ml apa si am inlocuit zaharul cu indulcitor lichid(vre-o 7 lingurite).

am impartit compozitia in 6 portii a 181 calorii portia...o portie are cam 200 gr...

prietenul meu nici nu s-a prins ca am facut ceva diferit!:))

am facut budinca de multe ori exact dupa reteta,acum am incercat cum am zis mai sus si tot buna e, doar ca de cel putin 2 ori mai putine caloriiiii!

hehee...

lena
Elena (lena) 03 Mar 2013, 20:48

Bravo! Asa trebuie si recomand de multe ori inlocuirea ingredientelor, mai ales pentru slabit.

Si eu folosesc indulcitori cu succes(stevia si xylitol, ca sunt naturale), budinca de mai sus poti s-o faci si cu tarate de ovaz, atunci chiar ca este super.

Draculina969
Draculina969 03 Mar 2013, 20:54

Cu ovaz nu am gatit niciodata...voi incerca...sper ca in viitorul apropriat...

Daca tu spui ca e super sigur asa e!:*

Melanie
Melanie 26 Jan 2015, 13:10

Acest desert m-a lăsat fără cuvinte si asta nu pt ca este ceva fabulos ci pt ca mi-a depășit cu mult asteptarile. Nu mi-am închipuit vreodată ca ceva așa simplu de facut poate fi un desert chiar rafinat. Nici nu vreau sa ma gândesc câte chimicale am mâncat prin cofetarii de fițe sub denumirea de budinca/șarlotă de ciocolata când exista varianta asta atât se simpla si naturală. Ai mei, cu mine in frunte, sunt mari consumatori de deserturi cu ciocolata/cacao si am savurat cu mare plăcere acest desert. Chiar ca merita încercat!😄

Melanie
Melanie 26 Jan 2015, 14:03

Iată si ultima porție 😃. S-a mâncat si calda si rece.

Poza mea pentru rețetă:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 04 Apr 2016, 23:33

Daca pun fulgi de ovaz  ( nu sunt fini) ce cantitate pun? Va ramane la fel de fina dupa ce face cu blenderul? Cata cacao pun in loc de ciocolata? Multumesc.

lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 05 Apr 2016, 09:31

Puneti la fel, 100g - cred ca va ramane, si ovazul este moale si cremos dupa ce fierbe. Cred ca am undeva pe aici si budinca cu ovaz.

Puneti cam 3 linguri de cacao.