Ingrediente
●
Cârnați tradiționali
400 g
sau de casă, puțin afumați
●
Sare, piper negru, cimbru
2 lingurite
după gust
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fasolea albă se alege, se spală în 2-3 ape și se lasă la muiat timp de 10 ore.
Pas 2
Se pune la fiert la foc mic timp de o oră. Fasolea este fiartă când încep boabele să se crape pe mijloc.
Pas 3
Cârnații tradiționali, sau de casă, puțin afumați se taie rondele de 2-3 cm.
Pas 4
Cârnații tăiați îi punem la prăjit fără ulei într-o cratiță termorezistentă.
Pas 5
Când s-au prăjit adăugăm uleiul. În uleiul încins adăugăm ceapa, apoi ardeiul, ambele tăiate cuburi sau felii.
Pas 6
După 5 minute, timp în care am mestecat cu lingura de lemn, adăugăm morcovul ras mărunt. După ce s-a muiat și morcovul adăugăm sucul de roșii încălzit și lăsăm să dea 2 clocote.
Pas 7
După aceea adăugăm fasolea fiartă și lăsăm să fiarbă împreună timp de 15 minute. Eu acopăr cratița cu un capac să fiarbă mai bine.
Pas 8
Presărăm sarea, piperul, cimbrul și pătrunjelul, amestecăm bine, acoperim și închidem focul.
Pas 9
După 10-15 minute servim fasolea caldă, împreună cu murături.
Cantitate:
1 kg
(4 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
expert
Timp total de pregătire:
180 min
Data publicării: