Trandafiri cu somon și cremă de brânză
Ușor, ușor, începem listuțele pentru meniul de Paște, așa că vreau să vă sugerez câteva idei și rețete tot testate și pregătite încă din iarnă.
Mi-a picat la mâna niște somon acum câteva săptămâni și am realizat 2 aperitive foarte bune și de succes la o masă festivă. Azi vă arăt acești trandafiri, am învățat să-i fac în restaurantul unde făceam practica de bucătar. Sunt simplu de realizat, sigur o să impresionați musafirii și mai ieșiți din rutină cu felurile de mâncare clasice :) În loc de lămâie puteți să puneți 2-3 capere, asta dacă aveți prin casă și/sau vreți să faceți ceva mai fițos :)
Mâine vedeți niște rulouri absolut geniale și frumoase, de somon cu legume, fiți pe fază...
Ingrediente
●
Somon afumat
300 g
să luați gata feliat, vedeți mai jos poza cu cel care l-am folosit
●
Cremă de brânză philadelphia
100 g
sau Almette, orice brânză cremoasă vă place - am uitat, puteți adăuga aici și puțin hrean
●
Lămâie
1 buc
se poate și capere :)
●
Pătrunjel verde
3 buc
sau mărar verde
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aici vedeți o poză cu somonul, se vinde gata feliat la 200-300g, găsiți și alte firme, doar aveți grijă să fie felii, mai greu să-l faceți acasă așa de bine tăiat.
Pas 2
Luați o felie de somon și puneți pe farfurie plată.
Pas 3
Îndoiți felia în jumătate, pe lung.
Pas 4
Și începeți să rulați de la un capăt.
Pas 5
După ce ați terminat de rulat așezați ruloul pe farfurie de servit. Gata, ăsta-i tot trandafirul, nu este greu dar arată f. bine.
Aveți grijă să nu se vadă partea gri a feliei de pește atunci când aranjați trandafirul pe farfuria de prezentare.
Pas 6
Puneți crema de brânză într-un pos de cofetărie și faceți moțuri pe fiecare trandafir.
Dacă nu aveți pos de ornat, puneți atent cu o lingură sau cu un cuțit.
Apropo, puteți amesteca sosul de brânză cu ceva cremă de hrean, va fi f. gustos și puțin picant.
Pas 7
Puneți câte o felie mică de lămâie, eu tai felia în 4 și câte 1/4 pun pe fiecare somon.
Pas 8
Și ornați cu verdeață - arată frumos și mărarul aici, așa că nu ezitați să-l folosiți.
Aperitivul îl puteți servi și imediat dar și a 2-a zi, acoperit cu folie și păstrat la frigider.
Poftă Bună!
Cantitate:
200 g
(7-8 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)