Ingrediente
●
Carne
500 g
puteți folosi orice tip de carne preferată
●
Ulei de floarea-soarelui
100 g
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cartofii se curăță, se spală și se taie bucăți medii.
Pas 2
Carnea se spală, se porționează, se sărează și se amestecă cu puțin piper, boia, chimen. Se adaugă ceapa tăiată fidea.
Se amestecă și se presează totul bine cu mâinile.
Pas 3
Se amestecă carnea cu cartofii, se adaugă ulei și se amestecă totul foarte bine. Sare și bulion de roșii nu se pune, ca să nu se întărească cartofii.
O tavă de cuptor adâncă se așterne cu folie de aluminiu astfel ca să rămână margini mari la folie. Se pun cartofii în tavă.
Pas 4
Se acoperă bine cartofii cu folie și se pun la cuptor.
Pas 5
Se țin la cuptor aproximativ 1 oră și jumătate sau 2 ore, în funcție de cuptor.
După o oră jumătate periodic verificați să fie cartofii copți. Când sunt gata, deschideți folia, sărați cartofii și îi serviți cu orice salată sau murături preferate.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)