Kanape-uri rusesti cu hering marinat

Kanape-uri rusesti cu hering marinat

Inca o sugestie de aperitiv pentru mese festive si nu numai - desi este destul de simpla si banala ca ingrediente sa stiti ca are un gust perfect. Toate ingredientele se combina si sunt absolut delcioase si arata bine pe masa. Platourile cu peste sunt populare la o masa festiva, incercati servirea hering-ului anume in asa fel si vedeti ca dispare repede de pe farfurie, inca pe drum, din bucatarie :)

Ingrediente

File de peste sarat in ulei
3 buc
se mai numeste Matias(de la Ocean Fish in Romania), sau orice file de peste marinat/sarat care va place
Franzela alba
1 buc
Unt
30 g
Pasta de tomate
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Franzela se taie felii groase de 1 cm grosime apoi se taie marginile - in asa fel ca sa fie exact de marimea fileurilor care le-ati cumparat.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 1
Pas 2

Feliile de paine se rumenesc pe o tigaie fara ulei, pe ambele parti.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 2
Pas 3

Intr-un bol puneti untul moale si pasta de rosii.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 3
Pas 4

Cu o furculita mixati bine amestecul.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 4
Pas 5

Apoi cu un tel sau mixer il uniformizati.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 5
Pas 6

Si acum incepem sa montam kanape-urile:

- fiecare felie se unge cu pasta de unt si rosii

- deasupra se pune file-ul de hering

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 6
Pas 7

Acum sa aveti la indemana un cutit ascutit si niste servetele - taiati kanape-urile sa fie cam de 1 cm grosime, cu miscari ferme si dupa fiecare taietura stergeti cutitul cu servetel sau il spalati.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 7
Pas 8

Le serviti pe un platou, cu ceva ceapa verde si masline - sigur o sa fie un HIT - de fapt numele retetei asa si este - Kanape-uri HIT. Incercati si vedeti de ce :)

Pofta Buna!

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 16 Dec 2011, 20:01

Interesanta reteta si usordepreparat. Sigur este ceva bun, fapt pentru care de CRACIUN am sa expun pe masa un platou cu asa bunatati.

Nota mea pentru reteta:
Sasha
Sasha 25 Dec 2011, 21:34

De cateva zile am descoperit acest site absolut minunat si am facut si eu canape-uri rusesti, aperitiv corali si salata ursul polar. Au avut mare succes la masa de craciun.

mamaMIHAELA
mamaMIHAELA 27 Dec 2011, 13:11

Am pregatit de Craciun si a fost o reusita ! Imbinarea gusturilor foremaza un rezultat delicios , dovada ca a fost cerut un platou bis. super.

Nota mea pentru reteta:
natalia s
natalia s 02 Dec 2013, 18:00

Buna Lena, unde gasesc in Bucuresti fileu de peste sarat,nu marinat(vreau de cel ca la Moldova)

lena
Elena (lena) 02 Dec 2013, 18:17

File-ul de hering(Matias in ulei) de la Ocean Fish este exact ca cel din Md. Eu cumpar de la Carrefour, cred ca este si in alte hyper-supermarket-uri. Seleodka gasesti si la magazinul rusesc din Tineretului.

allinaraicu
allinaraicu 11 Jun 2015, 17:11

Iti multumim,Lena,pentru tot ce faci.Ne esti un mare ajutor.Miine e ziua odorasului nostru,David si ma gindeam ce sa mai facem pe linga frigaruii din curtea casei si iata am gasit ideia,aceste canapeuri si salata poiana cu ciuperci,deja fierbe fileul.Si am sa mai fac niste canapeuri din cascaval,rosii si ciupercute marinate,ca am luat cam multe.Si niste bungute din clatite umplute cu carne tocata de ton si prajita cu mirodenii,oua fierte si ceapa verde,maioneza,mmm o gustosenie!Asa ca vom avea de toate si carne de porc,si gainuse si peste.Aaa!Si inca o idee voi face corali cu surimi,numaì ca ii voi  in forma de soricei.Daca voi avea timp voi face citeva poze sa va arat cit de minunata este Lena ca ne ofera atitea idei de retete gustoase si frumoase!:-) Va pupacesc si succese in arta culinara!:-) 

Nota mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 13 Jun 2015, 09:39

Ce am mai reusit sa prind.Au fost super!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 10 Oct 2016, 10:12

Foarte gustos, mulțumesc mult....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: