Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Acesta este necesarul.Deci laptele sa fie fiert.
Pas 2
Il pui pe soba sa se INCALZEASCA si cand e caldut, adaugi sucul de lamaie. La inceput de la o lamaie si jumatate si daca mai e nevoie si cealalta jumatate.
Pas 3
Miscati oala-cratitu, usor, NU mestecati. Veti observa cum laptele se aduna, se separa. Lasam pana vedem ca e fierbinte bine, sa nu clocoteasca . Gustul de lamaie nu se simte deloc.
Pas 4
Il strecuram printr-o sita f. deasa sau prin tifon. Apoi legam tifonul cu o ata-sfoara si atarnam “saculetul” de ceva. Eu l-am pus deasupra chiuvetei,atarnat de baterie.(sau pe coada de la matura deasupra vanei).Am postat asa sa nu scriu atatia pasi.
Pas 5
Se lasa 2-3 ore, depinde cat de tare o doriti. Eu o las mai mult sa fie mai uscata, tare. Cand e gata desfac saculetul o adun si o pun intr-o punga in congelator si o scot de cate ori am nevoie. Daca vreau sa fac crema de branza adaug verdeata (marar,patrunjel) si smantana.
Pas 6
Si gata,aceasta este branzica mea de vaci.
Sper sa o faceti si voi si sa va placa.
POFTA BUNA !
Cantitate:
400 g
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: