Ingrediente
●
Iaurt
125 g
am luat iaurt dulce cu lămâie
●
Făină albă calitate superioară
3 pahare
paharul de la iaurt
●
Zahăr
2 pahare
tot cel de iaurt
●
Ulei de floarea-soarelui
1 pahar
jumătate de pahar de la iaurt
●
Coajă de lămâie rasă
1 lingurita
jumătate de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele, să nu fie de la rece. Făina și zahărul le măsurăm în paharul de la iaurt, pline dar nu cu vârf. Și uleiul la fel.
Pas 2
Albușurile se bat spumă cu zahărul, adăugăm gălbenușurile amestecate cu uleiul, apoi iaurtul și la final făina amestecată cu praful de copt, coaja de lămâie. Se amestecă ușor.
Pas 3
Ungem tava pt. cuptor cu unt și tapetăm cu făină, se scutură bine să nu rămână multă făină pe tavă (se poate folosi orice model de tavă). Punem compoziția uniform în toată tava și dăm la cuptor la 180 grade 30 minute (sau depinde de cuptor)
Pas 4
Acesta a fost rezultatul nostru, pt. că a avut loc un mic accident de data aceasta, s-a ars un pic pe o parte dar a fost comestibil. Se pot pune sâmburi de nucă sau alte fructe pe deasupra dar în alt fel de tavă.
Cantitate:
600 g
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării: