Rulada rapida cu branza si ciocolata

Rulada rapida cu branza si ciocolata

Din aceeasi categoria ca si Rulada rapida cu mere, mi-a placut mult de tot si am facut-o in 30 de minute. Testata si fara cacao in aluat, iese la fel foarte delicioasa si moale.

Sa vedeti ce succes are si la copilasi, Sofia in ultimul pas este foarte reprezentativa - cum a intrat pe usa s-a si aprovizionat repede :)

Ingrediente

Oua
4 buc
Faina alba
3 linguri
Cacao pudra
2 linguri
Zahar
6 linguri
3 linguri pentru aluat si 3 pt umplutura
Praf de copt
0.5 lingurite
Branza de vaci
500 g
Oua
1 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
50 ml
daca aveti branza mai lichida nu puneti smantana - sau eu am pus lapte condensat
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare se pregateste amestecul de branza cu 1 ou, 3 linguri de zahar, 500g branza, smantana dulce si vanilie.

2

Blendati bine amestecul ca sa nu fie branza crupoasa si uscata.

3

In alt bol preparam aluatul:

- se separa albusurile de galbenusuri;

4

Albusurile se bat spuma tare.

5

Apoi se bat galbenusurile spuma cu cele 3 linguri de zahar.

6

Adaugati faina, cacao si praful de copt - mixati bine compozitia.

7

Adaugati albusurile batute spuma si fiindca diferenta de textura este cam mare nu merge sa amestecati cu paleta ca sa se uniformizeze.

8

Deci am luat telul si mixand am facut aluatul uniform, a iesit foarte bine, fara grija :)

9

Pe o tava de cuptor se intinde hartia de copt, puneti un strat uniform de branza si o acoperiti cu aluatul de ciocolata, la fel uniformizat si intins bine.

10

Lasati tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.

11

Rasturnati aluatul pe un prosop de bucatarie si scoatem hartia de copt.

12

Se ruleaza strans si se lasa la racorit.

13

Se taie bine si calda si rece, optional puteti sa puneti si niste glazura deasupra.

14

Merge pudrata si cu zahar, oricum va delecta orice gust chiar si cel mai mofturos.

15

Cea mai buna dovada - fuge la copii in gurita, plus in fiecare manuta cate o felie :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (20 voturi)

Comentarii

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 15 nov 2011, 18:04

Cred ca poate fi o varianta foarte interesanta pentru ca se poate face si light daca ai branza cu putine grasimi! Multumesc Lena pt reteta sper sa o incerc curand

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 15 nov 2011, 19:15

Aaaa, ce fain! Stiam de reteta asta, de la Ayn, de multi ani ma tot pregateam sa o fac, dar uitasem complet de ea in ultimul an. Ce bine ti-a iesit sectiunea! Tre sa o incerc si eu neaparat.

Nota mea pentru reteta:
hanna
hanna 15 nov 2011, 20:23

in general la toate ruladele pe care vroiam sa le fac de pe tot felul de site-uri nu era specificat praful de copt si nu indrazneam sa fac,nu stiu ce rulada poate iesi fara praf de copt,dar pe a ta o fac maine,sunt sigura ca e delicioasa!

merci pt reteta!cu drag,c

Irina92
Irina (Irina92) 15 nov 2011, 23:06

Deja imi lasa gura apa, de fiecare data cind vad o reteta noua vreau so incerc, dar ce pacat ca nu am itmp, super

sergiu
sergiu 16 nov 2011, 05:09

Buna Lena,

Pt prajitura de mai sus cum reusesti sa rulezi blatul.In fotografie arata foarte elastic si usor de manevrat.Din pacate in bucatarie,cel puttin la mine, se rupe usor cind incerc sa il rulez (cu sau fara umplutura.)Te-as ruga daca ai putea sa impartasesti ce ar trebui sau nu ar trebui sa fac sa reusesc o asemena rulada. Urmez reteta intocmai si totusi rulada nu iese fara ca blatul safie rupt.

Multumesc.

SErgiu

lena
Elena (lena) 16 nov 2011, 06:44

Mda stiu problema, dar la acest blat chiar a fost simplu - este foarte elastic, si nici nu a avut incercari sa se rupa. Oricum, imediat ce il intorci pe prosop incepi usurel sa-l rulezi, te ajuti de prosop si merge, numa curaj sa ai

Natali
Natali 16 nov 2011, 08:25

Sergiu, eu cred ca anume la reteta aceasta, umplutura, fiind umeda, imprima un pic de umezeala si blatului, ceea ce il face mai usor de rulat.

Iar pentru rulade simple (adica mai intii coapte, apoi umplute si rulate), am citit mai demult un truc: in aluat sa se foloseasca mai multe galbenusuri decit albusuri, intrucit primele fac aluatul mai moale, pe cind albusurile il inaspresc.

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 16 nov 2011, 12:40

Multumesc pentru reteta. Astazi am sa o fac pentru ca-mi lasa gura apa. Cred ca merge si cu branza degresata.

anarica
anarica 16 nov 2011, 14:17

arata minunat, multumesc , sigur o s-o incerc si eu sambata

Ionela A
Ionela A 16 nov 2011, 17:09

Buna Lena,

Arata foarte bine rulada. Abia astept sa o incerc si eu !!!

O seara buna !!! Cu drag, Ionela.

Nota mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 16 nov 2011, 18:45

Am cumparat tot ce-mi trebuie pentru rulada si o sa o fac in seara acesata. Sper sa-mi iasa buna.

Kamessytta
Kamessytta 18 nov 2011, 10:01

Daca pui lapte condensat mai pui cele 6 linguri de zahar ca stiu ca laptele condensat e foarte dulce????Sau depinde de gust?Vreau sa o fac neaparat....

helene
helene 18 nov 2011, 14:40

buna lena,

tocmai am scos tava de la cuptor si e un miros ademenitor in toata bucataria.din pacate atunci cand am rulat-o mi sa crapat putin dar ma voi delecta si asa "defecta" la cafeaua de dupa-masa

multumesc mult pt retetele tale(apropo singura problema la retetele tale e ca nu ma lasa sa incep dieta de slabire.mereu imi spun o mai fac si pe asta si gata...insa nu reusesc)

Nota mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 18 nov 2011, 15:41

Am facut rulada si a iesit excelenta.

Ionela A
Ionela A 18 nov 2011, 16:08

Buna fetelor, Rulada este excelenta dimineata, doua felii de rulada si o cana cu lapte ca mic dejun. Secretul este "mancarea de seara trebuie sa dispara"... pt ca aceasta se pune. Eu in seara in care am facut rulada cu mere abia am luat o gura ... dar dupa ce fata mea deja se saturase si o tot lauda. Toate retetele pe care le posteaza Lena sunt excelente. Si nu pica "greu" la ficat , stomac ....  Din iulie pana acum am reusit sa dau jos 21 KG, dar am mare atentie la cantitati si seara mai nimic ... Nu am voie dulciuri ... dar pe ici pe colo mai gust ... ai mei de acasa sunt tare slabanogi. Si totusi am inceput sa pun in practica cat mai multe retete de aici. Anul trecut checul cu nuci si cacao de post a facut furori. L-am facut de mai multe ori, iar Georgiana, printesa mea din clasa III-a, lua chiar si la scoala ca desert sa manance - ceva dulce. Mult succes in continuare Lena. Sa ne tentezi cu cat mai multe miresme. Cu drag, Ionela.

lena
Elena (lena) 18 nov 2011, 19:33

Ce comentarii frumoase, si cand eu vin obosita acasa ce bine imi fac.... va multumesc mult de tot pentru aprecieri

Ionela ma bucur mult ca merg asa de bine retetele, chiar bravo ca le faci la copii dulciurile de casa si esti tare cu regimul de slabire. Si eu tot planific dar inca nu am reusit sa ma apuc, prea multa treaba si toata este cu mancare...

Irina92
Irina (Irina92) 19 nov 2011, 10:33

Lena, e o reteta super, este exact ca la tine, e foarte delicioasa si pufoasa. EU am pus mai multa brinza si s a primit aluatul subtire si implutura grasa si foarte usor am rulato fara a se face crapaturi, deoarece aluatul era foarte moale si de aceea are asa mare elasticitate, Multumim Lena e super reteta.

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 19 nov 2011, 15:16

Sper sa o faca citi mai multi pentru ca-i prea buna.

ANDREEAG
ANDREEAG 21 nov 2011, 10:52

o sa incerc cu siguranta dar sper sa imi si iasa!!!! arata delicios!

Nota mea pentru reteta:
Adaline
Ada (Adaline) 23 nov 2011, 22:10

Excelenta reteta !!

Am facut rulada in seara asta si a fost un succes extraordinar !!
Foarte gustoasa si usor de facut !
Multumesc mult pentru aceasta minune de reteta !
(citind comentariile despre "rulada care se rupe", am lasat-o un pic mai mult la cuptor -dupa ce am stins focul- pentru a se aburi un picut; am rasturnat-o când era caldutza, nici o problema, totul a fost perfect !)
Mii de multumiri, Lena, am devenit un FAN al site-ului tau !!

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 09 dec 2011, 17:53

Super delicioasă!!!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 dec 2011, 17:22

Aici am surprins-o putin mai vesela.

Poza mea pentru reteta:
liubca
scaun liuba (liubca) 20 dec 2011, 17:02

Buna Lena.Mersi pentru reteta ,am facut-o si mi-a iesit pufoasa si gustoasa,sunt f.multumita de retetele tale.Am  vrut sa te rog poate cunosti vreo crema cu care se poate de umplut aceasta rulada.Sotul meu ma tot roaga sa o umplu cu crema de halva,dar nustiu cu ce sa inmoi halvaua,am incercat cu crema de ciocolata de la Dr.Oetker,i-am pus deasupra umplutura si cind am dat sa o rulez ,toata crema se impingea inainte si putin a ramas pe pandispan,poate sa intaresc crema cu gelatin?Scuze.Sanatate multa.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) scaun liuba (liubca) 20 dec 2011, 17:08

Liubca, cred ca poti sa inmoi halvaua cu unt moale(nu topit) sau niste miere - ai grija sa adaugi cate putin pana obtii o consitenta groasa dar nu lichida.

veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 24 dec 2011, 17:41

Am facut-o si eu, e super!!! De altfel toate retetele pe care le-am incercat de aici au iesit din prima. Din pacate nu am poze dar promit sa o refac cu proxima ocazie. Eu am avut o brinza cam inecacioasa dar a fost buna si asa..am mai pus stafide inmuiate in rom si coaja de lamiie, O nebunie!!! O sa o refac dar cu o crema de brinza light sa vedem daca iese!

camelia dobre
camelia dobre 17 feb 2012, 20:14

un gust interesant

sara33
sara33 22 mar 2012, 16:14

buna lena!as vrea sa fac si eu aceasta rulada,kre imi aduceaminte din nou de mami a mea,numai ea facea creme de branza(pt torturi,rulade,prajituri de tot soiul) si parea ciudat candva pt unele pers,acum obs k e la moda,dar stiu ca este si foarte bun si sanatos,dekt budinci umplute cu kimikle.

deci,sa ti spun care este durerea mea,vreau sa fac reteta dar aici nu se gaseste branza de vaci,ceea c ei au aici se numeste fromage frais,si este k un iaurt cu smantana,ma gandeam ca dak asi pune niste amidon poate ar iesii ceva ceva,sau sa incerc cu branza sarata pusa la desarat in lapte si apoi sa o mixez cu ceva sa o fac onctuasa,sau cu ceva de genul almette-ului de la noi(aici daca gasesc ceva asemanator este f scump la kg).in fine,vreau sa o fac cu orice pret pt week-end,este o zii mai speciala,cu toate ca eu sunt la cura,dar makr altii sa se bucure de ceva deosebit de bun.astept un raspuns urgent!pupici dulci!merci

lena
Elena (lena) 22 mar 2012, 16:23

Sara, incearca sa pui acea branza lichida la scurs - intr-o sita pune o panza si lasa branza peste noapte. Stiu ca multi fac asa si cu smantana si cu branza.

Pentru siguranta amestec-o cu amidon, sa se tina bine - important sa se prinda la copt... te pup si bafta :)

sara33
sara33 22 mar 2012, 16:37

buna lena!ms pt raspunsul rapid,m am mai uitat p net si am gasit cum se face branzik de casa,din lapte si zeama de lamaie,am sa incerc asta,k iese k la noi,am sa incerc si alta data cu acea branzik la scurs.iti dau sapt viitoare raspunsul de cum a iesit si branzik si rulada!pupici(crezi k dak asi face branzik asa cu lapte si zeama de lamaie,lui bebe asi putea sa ii dau sa pape,are 9luni si o sapt)?merci pt raspuns!pupici dulci

lena
Elena (lena) sara33 22 mar 2012, 16:40

Sigur ca poti sa-i dai, branzica este printre primele la diversificare - eu faceam cu calciu special pt branzica. Vezi ca am pe site si reteta de branza de casa, poate te ajuta :).

sergiu
sergiu 22 mar 2012, 16:55

Sara, fromage frais este foarte buna. Cind aceasta brinza este in procesul facerii,cheagul este amestacat continuu  iar nu lasat sa se inchege. Este facuta din lapte integral nu din crema( smintina)Este bine sa o scurgi prin tifon si sa  adaugi putin gris, nu amidon . Amidonul este folosit in aluat.

Cauta echivalentul pt brinza  framintata sau farmer cheese. Iar daca te costa mai mult ,faci o data aceasta prajitura si apoi incercind ti-ai imbogatit cunostinta . Franta/Belgia/Olanda/Italia produc brinzeturi care nu au corespondent in limba romana.

O alta sugestie si poate cea mai aproape de versiunea romaneasca a brinzei dulci de vaci este Ricotta -italian. Este superba o folosesc tot timpul.

Incearca, daca ai timp.

Succes

Succes

sara33
sara33 22 mar 2012, 17:16

sergiu,multumesc pt sfat,stiam si eu ca fromage frais este facuta din lapte si nu cu smantana,ceea c incercam eu sa explic era consistenta,cunosc ricotta dar imi era pofta de ceva ca la noi.multumesc pt precizare.o zii buna!

sara33
sara33 22 mar 2012, 17:21

ok lena!am citit reteta din site,dupa cum spuneam,mama mea se regaseste in tine,asa facea si ea,dar e mai simplu cum mi ai spus prima data si cum a spus si sergiu,fromage frais-ul sa-l pun la scurs,si acum astp sa vad cum sta treaba cu branzik din lapte si zeama de lamaie,se alege branzik akm!va tin la curent!

sara33
sara33 22 mar 2012, 18:05

buna!deci dintr-un 1l de lapte si 7lng de zeama de lamaie a iesit 193g de branzik,akm astp sa vad kt se face din 2l,se alege branzik akm,vreau sa-mi fac 500g pt rulada,dak iese mai mult o pun p toata,k e mai buna k mai multa umplutura!sa vedem ce o iesii akm!pupici si merci pt sfaturi!va urez o zii buna!

sara33
sara33 22 mar 2012, 18:35

buna!tot eu sunt!mi a iesit in total 568g de branzik.acum sa vad cum o iesii in rulada,dar asta sambata.dak o fac sambata pt duminik e bine sau nu?si apropos,merci pt sfatul cu calciul,dupa ce mi ai spus imi adusesem aminte k asa facea o verisoara kre nu avea incredere in branzik d la piata si din magazine,avea dreptate,dar in ziua de azi am devenit prea comozi,tot ce este facut de casa este sfant.eu nu facusem niciodata pana azi,si cum faci tu si facea mama dureaza mult,dar e buna.am sa fac si asa pe viitor,dar knd oi fii in tara,la paris nu circula vacutele pe champs elise sa am laptic proaspat.v am pupacit lena,si multumesc ink odata pt toate sfaturile date.pupici!pe data viitoare!

sara33
sara33 15 apr 2012, 17:58

buna!revin cu un comentariu,dupa cum vb facusem branza de casa cu zeama de lamaie,n am sa mai fac niciodata,am fost dezamagita,branza a fost crupoasa,n am putut s o servesc decat cu o glazura de ciocolata.pupici!

baranga roxana nicoleta
baranga roxana nicoleta 28 apr 2012, 11:04

Hristos a inviat! multumesc lena a esit foarte buna si gustoasa si nici nu sa crapat  

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 18 mai 2012, 15:44

Tocmai am terimnat-o!este delicioasa,chiar daca n-am nimerit textura exacta(cred ca am pus prea multa branza!).
Multumesc,d-na Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
cezar
cezar 18 iul 2012, 12:42

mmm delicioasaMULTUMESC PENTRU ACEST DESERT BOGAT IN PROTEINE,USOR DE preparat si adorat de piciul meu care e tare alintat cu carnea dar cu asa bunatate  nici nu a stat pe ganduri

Poza mea pentru reteta:
cezar
cezar 18 iul 2012, 12:49

eu am pus doar 250gr de branza ,data viitoare o sa pun si un strat de gem de piersicipacat ca sant la regim si nu pot sa pap mai mult ,dar oricum am avut un mic dejun delicios Te iubim LENA pentru ce faci!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 18 iul 2012, 14:29

Ma bucur mult ca v-a placut rulada! Sa va fie de bine

Si multumesc mult de poze si comentarii

savuoana
Oana Savu (savuoana) 06 sep 2012, 17:28

Buna Lena. Tin sa iti multumesc pentru aceasta reteta. Azi am incercat'o si mi'a iesit o rulada foarte buna si sunt incepatoare in bucatarie . Ieri am facut si zacusca de vinete dupa reteta postata si a iesit fara nicio problema. . Multumesc pentru timpul alocat postarii de retete. Asa am si eu elan sa maii gatesc, stiind ca totul va iesi fara nicio problema!

MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 12 oct 2012, 11:02

Lena draga esti o comoara! Fenomenala reteta! Nu am facut niciodata rulada de frica impachetarii si a ruperii ei. Mereu o rugam pe mama sa ne faca. Acum, recunosc ca am facut-o cu inima cam stransa, insa a iesit din prima si este exceptionala. Nici macar o crapatura, blatul pufos, umplutura deliciosa, iar gustul.... nu mai vorbesc. Ai mei au ramas "masca" vazand ca am reusit sa fac asemenea minunatie. Recomand reteta cu cladura oricarei incepatoare in ale ruladelor! Si inca odata, mii de multumiri Lena pentru tot ceea ce faci si imparti cu noi.

lena
Elena (lena) 12 oct 2012, 11:05

Ma bucura mult astfel de comentarii!

Sa aveti pofta buna si multumesc mult de apreciere!

motanika
motanika 31 oct 2012, 22:13

Lena, retetele tale sunt  extraordinare!!azi am incerkat si eu aceasta rulada! si ma pot lauda ,ka a iesit destul de bine!!

Poza mea pentru reteta:
irinutza
irinutza 31 oct 2012, 22:16

da motanika,chir ti-a iesit bine!!! Felicitari,miine am sa o fac si eu sper sa-mi iasa

irinutza
irinutza 01 nov 2012, 21:50

iata ca am facut si eu aceasta rulada.Are un aluat pufos si kiar am rulato usor si nu s-a rupt. Sunt multumita de recetele tale.Merci

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 27 nov 2012, 04:29

nu stiu de ce dar la  mine tot sa rupt  cind am rulato in rest ii tare buna

tatinela
tatinela 04 dec 2012, 19:16

AM FACUT-O SI PE ASTA,FT REPEDE SE FACE SI FOARTE GUSTOASA...

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 09 dec 2012, 15:28

Buna fete si baieti! Vreau si eu chiar azi sa fac aceasta minunata rulada, dintotdeauna le-am iubit, dar nu am indraznit sa fac acasa. Deci vreau sa vin cu un sfat pentru SARA, caci si eu sint in Franta si am invatat cum sa obtin foarte simplu brinza de casa din acest ''fromage frais'' al lor. Deoarece acasa la parinti am avut vacuta si stiu citeva secrete in ce tine lactatele de toate etapele de fermentare.  

Deci eu cumpar deobicei 2 cutii a cite 1kg fiecare de fromage frais, le torn intr-o cratita si le pun la foc mic pentru a le infierbinta un pic, pina observam ca se alege zerul si brinza incepe sa se uneasca in grauncioare mici cum o stim in stare normala. Pe parcurs amestecam destul de des si pentru a sti daca e bine incerc temperatura cu degetul mic (il inmoi un brinza) si daca abia de mai pot suporta fierbinteala pentru 2-3 clipe inseamna ca e bine. In orice caz se observa si la vederea simpla, daca nu mai vedem pasta ceea care a fost de la inceput ca o smintina inseamna ca e deajuns. In dependenta de cit de fierbinte o facem o sa fie mai moale sau mai crupoasa brinza, deci daca o scapam si se infierbinta ceva mai mult o sa fie un pic mai uscata, dara daca e brinza de 20% grasime nu se usuca asa tare.

Apoi o torn intr-un tifon si o prind undeva sus ca sa se scurga mai repede. in citeva ore se scurge bine, eu chiar acum am turnat-o si astept pina in seara sa realizez aceasta reteta minunata.

Succese tuturor!!!

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 09 dec 2012, 15:32

Apropo, din 2 kg de fromage frais, se obtine aproape 1kg de brinza.Eu nu am cintarit-o dara ca volum se umple o cutie care a fost initial cu fromage frais. Sotul meu o adora, uneori maninca numai brinza de asta proaspata la masa.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 09 dec 2012, 22:42

Iata si rulada mea... Tava mea e mai mica si patrata, deci am constatat ca a fost cam multa brinza pentru asa dimensiuni, dar la gust este ft ft buna, finuta si aromata. Eu am mai presarat bucatele de ciocolata neagra pe brinza inainte de a incepe sa o rulez. in plus nu am rulat-o destul de strins caci era prea groasa si nu am reusit ca imi fugea brinza inainte... data viitoare deja o sa calibrez bine cantitatile... si as fi curioasa sa incerc acest aluat cu ceva dulceatsa din fructe, cred ca ar fi minunata, ce zici Lena?

Poza mea pentru reteta:
ileana.l
ileana (ileana.l) 20 feb 2013, 17:27

 

eu am incercat cu o crema de lamaie.....si ceva ananas

Poza mea pentru reteta:
ileana.l
ileana (ileana.l) 20 feb 2013, 17:37

Poza mea pentru reteta:
dianka
Diana Ranga (dianka) 28 apr 2013, 12:50

A iesit gustoasa rulada, dar de ce aluatul de deasupra se lipeste :(

Karen
Karen 04 iul 2013, 14:04

Perfecta!!! a placut si la cei mai mofturosi care ,,nu mananca nimic cu branza dulce,, O reteta care o repet si nu am apucat sa scriu scriu in ,,comentarii,, Merita sa o incercati!

Nota mea pentru reteta:
dianushka8526
dianushka8526 24 sep 2013, 14:36

Simplu, rapid si foarte gustos Mi s-a primit din prima,s-a rulat usor, doar ca 500 gr brinza pt mine a fost cam mult. Eu prefer mai putin "brinzos" sa zik asa . Bravo Elena !!! Esti minunata desigur si recetele tale 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
marisol
marisol 29 dec 2013, 08:04

foarte bun,merita sa-l incercati-multumim LENA ptr retete

Nota mea pentru reteta:
eviana
eviana 27 aug 2014, 07:07

Vreau sa incerc aceasta reteta spectaculoasa pt ziua fetitei mele si as vrea sa stiu cu cat timp inajnte,zile, poate fi facuta ca sa ramana  proaspata pentru copii adica fara riscuri in frigider?Avand multe de preparat voiam sa o fac cateva zile inainte.Acelasi lucru si cu savarinele: cu cate zile inainte se pot coace si tine in frigider ca sa le insiropez apoi in ultima zi?Merci anticipat de raspuns .Ai niste retete super si de efect si rapide!!

lena
Elena (lena) eviana 27 aug 2014, 12:12

Savarinele cu siguranta puteti sa le faceti cu 3-4 zile inainte, pastrate in punga la frigider.

Rulada, mai bine cu o zi inainte, maxim 2 - dar fiindca este cu cu branza nu recomand, mai ales ca e pentru copii. Se face destul de repede asa ca nu veti avea probleme s-o faceti cu o zi inainte.

Lianulia
Lianulia 12 nov 2014, 16:34

Este foarte buna, dar crema de branza trebuie facuta foarte fina (asa cum zice Lena, de fapt...) si sa fie mai umeda, altfel se faramizeata la taiat/mancat, iar rulatul poate fi foarte usor, daca (iar, cum zice Lena...) te ajuti de prosop. Si mi-a luat ceva timp, nu ca ar fi grea, ci ca  este putin migaloasa. Astea sunt problemele de care m-am lovit eu (ca neexperta in bucatarie, dar dornica de bunatati).

Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 21 ian 2015, 16:44

Este f buna si cu brânza dietetica. Am facut si o glazura de ciocolata. Rezultat: deliciu😊

Poza mea pentru reteta:
KristinaD
KristinaD 02 mar 2015, 19:38

buna .am si eu o intrebare daca se poate ...am facut azi rulada dar mi,a iesit cam nasoala si nu stiu unde am gresit :( cred ca era ceva ce am omis cu branza mi3.a lasat foarte multa zeama s.a inbibat tot blatul pfff e posibil sa fi pus multa smantana??? sau ce??? mnah ma rog astept raspuns as vrea sa o refac si de data asta sa imi si reuseasca ! ms anticipat 

lena
Elena (lena) KristinaD 02 mar 2015, 19:54

Poate era branza mai lichida?

KristinaD
KristinaD 02 mar 2015, 20:11

branza era de casa nu pot sa zic ca era lichida poate am pus prea multa smantana 

.....dar am puso la scurs si la gust e super doar ca e mai moale :P dar e ffff buna si maine am sa o refac si o refac pana iese a la cart :P multumesc de raspuns 

Nota mea pentru reteta:
Angy30
Angy30 14 mar 2015, 09:17

Pot face oare alta umplutura la foaie? Oare tot atât trebuie sa stea la cuptor?ce crema recomanzi?As vrea ceva cu budinca

lena
Elena (lena) Angy30 14 mar 2015, 09:24

Nu stiu, incearca si experimenteaza, ne spui si noua :)

catalina TL
catalina TL 27 mar 2015, 23:56

Buna Lena, ce dimensiuni are tava in care ai facut tu rulada?

lena
Elena (lena) catalina TL 28 mar 2015, 07:32

Este tava de aragaz simpla, are cam 35x30.

catalina TL
catalina TL 28 mar 2015, 14:20

multumesc mult!

catalina TL
catalina TL 29 mar 2015, 22:23

Am facut azi rulada ta.........nici nu am apucat sa ii fac poze. (asa imi propusesem). S-a mancat imediat. Fetita mea in varsta de 1 an si 8 luni a deschis gurita mare mare...........cea mai mare! Iti multumesc mult! te pup

Livias
Livia (Livias) 01 apr 2015, 16:44

Doamna Lena , va salut dun chisinau -moldova as vrea sa  va spun ca sunteti un adevarat geniu , cu ajutorul dumneavoastra sotul si cei doi copii ai nostri  ma aadmira in fiecare zi pentru dulciurile delicioase pe care le pregatesc , astazi am facut si eu, receta aceasta si acus pun si poze, e FENOMINALA, va multumesc din suflet pentru tot ce facetik, de 2 ani gatesc dupa recetele d-stra. Dumnezeu sa va binecuvinteze in tot ceea ce faceti

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 01 apr 2015, 19:35

Ma bucur mult Livias! Sa aveti pofta buna, spor la gatit si multumesc mult de comentariu!

vyorelya
vyorelya 08 iul 2015, 18:57

Draga lena! Ai o fetitza frumoasa ca o floare; sa inteleg ca ea e degustatorul principal? Vreau sa fac si eu rulada dar as vrea sa te ntreb, se vinde asa smintina dulce? Daca pun smintina de casa cit zahar trebuie sa mai pun? Mersi

Corina.Iasi
Corina.Iasi 10 iul 2015, 13:20

Buna Lena,

Ar merge adaugate in branza ceva fructe? Cateva visine sau cirese? Sau poate stafide? Nu lasa prea mult suc sa strice compozitia?

Multumesc frumos!

Nota mea pentru reteta:
Corina.Iasi
Corina.Iasi 10 iul 2015, 15:35

Am dat rulada la cuptor :D

Am lasat-o fara fruvte, voi incerca in viitor :-)

In timp ce faceam crema am gustat-o si mi s-a parut foarte fina, asa ca am dublat cantitatile. Sper sa iasa bine :-)

Multumesc de reteta!!!

Am doi spiridusi care abia asteapta sa o testeze :-)

Corina.Iasi
Corina.Iasi 10 iul 2015, 15:36

Fina, adiva delicioasa si mi-am dat seama ca o si gura portie nu e suficienta :))

Corina.Iasi
Corina.Iasi 10 iul 2015, 16:27

A iesit delicioasa!!! Blatul e minunat!!! Mi s-a crapat pe alocuri si s-a rupt un pic, dar tot delicioasa e rulada!!!

Corina.Iasi
Corina.Iasi 10 iul 2015, 22:27

Uite si dovada, daca ma lasa pagina sa incarc poza direct din telefon :-)

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 13 iul 2015, 20:11

Scuze Corina de raspuns intarziat, suntem in vacanta cu fetele si reactionez mai greu la intrebari :) Merge si cu fructe, dar putine si trecute eventual prin un pic de amidon sau faina sa nu lase zeama.

lena
Elena (lena) 13 iul 2015, 20:14

Vyorelya, merge si cu smantana de casa, oricum nu e asa de multa si nu are ce sa schimbe. Da, in poza e Sofia, fetitza mai mare(7 ani acum), Maria are 9 luni acum.

vyorelya
vyorelya 13 iul 2015, 20:36

SA FIE SANATOASE SI ASA GOSPODINE CA SI MAMA LOR ;)

MashaL
MashaL 28 iul 2015, 15:16

Buna Lena! As vrea sa te intreb in privinta brinzai de vaci, as putea folosi ricotta italiana si daca da deoarece ii putin cremoasa mai am nevoie de smintina sau frisca in ea? Iti multumesc din timp!

lena
Elena (lena) MashaL 03 aug 2015, 10:59

Da, sigur ca poti folosi. Si da, incearca sa nu pui smantana.

MashaL
MashaL 31 aug 2015, 15:06

Draga Lena mereu cind intreb referitor la retete mereu le fac doar cind am timp si nu uit postez poza cu rezultat, sa stii ca si la bezele lucrez... Multumesc pentru tot!!! cred ca voi incepe sa postez si eu cite ceva ca am invat bucataria greceasca la munca timp de 7 ani... Aici ii rezultatul facut cu ricotta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina.31
Cristina.31 13 oct 2015, 17:52

Bună. Vreau sa fac aceasta rulada și nu sunt lămurita când se adaugă crema de brânză. Se mai introduce la cuptor?

Nina-Andreea
Nina-Andreea 13 oct 2015, 19:10

In tava se pune hartie, un strat de branza si apoi aluatul. Se baga apoi tava la cuptor.

eduardu
Eduardu (eduardu) 24 nov 2015, 14:33

chiar e rapida si delicioasa!am facut-o pe fuga pt musafiri si au fost incantati!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anna Aniuta
Anna Aniuta 01 ian 2016, 14:19

Am facut-o deja de 4 ori in 2 aaptamini)) e foarte buna, copiii o adora!

Poza mea pentru reteta:
xFlavius
xFlavius 24 feb 2016, 14:58

Arata super bine , deabea astept sa o incerc

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 16 iun 2016, 17:35

Cam ce dimensiuni are tava ?

lena
Elena (lena) Simina Alexandra (Tonea Simina) 16 iun 2016, 17:53

Este tava cuptorului de aragaz cu 4 ochiuri, cam 30x35cm

Silvia.B
Silvia.B 27 oct 2016, 15:39

Se poate face si fără hârtie de copt?

lena
Elena (lena) Silvia.B 29 oct 2016, 19:54

Nu se poate.

MarleneHristea477
Marlene Hristea (MarleneHristea477) 13 nov 2016, 07:27

Lalenicika maya,tot ce trudesc manutele tale imi amintesc de copilaria unica! Toate sunt parti din mine si ai mei cei dragi........insa cu predilectie cel mai aproape de suflet va ramane Medovika! Pup Marusia

Nota mea pentru reteta:
MartuicaAneta841
Martuica Aneta (MartuicaAneta841) 31 dec 2016, 11:23
 
 

 acum am incercat reteta, dar crema de branza a iesit cam lichida, nu stiu dacaasa trebuie. e adevarat ca am folosit urda cu smantana. iar aluatul mi se pare ca a fost cam tare, dar am reusit sa il pun peste crema si nu cred ca s-a amestecat. sa vedem ce va iesi. va tin la curent. oricum toate retetele de aici pe care le-am incercat sunt SUPER.

MartuicaAneta841
Martuica Aneta (MartuicaAneta841) Martuica Aneta (MartuicaAneta841) 31 dec 2016, 12:26

A IESIT SUPER... ca aspect. gustul e ok, usor uscata branza. cred ca trebuia sa aiba alta textura. pe ansamblu...pentru prima incercare e f. bine. LA MULTI ANI!

diprinces
diprinces 14 mai 2017, 13:48

Pur si simplu perfecta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CarmenMerisanu156
Carmen Merisanu (CarmenMerisanu156) 13 dec 2017, 15:19

arata exceptional de bine. felicitari pentru reteta!