Lasagna "albă"

A
Lasagna "albă"

O rețetă de lasagna inventată de mine, conform zicalei "ce am în frigider aia mănânc...". Combinația feta, șuncă de pui, lasagna cu ou este delicioasă, nouă ne-a plăcut la nebunie!

Ingrediente

Lasagna cu ou barilla
300 g
   
Brânză feta
250 g
   
Șuncă de pui
300 g
   
Kaiser
200 g
   
Cașcaval
100 g
   
Făină albă
4 linguri
pt sos
Lapte integral de vacă
750 ml
pt sos
Sare, piper alb
2 g
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele


Lasagna "albă" - Pas 1
Pas 2

În 50 ml ulei prăjim făina de grâu și treptat adăugăm laptele amestecând continuu. La final condimentăm cu sare și piper după gust. Obținem astfel sosul alb pentru lasagna.

 

Lasagna "albă" - Pas 2
Pas 3

Foile de lasagna le lăsăm 5 minute la muiat în apă călduță.

Lasagna "albă" - Pas 3
Pas 4

Într-un vas yena uns cu unt punem un strat de foi de lasagna, un strat de sos alb. Presărăm apoi un strat de șuncă de pui, kaizerul și brânza feta - toate tăiate cuburi mici. Se adaugă astfel 3 straturi.

Lasagna "albă" - Pas 4
Pas 5

Stratul de deasupra este uns bine cu sos alb. Se pune la cuptor la foc mic timp de 40 de minute.

Lasagna "albă" - Pas 5
Pas 6

După 40 de minute scoatem lasagna și o presărăm deasupra cu cașcaval ras pe răzătoarea mare. Punem la cuptor pentru încă 5 - 10 minute (cât să se topească cașcavalul) și închidem. Lăsăm să se odihnească 15 minute și o servim călduță. Obligatoriu cu un vin alb, demisec!

Lasagna "albă" - Pas 6
Pas 7

Cum o scoatem din tavă? Tăiem felii mari și ne ajutăm de una sau două palete.

Lasagna "albă" - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 23 Feb 2011, 15:49

Foarte apetisanta lasagna, si buna idee

amalia80
amalia80 23 Feb 2011, 15:54

Multumesc Lena, chiar a fost un deliciu!