Cartofi cu carne la cuptor

Cartofi cu carne la cuptor

Este o rețetă super simplă, cartofii se topesc în gură, sunt aromați - și totul cu eforturi minime.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
   
Carne
500 g
puteți folosi orice tip de carne preferată
Ceapă albă
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
100 g
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Chimen
0.5 lingurite
   
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Cartofii se curăță, se spală și se taie bucăți medii.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 1
Pas 2

Carnea se spală, se porționează, se sărează și se amestecă cu puțin piper, boia, chimen. Se adaugă ceapa tăiată fidea.

Se amestecă și se presează totul bine cu mâinile.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 2
Pas 3

Se amestecă carnea cu cartofii, se adaugă ulei și se amestecă totul foarte bine. Sare și bulion de roșii nu se pune, ca să nu se întărească cartofii.

O tavă de cuptor adâncă se așterne cu folie de aluminiu astfel ca să rămână margini mari la folie. Se pun cartofii în tavă.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 3
Pas 4

Se acoperă bine cartofii cu folie și se pun la cuptor.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se țin la cuptor aproximativ 1 oră și jumătate sau 2 ore, în funcție de cuptor.

După o oră jumătate periodic verificați să fie cartofii copți. Când sunt gata, deschideți folia, sărați cartofii și îi serviți cu orice salată sau murături preferate.

Poftă Bună!

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

vero79
veronica (vero79) 26 Feb 2009, 22:03

Bv nota 10 de la mine.

Nota mea pentru rețetă:
Galia
Galia 11 Mar 2009, 10:07

Ca si varianta de post eu am pus in loc de carne ciuperci...a iesit chiar ff bine...

Nota mea pentru rețetă:
alinutza85
alinutza85 14 Jul 2009, 22:39

Foarte gustoasa aceasta reteta,doar ca mi s-a prins cam tare de folia de aluminiu...

lena
Elena (lena) 14 Jul 2009, 22:40

Poate nu ai pus suficient ulei, sau i-ai tinut mai mult la cuptor?

Galia
Galia 03 Sep 2009, 11:57

Haha, mancarea perfecta pentru a surprinde prin simplitate si gust de neuitat !!!

Am facut de 2 ori cartofii la cuptor intr-o singura saptamana si cred c-as mai manca, am fost laudata mai mult ca de obicei!!!

Sa incercati neaparat, dar sa aveti rabdare cat stau la cuptor, sa nu lasati focul prea tare ca sa nu-i arda de cruzi

Pofta buna!!!!

Galia
Galia 03 Sep 2009, 11:58

PUN SI NOTA!

ioananic
ioananic 30 Nov 2009, 16:16

Foarte buni mi-au iesit cartofii. Felicitari pentru site Lena, ai avut o idee super si ne ajuti si pe noi cele care mai suntem in pana de idei la capitolul gatit.Ma bucur mult ca am gasit site-ul.

crismi
crismi 23 Feb 2010, 13:57

foarte buni.multumesc.

cirmicica
cirmicica 31 Jul 2010, 11:54

Precis ca este foarte gustoasa,si poza e delicioasa...

amalia80
amalia80 20 Sep 2010, 14:55

Stiti pungile magice de la fino? Sunt 5 bucati intr-un set si costa cca 5 ron. Puneti compozitia acestei delicioase retete intr-o astfel de punga, dar fara ulei, la foc mediu, si dupa 1 ora / 1 ora si 15 minute carnea (eu fac doar pui) si cartofii sunt putin rumeniti. Pentru dulceata noi mai adaugam si 1 morcov taiat rondele.

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 22 Sep 2010, 21:04

am facut si eu azi acesti cartofi ..(doar ca nu am avut ceapa, nu am gasit una in toata bucataria  , si bineinteles ca mi-a fost lene sa cobor... ..) am adaugat usturoi .... foarte buni si asa ! deliciosi ...

Crista
Cristina Sabau (Crista) 22 Sep 2010, 21:06

dar vroiam sa te intreb .... la ingrediente nu apare nicaieri bulionul de rosii .... isr la pasul "3 spui ca nu se aduaduga..."  ..... cum e pana la urma? cu sau fara ? ma gandesc ca fara , nu?

Ellena
Elena (Ellena) 17 Nov 2010, 22:00

Cartofi, banuiesc ca se pune impreuna cu carnea in tava la cuptor?!

alinuta
alinuta 05 Jan 2011, 21:56

Vreau sa va spun ca eu am cumparat folie de aluminiu speciala pentru cuptor ,este 6m intr-un pachet si se foloseste pina la 220 de grade.aceasta mincarica este acum in cuptor

Nina-Andreea
Nina-Andreea 20 Jan 2012, 17:53

A ieșit destul de seacă această friptură. Poate am pus prea puțin ulei sau am lăsat prea mult la cuptor. Mie mi-a plăcut, dar am primit o mică nemulțumire de la fratele meu, care o consideră „puțin seacă”.

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 01 Mar 2012, 14:17

Am facut si eu cu legume mai multe si in punga d-aia pt cuptor. Un deliciu!!!

Poza mea pentru rețetă:
crismi
crismi 27 Mar 2012, 11:00

Am facut aceasta reteta si mi-a iesit foarte-foarte gustoasa. Dar eu totusi am adaugat in tava la inceput un pahar de apa si nu mi-a iesit deloc seaca, ca la Nina. Cartofii erau foarte moi. Atat doar ca nu am estimat bine timpul si nu mai aveam rabdare sa se faca, mai ales ca era si un miros atat de ademenitor in bucatarie, ca tot faceam cercuri-cercuri in jurul cuptorului. Eu am facut cu pulpe dezosate, taiate bucati.

Poza mea pentru rețetă:
alexuza
alexuza 01 Dec 2012, 17:12

buna lena la cate grade trebuie dat cuptorul ! 

zatara
zatara 29 Jun 2013, 14:31

e la cuptor ....asteptam.....