Trandafiri cu somon și cremă de brânză

Trandafiri cu somon și cremă de brânză

Ușor, ușor, începem listuțele pentru meniul de Paște, așa că vreau să vă sugerez câteva idei și rețete tot testate și pregătite încă din iarnă.

Mi-a picat la mâna niște somon acum câteva săptămâni și am realizat 2 aperitive foarte bune și de succes la o masă festivă. Azi vă arăt acești trandafiri, am învățat să-i fac în restaurantul unde făceam practica de bucătar. Sunt simplu de realizat, sigur o să impresionați musafirii și mai ieșiți din rutină cu felurile de mâncare clasice :) În loc de lămâie puteți să puneți 2-3 capere, asta dacă aveți prin casă și/sau vreți să faceți ceva mai fițos :)

Mâine vedeți niște rulouri absolut geniale și frumoase, de somon cu legume, fiți pe fază...

Ingrediente

Somon afumat
300 g
să luați gata feliat, vedeți mai jos poza cu cel care l-am folosit
Cremă de brânză philadelphia
100 g
sau Almette, orice brânză cremoasă vă place - am uitat, puteți adăuga aici și puțin hrean
Lămâie
1 buc
se poate și capere :)
Pătrunjel verde
3 buc
sau mărar verde

Pași de urmat

Pas 1

Aici vedeți o poză cu somonul, se vinde gata feliat la 200-300g, găsiți și alte firme, doar aveți grijă să fie felii, mai greu să-l faceți acasă așa de bine tăiat.

Trandafiri cu somon și cremă de brânză - Pas 1
Pas 2

Luați o felie de somon și  puneți pe farfurie plată.

Trandafiri cu somon și cremă de brânză - Pas 2
Pas 3

Îndoiți felia în jumătate, pe lung.

Trandafiri cu somon și cremă de brânză - Pas 3
Pas 4

Și începeți să rulați de la un capăt.

Trandafiri cu somon și cremă de brânză - Pas 4
Pas 5

După ce ați terminat de rulat așezați ruloul pe farfurie de servit. Gata, ăsta-i tot trandafirul, nu este greu dar arată f. bine.

Aveți grijă să nu se vadă partea gri a feliei de pește atunci când aranjați trandafirul pe farfuria de prezentare.

Trandafiri cu somon și cremă de brânză - Pas 5
Pas 6

Puneți crema de brânză într-un pos de cofetărie și faceți moțuri pe fiecare trandafir.

Dacă nu aveți pos de ornat, puneți atent cu o lingură sau cu un cuțit.

Apropo, puteți amesteca sosul de brânză cu ceva cremă de hrean, va fi f. gustos și puțin picant.

Trandafiri cu somon și cremă de brânză - Pas 6
Pas 7

Puneți câte o felie mică de lămâie, eu tai felia în 4 și câte 1/4 pun pe fiecare somon.

Trandafiri cu somon și cremă de brânză - Pas 7
Pas 8

Și ornați cu verdeață - arată frumos și mărarul aici, așa că nu ezitați să-l folosiți.

Aperitivul îl puteți servi și imediat dar și a 2-a zi, acoperit cu folie și păstrat la frigider.

Poftă Bună!

Trandafiri cu somon și cremă de brânză - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g (7-8 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 03 Apr 2012, 16:53

Superba idee Lena! Sigur e de incercat! pupici

gabriela29sv
gabriela29sv 03 Apr 2012, 22:04

Foarte buna ideea de prezentare,arata minunat ;) ....o sa incerc sigur.Multumesc pentru toate retetele tale minunate.

Nota mea pentru rețetă:
gabrryela
Gabriela Chiriac (gabrryela) 20 Apr 2012, 23:17

am facut si eu trandafirii de sfintele sarbatori de paste, am asortat platoul cu alte aperitive, f bune!!!

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 22 Apr 2012, 16:46

Foarte bine arata si sunt si foarte buni!!!

Poza mea pentru rețetă:
steffania
steffania 17 Dec 2013, 09:46

Foarte buni si arata foarte buni!recomand