Ingrediente
●
Unt
250 g
eu am pus margarină
●
Zahăr
200 g
plus 6 linguri la prepararea budincii de vanilie
●
Lapte
8 linguri
plus 750 ml pentru cremă
●
Cacao
40 g
plus o lingură pentru pudrat
●
Praf de copt
3 lingurite
●
Esență de rom
2 lingurite
●
Sare
1 buc
un vârf de cuțit
●
Vișine / cireșe
2 pahare
din compot sau congelate; eu am pus cireșe proaspete
●
Unt
100 g
moale, pentru cremă
●
Budincă de vanilie
2 buc
2 plicuri - preparate cu 750 ml lapte, nu cu 1000 ml, cum scrie pe plicuri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele. Scoateți untul/margarina din frigider din timp, să fie moale. Curățați vișinele/cireșele de sâmburi și le puneți să se scurgă de suc. Încălzim cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).
Pas 2
Vom începe cu prepararea blatului. Luăm deoparte ingredientele de care avem nevoie pentru blatul alb cu negru.
Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt. Spargem ouăle într-o cană.
Pas 3
Batem untul/margarina cu zahărul și sarea cu ajutorul unui mixer până devine o spumă (nu se mai simte zahărul așa de tare).
Pas 4
Adăugăm ouăle pe rând și mixăm după fiecare (cam 2 minute).
Pas 5
Urmează făina cu praful de copt; le înglobăm treptat în amestecul de unt zahăr sare ouă.
Pas 6
Punem apoi 5 linguri de lapte (din cele 8) pentru a subția aluatul.
Pas 7
Împărțim compoziția în 2 părți egale. O jumătate o punem într-o tavă (a mea are 23*32 cm) unsă cu unt și tapetată cu făină. Nivelăm frumos.
Pas 8
La jumătatea ce ne-a rămas în vas adăugăm esența de rom, cele 3 linguri de lapte rămase și cacaua.
Pas 9
Întindem aluatul cu cacao peste cel simplu din tavă.
Pas 10
Nivelăm frumos. Și aducem lângă noi și cireșele.
Pas 11
Le aranjăm frumos și cu răbdare, apăsându-le ușor, peste aluatul cu cacao din tavă.
Pas 12
Punem tava în cuptor pentru 30 de minute. Eu am ținut-o mai mult, dar asta depinde și de cuptor. Vă uitați la ea, o probați cu scobitoarea.
Pas 13
Lăsăm prăjitura să se răcească. În acest timp preparăm budinca de vanilie. Eu am folosit 2 plicuri de budincă de vanilie de la Dr.Oetker. Însă fiecare cu 375 ml de lapte, nu cu 500 ml, așa cum scrie pe plic. Puteți folosi orice tip de budincă, chiar și una de casă. O lăsăm să se răcească.
Pas 14
Urmează să facem crema atunci când budinca e rece. Mixăm deci untul (cele 100 grame) cu budinca răcită astfel: batem untul spumă, apoi încorporăm budinca treptat, câte o lingură o dată. Dacă alegeți să faceți budinca acasă, procedați așa: adăugați untul rece tăiat în bucățele în budinca fierbinte și amestecați bine-bine.
Pas 15
Așa arată crema cu care vom acoperi prăjiturica.
Pas 16
Cu o lingură punem crema peste prăjitură. Dacă vreți, puteți face și niște valuri
cu dosul lingurii.
Pas 17
Presărăm niște cacao peste cremă.
Pas 18
O punem în frigider pentru minim 2 ore. Cu puțin timp înainte de servire o mai pudrăm o dată cu cacao, apoi o feliem.
Pas 20
Și două feliuțe mândre tare
! Poftă bună!
Cantitate:
30 buc
Timp de preparare:
70 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)