Inghetata cu lapte si ou
O prima si cea mai buna utilizare a Cremei de lapte si ou(Creme Anglaise) - inghetata cu gust de copilarie, cremoasa, fina si foarte, foarte buna.
Ziceam demult sa mai pun pe site retete de inghetata, asta ar fi reteta cu care trebuie neaparat sa incep. Abia dupa ce o faceam de vreo 2 ani am observat ca este si cea mai populara inghetata de lapte din tot internetul. Si chiar merita, foarte simplu de preparat, si nu se compara cu E-urile si prafurile din comert.
De aici puteti sa faceti orice variatii va plac - cu cacao, fructe, etc.
Ingrediente
●
Lapte condensat cu cacao
3 linguri
sau orice alt topping va place
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati Crema de lapte si oua(Creme Anglaise) - lasati sa se raceasca bine.
Mai departe sunt 2 variante de a face inghetata:
- folositi masina de inghetata - asa am facut eu acum - turnati crema in masina si lasati sa-si faca treaba.
- puneti crema la congelator si la fiecare 30 de minute o bateti cu telul - sa desfaceti cristalele de gheata - asa faceam pana mi-am luat masina de inghetata.
Pas 2
Observati ca dupa un timp se ingroasa bine(in masina de inghetata).
Pas 3
O treceti intr-o casoleta si mai lasati la congelator pentru 1 ora.
Pas 4
Si gata, o serviti cu ce va place - aici am pus niste lapte condensat cu cacao.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)