Tort de crema de zahar ars
O super reteta, de cand a postat-o Nina in Categoria Retetele Voastre am facut-o de vreo 5-6 ori - de fiecare data cu mare succes. Mi-a cerut cineva s-o traduc pe varianta in rusa a siteului - www.bylena.ru si mi-am dat seama ca nu am poze la ea, deci, ar fi bine s-o repet pentru a o incadra si in toate retetele site-ului in romana, daca cumva v-a scapat din vedere :)
Chiar va recomand sa incercati, este foarte simplu si repede de preparat, amatorii de Crema de zahar ars veti aprecia blatul insiropat cu caramel :)
Si apropo, dimensiunile si grosimea tortului depind de cratita in care faceti tortul - eu am avut o tava de 28cm diametru si tortul nu a fost foarte inalt.
Ingrediente
●
Oua
12 buc
8 pentru crema si 4 pentru blat
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Esenta de vanilie
2 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cratita sau tava rotunda adanca topiti la foc mic 6 linguri de zahar. Cand s-a caramelizat bine il luati de pe foc si intindeti cu o lingura si pe pereti - sa acopere cat mai bine suprafata tavii.
Pas 2
Intr-un bol bateti 8 oua, 8 linguri de zahar si esenta de vanilie.
Pas 3
Turnati laptele si mixati bine cu un tel.
Pas 4
Turnati acest amestec in tava cu caramel.
Pas 5
Si repede facem aluatul pentru blat:
- separati albusurile de galbenusuri;
- bateti albusurile spuma tare, adaugati apoi cate putin zaharul;
- si apoi cate unul adaugati galbenusurile - mixati bine dupa fiecare.
Pas 6
Adaugati faina si praful de copt, mixati - si gata aluatul.
Pas 7
Usor cu o lingura puneti cate putin aluat peste compozitia de lapte. Veti avea senzatia ca nu iese prea bine, dar la final o sa reusiti sa-l uniformizati usor ca sa fie acoperita toata tava.
Pas 8
Puneti tava la cuptor preincalzit la 150 grade si lasati aproximativ 30-40 de minute, pana se rumeneste bine blatul.
Scoateti din cuptor si lasati 20-30 de minute sa se racoreasca si "prinda".
Pas 9
Intoarceti atent si dintr-o miscare tava pe o farfurie. Lasati sa se racoreasca bine apoi puneti la frigider pentru 1-2 ore minim.
Pas 10
Puteti sa-l ornati cum va place - frisca, ciocolata, etc. Eu nu ma complic - este atat de bun si fin ca merge si asa :)
Feliati si savurati :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)