Sarmale în foi de viță

Sarmale în foi de viță

Am avut chef de sărmăluțe, și cum mi s-a terminat varza murată, am făcut în foi de viță.

Ingrediente

Carne tocată de porc
1 kg
   
Ceapă
4 buc
   
Orez
3 linguri
   
Pastă de tomate
4 linguri
   
Pătrunjel verde
1 buc
   
Frunze de viță
50 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Sarmale în foi de viță - Pas 1
Pas 2

Pregătim compoziția: tocăm ceapa mărunt, verdeața și le punem peste carne, adăugăm orezul, 2 linguri pastă de tomate, sare și piper după gust.

Sarmale în foi de viță - Pas 2
Pas 3

Opărim frunza de viță și formăm sărmăluțele.

Sarmale în foi de viță - Pas 3
Pas 4

Așezăm sărmăluțele într-o oală, adăugăm 2 linguri de pastă de tomate și băgăm la cuptor. Eu le-am făcut în vasul roman și nu mai trebuie adăugată apă. Dacă le faceți pe aragaz sau în cuptor și nu aveți vas roman, puneți apă să le acopere.

Sarmale în foi de viță - Pas 4
Pas 5

La cuptor le lăsăm 2 ore la foc mic.

Le servim calde cu smântână și ardei iute.

Poftă mare!

Sarmale în foi de viță - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 50 buc
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

danielle
danielle 28 Jun 2011, 22:35

Al 2 comentariu, reteta este perfecta , de nota 10, asha cum o facea mama acasa...este un deliciu cu carne de porc .

doinik
Doina (doinik) 28 Jun 2011, 22:41

azi am gătit așa sarmale după această recetă, au ieșit superbe

mulțumesc Lavi

Nota mea pentru rețetă:
Mitachi.Maria
Mitachi.Maria 26 Aug 2011, 20:58

bravo foarte gustoase

olesika
olesika 27 Aug 2011, 22:04

lenuta mersi mult pentru sait...cred ca de acum inainte voi gati mai gustos...

Claudia1992
Claudia1992 20 Feb 2012, 02:05

cat se lasa la oparit frunzele de vitza?

HDorina
HDorina 29 Jul 2013, 16:45

Astazi am pregatit si eu sarmalute. Suna mai bine decat sarmale pt ca sunt asa micute...

Poza mea pentru rețetă:
EllaAlle
EllaAlle 07 Apr 2014, 14:01

Lena Lena!! Bine te-am gasit pe tine si retetele tale minunate!! Astazi am gatit ciorba de perisoare si sarmalute in foi de vita!! Nu pot sa-ti spun cat de delicioase au iesit! Nici nu ma asteptam... S-avem pofta!!

tiki
tiki 16 May 2016, 14:27

Buna. Am facut si eu sarmalute cu frunze proaspete. Eu am calit putin ceapa, am pus o lingura de pasta de rosii, apoi orezul si putina apa. Am lasat pana apa a "disparut" si orezul s-a facut cam de 3 sfert. Am umplut foile si le-am pus la fiert pe soba. Cand am considerat ca-s gata, le-am mutat intr-o tava si le-am bagat la cuptor. In apa, am mai pus pasta de rosii, foi de dafin,  cateva crengute de cimbru, si putina pasta de ardei iute. (si costita). Au iesit f.f bune, desi nu ma prea omor cu astfel de sarmale. Imi mai plac cele cu varza. Dar au iesit chiar neasteptat de bune.

Poza mea pentru rețetă:
Georgiana1989
Georgiana1989 13 Aug 2016, 13:47

Foarte bune! Asa sa tot gătim. Astăzi am decis sa gătesc sărmăluțele in felul tău si sunt excelent de bune.

Nota mea pentru rețetă: