Atunci când am postat rețeta de Gem de prune m-a întrebat cineva de o rețetă de magiun de prune fără zahăr. Sinceră să fiu nu am gustat niciodată și mă gândeam că este ceva dietetic și acru, nu prea mă tenta s-o încerc. Dar, primisem cadou un mic borcan de magiun de prune, și am rămas foarte impresionată de gust, textură, aromă - minunată!
De atunci numai magiun cumpăram de la supermarket, din acela bio - pe o felie de pâine integrală este un desert perfect și foarte delicios, fără remușcări pt siluetă :)
Acum am strâns o găleată mare de prune din grădină și singurul gând mi-a fost la acest delicios gem, știam că trebuie să am răbdare și să-l fierb mult, așa și a fost, chiar l-am fiert timp de 2 zile câte puțin - dar a meritat. Mi-a ieșit foarte bun, puțin acrișor, aromat și textură/culoare perfectă.
Deci, aveți răbdare să-l fierbeți, mai mult chiar de 4-5 ore, în 2 zile dacă nu aveți timp să stați o zi pe lângă el. Dacă îl fierbeți mai puțin va ieși un fel gem foarte acru de prune și veți spune că nu v-a ieșit și nu știți de ce.