Ingrediente
●
Năut fiert
200 g
din conservă sau fiert acasă - dacă nu aveți și nu găsiți năut folosiți fasole albă
●
Pătrunjel verde
1 legatura
●
Ulei de măsline
2 linguri
●
Lămâie
1 buc
sucul de la ea
●
Sare, piper
0.5 lingurite
puneți după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ceapa roșie se taie rondele și se stropește cu suc de lămâie sau puțin oțet. Lăsați 10-15 minute să se înmoaie și marineze.
Pas 2
Ardeii se pot coace la cuptor sau pe grill, se decojesc și se pun în salată.
Sau... eu i-am tăiat julien și i-am călit cu puțin ulei pe tigaie - a fost la fel de delicios.
Pas 3
Și începem să adunăm toate ingredientele într-un bol - primul merge năutul scurs de apă.
Pas 4
Adăugați roșiile tăiate felii, ardeiul călit, ceapa marinată și verdeața tocată mărunt.
Pas 5
Și ultimele sunt măslinele feliate - puteți pune măsline simple sau calamatas - vor da un gust mai interesant.
Pas 6
Pregătim dressing-ul pentru salată - într-un bol amestecați: uleiul, mierea, muștarul, usturoiul pisat, sucul de la jumătate de lămâie și sare, piper după gust.
Pas 7
Adăugați dressing-ul în salată, amestecați bine și potriviți dacă mai este nevoie de sare.
Pas 8
O serviți cu orice mâncare vă place sau ca atare - este gustoasă și sățioasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)