Prăjitură "Brownie Light"
Am făcut această prăjitură acum 2 săptămâni și postând rețeta tot mă gândesc s-o repet chiar azi - a fost neașteptat de bună și gustoasă. Deși vedeți la ingrediente că nu avem deloc făină albă în compoziție, nimic grăsimi și totuși este o bunătate, deci se poate mânca și sănătos și gustos.
Coniacul din compoziție puteți să-l înlocuiți cu niște ceai negru/verde sau niște suc de mere, să puteți da și la copii.
Recomand din suflet, chiar și pentru gurmanzii amatori de brownie clasic - sigur veți fi impresionați și de acest brownie light.
Ingrediente
●
Coniac
100 ml
sau ceai/suc de mere
●
Cacao pudră
50 g
eu am folosit cacao neagră Dr.Oetker
●
Smântână
250 g
eu am pus iaurt
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Amidon alimentar
1 lingurita
●
Fulgi de ovăz
100 g
sau făină de ovăz gata măcinată
●
Migdale
50 g
sau nuci, dar puteți și să le omiteți
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Coniacul îl încălziți și puneți în el 125g de prune uscate tăiate bucătele mici.
Lăsați la o parte.
Pas 2
Într-un robot sau cu blenderul mixați bine cacao cu restul de 125g de prune uscate - să fie ca o cremă moale.
Pas 3
Adăugați la această compoziție ouăle, zahărul, bicarbonatul, smântâna și amidonul. Blendați sau mixați bine amestecul.
Pas 4
Fulgii de ovăz și migdalele se macină bine și se adaugă la restul ingredientelor. Amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 5
Și ultimele, adăugați prunele înmuiate în coniac, amestecați.
Pas 6
Turnați compoziția într-o tavă rotundă cam de 28cm diametru - așternută cu hârtie de copt sau dacă este de silicon ca a mea nu trebuie să-i faceți nimic.
Pas 7
Coaceți prăjitura la 200 de grade, cuptor preîncălzit, cam 30-40 de minute, apoi o scoateți și lăsați să se răcească bine.
Pas 8
Și gata, porționați, savurați și vă bucurați de o siluetă frumoasă:)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)