Ingrediente
●
Ardei gras
2 kg
verde, roșu
●
Sare ptr.muraturi
3 linguri
depinde de cantit.de apă
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ardeii se spală, se curăță de cotor și de semințe cu o linguriță și se spală din nou și înăuntru.
Pas 2
În fiecare ardei se pune câte o linguriță de sare grunjoasă și se scutură să ajungă și pe pereții laterali.
Pas 3
Ardeii se pun într-un bol și se lasă 24 de ore. În acest timp ei se moaie și lasă zeamă.
Pas 4
După 24 de ore se iau și se bagă unul în altul pentru a ocupa cât mai puțin loc. Apoi se pun în borcane de 700 ml și se toarnă apă rece cu sare peste ei (la 1 l apă, 1 lingură sare). Se pune și acea zeamă sărată pe care o lasă ei.
Pas 5
Din 2 kg de ardei micuți, ies 4 borcane de 700 ml. Dacă vreți puteți pune deasupra și o aspirină. Eu nu pun deoarece sărez mai tare decât în rețetă. Apoi îi capsati bine și îi puneți la rece (camară, pivniță). Înainte de a fi gătiți trebuie desărați. Se pun în apă curată și se schimbă de câteva ori.
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: