Ingrediente
●
Paste
500 g
aici puteți folosi orice tip de paste doriți, unica condiție este să fie sub formă de spaghetti, adică lungi
●
Zahăr
1 pahar
cantitatea de zahăr se reglează după gust - aici am pus să fie mai dulce
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.
Pas 2
După ce au fiert le scurgeți de apă, clătiți cu un pic de apă rece.
Apoi le turnați puțin ulei rafinat - 2-3 linguri, amestecați bine, ca să nu se lipească între ele.
Pas 3
Stafidele le clătiți cu apă fierbinte.
Pas 4
Într-un bol adânc bateți 5 ouă, adăugați laptele, zahărul și esența de vanilie.
Pas 5
Cu un tel sau lingură le amestecați bine.
Pas 6
Se adaugă compoziția de ouă la macaroane și se amestecă bine cu o lingură.
Pas 7
Adăugați stafidele și mai amestecați o dată.
Pas 8
O tavă de cuptor se așterne cu hârtie de copt, așa ca să aibă și bordurile acoperite. Ungeți bine hârtia cu unt, va da un gust suplimentar la budinca și nu se va lipi de ea.
Se toarnă compoziția de macaroane în tavă și se dă la cuptor la foc mediu.
Pas 9
O scoateți când se rumenește bine, o lăsați puțin să se răcorească în tava.
Pas 10
O răsturnați pe un platou - să fie cu fundul în sus.
Pas 11
O porționați și savurați cu toată familia. Este bună și caldă și rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)