Ardei pentru umplut la borcan

Ardei pentru umplut la borcan

Îmi cer scuze că postez cam târziu această rețetă, dar dacă vă grăbiți mai găsiți niște ardei mai mici, - dar nici nu e nevoie de prea mari, - pe piață. Este o rețetă f.simplă și utilă dacă nu ai loc în congelator.

Ingrediente

Ardei gras
2 kg
verde, roșu
Sare ptr.muraturi
3 linguri
depinde de cantit.de apă

Pasi de urmat

Pas 1

Ardeii se spală, se curăță de cotor și de semințe cu o linguriță și se spală din nou și înăuntru.

Ardei pentru umplut la borcan - Pas 1
Pas 2

În fiecare ardei se pune câte o linguriță de sare grunjoasă și se scutură să ajungă și pe pereții laterali.

Ardei pentru umplut la borcan - Pas 2
Pas 3

Ardeii se pun într-un bol și se lasă 24 de ore. În acest timp ei se moaie și lasă zeamă.

Ardei pentru umplut la borcan - Pas 3
Pas 4

După 24 de ore se iau și se bagă unul în altul pentru a ocupa cât mai puțin loc. Apoi se pun în borcane de 700 ml și se toarnă apă rece cu sare peste ei (la 1 l apă, 1 lingură sare). Se pune și acea zeamă sărată pe care o lasă ei.

Ardei pentru umplut la borcan - Pas 4
Pas 5

Din 2 kg de ardei micuți, ies 4 borcane de 700 ml. Dacă vreți puteți pune deasupra și o aspirină. Eu nu pun deoarece sărez mai tare decât în rețetă. Apoi îi capsati bine și îi puneți la rece (camară, pivniță). Înainte de a fi gătiți trebuie desărați. Se pun în apă curată și se schimbă de câteva ori.

Ardei pentru umplut la borcan - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Colectii: Conserve

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

violeta.nuky
violeta.nuky 03 Nov 2014, 15:02

Am facut aceasta reteta si cand a fost sa-i umplu,i-am pus la desarat in multe ape,dar au fost asa de tari dupa ce i-am pregatit de nu i-a putut manca nimeni.Si nu s-au desarat in totalitate.Poate ne spune pararea si alta persoana care a pregatit ardeii dupa reteta asta.

tiki
tiki 03 Nov 2014, 15:26

Buna. Imi pare f. rau. Nu stiu cine va poate spune mai bine decat mine care-i fac de vreo 15 ani tot asa si va dati seama ca nu mananc singura. Eu ii  las peste noapte in apa ca ii fac si mai sarati, Si rup putin dintr-o margine si gust pana NU mai sunt deloc sarati. Si este adevarat ca sunt mai tari,dar ii lasati pana se inmoaie la fiert. Mie asta imi place la felul acesta ca nu plesnesc. In clipa asta am ardei umpluti din cei proaspeti si toti mi-s plesniti ca a trebui sa-i las mai mult,deoarece carnea nu era facuta. Eu nu folosesc carne de porc ci de vita sau amestec. Si nu-mi pot imagina cat au fost de tari de nu i-ati putut roade. Ma rog, regret, ati incercat...,altadata nu mai faceti. Si privind sarea,nu i-ati tinut destul la desarat. Deci totul se poate remedia. Pacat.