Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
4 linguri
●
Zahar
6 linguri
4 pentru aluat si 2 pentru mere
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Mere
4 buc
de marime medie
●
Coaja de lamaie rasa
0.5 lingurite
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Merele se curata de coaja si samburi, se dau prin razatoare. Apoi se scurg bine, se amesteca cu zahar, coaja de lamaie sau scortisoara.
Pas 2
Pe o tava de cuptor se pune hartie de copt si se intind uniform merele, sa acopere toata suprafata.
Pas 3
Acum facem aluatul:
- se separa albusurile de galbenusuri;
- albusurile se bat spuma tare cu mixerul;
Pas 4
Galbenusurile se bat spuma, se adauga zaharul(4 linguri) si se mai bat pana devin o compozitie alba.
Pas 5
Adaugati faina si praful de copt, amestecati putin cu mixerul.
Pas 6
Se incorporeaza atent albusurile in compozitia de mai sus - amestecati usor.
Pas 7
Turnati aluatul in tava si il intindeti peste mere.
Pas 8
Puneti tava pentru15-20 de minute la cuptor preincalzit la 200 grade.
Pas 9
Este gata cand se rumeneste frumos.
Pas 10
Rasturnati rulada pe un prosop de bucatarie, asa ca sa vina cu hartia in sus.
Pas 12
Incepeti usor sa rulati prajitura, cat este inca fierbinte.
Pas 13
O rulati strans si lasati sa se racoreasca.
Pas 14
Taiata atent cu un cutit poate fi servita si calda, dar parca este mai buna rece, putin mai patrunsa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(7-8 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (18 voturi)