Chec cu iaurt

Chec cu iaurt

Checul acesta este foarte pufos și moale, pare un pic umed, secretul este să nimerești cantitatea de făină.

Ingrediente

Ouă
3 buc
   
Iaurt
125 g
am luat iaurt dulce cu lămâie
Praf de copt
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
3 pahare
paharul de la iaurt
Zahăr
2 pahare
tot cel de iaurt
Ulei de floarea-soarelui
1 pahar
jumătate de pahar de la iaurt
Coajă de lămâie rasă
1 lingurita
jumătate de linguriță

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele, să nu fie de la rece. Făina și zahărul le măsurăm în paharul de la iaurt, pline dar nu cu vârf. Și uleiul la fel.

Chec cu iaurt - Pas 1
Pas 2

Albușurile se bat spumă cu zahărul, adăugăm gălbenușurile amestecate cu uleiul, apoi iaurtul și la final făina amestecată cu praful de copt, coaja de lămâie. Se amestecă ușor.

Chec cu iaurt - Pas 2
Pas 3

Ungem tava pt. cuptor cu unt și tapetăm cu făină, se scutură bine să nu rămână multă făină pe tavă (se poate folosi orice model de tavă). Punem compoziția uniform în toată tava și dăm la cuptor la 180 grade 30 minute (sau depinde de cuptor)

Chec cu iaurt - Pas 3
Pas 4

Acesta a fost rezultatul nostru, pt. că a avut loc un mic accident de data aceasta, s-a ars un pic pe o parte dar a fost comestibil. Se pot pune sâmburi de nucă sau alte fructe pe deasupra dar în alt fel de tavă.

Chec cu iaurt - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Colecții: Chec-uri, Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!