Ingrediente
●
Lasagna cu ou barilla
300 g
●
Făină albă
4 linguri
pt sos
●
Lapte integral de vacă
750 ml
pt sos
●
Sare, piper alb
2 g
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
În 50 ml ulei prăjim făina de grâu și treptat adăugăm laptele amestecând continuu. La final condimentăm cu sare și piper după gust. Obținem astfel sosul alb pentru lasagna.
Pas 3
Foile de lasagna le lăsăm 5 minute la muiat în apă călduță.
Pas 4
Într-un vas yena uns cu unt punem un strat de foi de lasagna, un strat de sos alb. Presărăm apoi un strat de șuncă de pui, kaizerul și brânza feta - toate tăiate cuburi mici. Se adaugă astfel 3 straturi.
Pas 5
Stratul de deasupra este uns bine cu sos alb. Se pune la cuptor la foc mic timp de 40 de minute.
Pas 6
După 40 de minute scoatem lasagna și o presărăm deasupra cu cașcaval ras pe răzătoarea mare. Punem la cuptor pentru încă 5 - 10 minute (cât să se topească cașcavalul) și închidem. Lăsăm să se odihnească 15 minute și o servim călduță. Obligatoriu cu un vin alb, demisec!
Pas 7
Cum o scoatem din tavă? Tăiem felii mari și ne ajutăm de una sau două palete.
Cantitate:
4 buc
(porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: