Fasole prăjită cu cârnați

A
Fasole prăjită cu cârnați

O rețetă pe care o preparăm cu drag mai ales în timpul iernii, când murăturile sunt bune și aromate.

Ingrediente

Fasole albă
500 g
   
Cârnați tradiționali
400 g
sau de casă, puțin afumați
Ceapă
2 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Suc de roșii
250 ml
   
Sare, piper negru, cimbru
2 lingurite
după gust
Pătrunjel verde
1 buc
   
Ardei gras roșu
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Fasolea albă se alege, se spală în 2-3 ape și se lasă la muiat timp de 10 ore.

Fasole prăjită cu cârnați - Pas 1
Pas 2

Se pune la fiert la foc mic timp de o oră. Fasolea este fiartă când încep boabele să se crape pe mijloc.

Fasole prăjită cu cârnați - Pas 2
Pas 3

Cârnații tradiționali, sau de casă, puțin afumați se taie rondele de 2-3 cm.

Fasole prăjită cu cârnați - Pas 3
Pas 4

Cârnații tăiați îi punem la prăjit fără ulei într-o cratiță termorezistentă.

Fasole prăjită cu cârnați - Pas 4
Pas 5

Când s-au prăjit adăugăm uleiul. În uleiul încins adăugăm ceapa, apoi ardeiul, ambele tăiate cuburi sau felii.

Fasole prăjită cu cârnați - Pas 5
Pas 6

După 5 minute, timp în care am mestecat cu lingura de lemn, adăugăm morcovul ras mărunt. După ce s-a muiat și morcovul adăugăm sucul de roșii încălzit și lăsăm să dea 2 clocote.

Fasole prăjită cu cârnați - Pas 6
Pas 7

După aceea adăugăm fasolea fiartă și lăsăm să fiarbă împreună timp de 15 minute. Eu acopăr cratița cu un capac să fiarbă mai bine.

Fasole prăjită cu cârnați - Pas 7
Pas 8

Presărăm sarea, piperul, cimbrul și pătrunjelul, amestecăm bine, acoperim și închidem focul.

Fasole prăjită cu cârnați - Pas 8
Pas 9

După 10-15 minute servim fasolea caldă, împreună cu murături.

Fasole prăjită cu cârnați - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: expert
Timp total de pregătire: 180 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

apita01
apita01 20 Mar 2015, 09:35

Fasolea se adauga cu tot cu apa in care a fiert?

lena
Elena (lena) apita01 20 Mar 2015, 09:43

Cred ca putina apa, nu toata.

catalinmarius823
catalin marius (catalinmarius823) 29 Oct 2016, 17:07

Am făcut super fasole prăjită după rețeta asta! 😉

Sper sa ii placa sotiei când vine acasă.

Nu am avut zeama de roșii dar nu a fost problema , mi-a ieșit!

Multumesc , va pup!

7ArtPassions666
7 Art Passions (7ArtPassions666) 18 Jan 2018, 13:57

Buna, as putea folosi carnati proaspeti din ceafa de porc in locul celor traditionali?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) 7 Art Passions (7ArtPassions666) 18 Jan 2018, 14:19

Ar merge si asa.