Ingrediente
●
Zahar
6 linguri
3 linguri pentru aluat și 3 pt umplutură
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Oua
1 buc
pentru umplutura de brânză
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
50 ml
dacă aveți brânză mai lichidă nu puneți smântână - sau eu am pus lapte condensat
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Într-un bol mai mare se pregătește amestecul de brânză cu 1 ou, 3 linguri de zahăr, 500g brânză, smântână dulce și vanilie.
Pas 2
Blendați bine amestecul ca să nu fie brânza grunjoasă și uscată.
Pas 3
În alt bol preparăm aluatul:
- se separă albușurile de gălbenușuri;
Pas 4
Albușurile se bat spumă tare.
Pas 5
Apoi se bat gălbenușurile spumă cu cele 3 linguri de zahăr.
Pas 6
Adăugați făina, cacao și praful de copt - mixați bine compoziția.
Pas 7
Adăugați albușurile bătute spumă și fiindcă diferența de textură este cam mare nu merge să amestecați cu paleta ca să se uniformizeze.
Pas 8
Deci am luat telul și mixând am făcut aluatul uniform, a ieșit foarte bine, fără grijă :)
Pas 9
Pe o tavă de cuptor se întinde hârtia de copt, puneți un strat uniform de brânză și o acoperiți cu aluatul de ciocolată, la fel uniformizat și întins bine.
Pas 10
Lăsați tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Pas 11
Răsturnați aluatul pe un prosop de bucătărie și scoatem hârtia de copt.
Pas 12
Se rulează strâns și se lasă la răcorit.
Pas 13
Se taie bine și caldă și rece, opțional puteți să puneți și niște glazură deasupra.
Pas 14
Merge pudrată și cu zahăr, oricum vă delecta orice gust chiar și cel mai mofturos.
Pas 15
Cea mai bună dovadă - fuge la copii în guriță, plus în fiecare mânuță câte o felie :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (21 voturi)