Șnițel din porumb

Șnițel din porumb

Ați mai mâncat șnițele din porumb? Eu până acum niciodată. Dar am fost curioasă când am văzut-o, am făcut-o și nu regret. Este o rețetă cu ingrediente puține, foarte simplă, sănătoasă, gustoasă și se face și repede. Este pentru vegetarieni, deși credeam că ei nu mănâncă prăjeli! Ceva interesant și să mai variem puțin meniul obișnuit.

Ingrediente

Porumb boabe
1 buc
conservă
Ouă
1 buc
   
Făină albă
40 g
   
Ulei
50 ml
   
Sare
1 lingurita
   
Piper măcinat
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

1. Pregătim ingredientele necesare.

Șnițel din porumb - Pas 1
Pas 2

2. Se amestecă făina cu oul, sarea și piperul. ATENȚIE: sare și piper trebuie câte 0,25 (un sfert) de linguriță, dar nu am reușit nicicum să scriu așa la ingrediente. Trebuie să fie ca o smântână mai groasă. Apoi se adaugă și boabele de porumb scurse. Am pozat și cu porumbul, dar a ieșit neclară.

Șnițel din porumb - Pas 2
Pas 3

Se încinge foarte bine ulei într-o tigaie și se pun 2-3 linguri - depinde cât de mare doriți să fie șnițelul - din compoziție. Și apăsați puțin să fie turtit "șnițelul." Rețeta originală e cu ulei de palmier, dar eu am făcut cu de floarea-soarelui.

Șnițel din porumb - Pas 3
Pas 4

Lăsați până se rumenește pe o parte, aprox. 4 min, apoi întoarceți pe cealaltă.

Șnițel din porumb - Pas 4
Pas 5

Și gata. Se poate mânca ca atare, cu o salată, (piure de spanac, așa am văzut) sau orice garnitură vă place. Din această cantitate mie mi-au ieșit 5 bucăți, dar depinde de mărimea care o doriți. Ale mele au fost destul de mari, cam cât o palmă.

Vă doresc POFTĂ BUNĂ!

 

Șnițel din porumb - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Sursă:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Corina.Iasi
Corina.Iasi 03 Jan 2015, 20:10

Mi-a cerut fata sa ii fac, ea manca des la fodta gradi si i s-a facut pofta. 

Ma bucur ca am gasit reteta la tine, mereu imi ies bine retetele tale! 

Ma duc sa caut porumb in camara :)

Nota mea pentru rețetă:
Corina.Iasi
Corina.Iasi 03 Jan 2015, 23:29

Au iesit tare bune, a papat puiul incantata :)

a mai ramas 1! :))

LarisaStanciu656
Larisa Stanciu (LarisaStanciu656) 15 May 2016, 16:55

Este pentru ovo-lacto-vegetarieni, nu vegetarieni. Multa lume face confuzia asta. Raw veganii nu consuma prajeli si nimic din ce este preparat termic.