Aripioare crocante cu fulgi de ovăz

Aripioare crocante cu fulgi de ovăz

Când aveți poftă de aripioare picante de la fast food, le puteți înlocui cu unele asemănătoare făcute în casă.

Ingrediente

Aripioare de pui
10 buc
   
Muștar
3 linguri
   
Ouă
2 buc
   
Făină albă
4 linguri
   
Pesmet
5 linguri
   
Fulgi de ovăz
2 linguri
   
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Ulei pentru prăjit
100 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălăm aripioarele și le tăiem acea parte necomestibilă. Le punem într-un vas și le amestecăm bine împreună cu 2-3 linguri de muștar și puțină sare și piper. Le lăsăm unse așa la rece vreo 1-2 ore.

Aripioare crocante cu fulgi de ovăz - Pas 1
Pas 2

Ne pregătim trei vase: unul cu făină, al doilea cu ouăle bătute și al treilea cu pesmetul amestecat cu fulgii de ovăz, sare și boiaua.

Aripioare crocante cu fulgi de ovăz - Pas 2
Pas 3

Punem o tigaie mai adâncă și cu mai mult ulei la încins. Luăm câte o aripioară și o dăm întâi prin făină, apoi prin ou și prin pesmet.

Aripioare crocante cu fulgi de ovăz - Pas 3
Pas 4

Le punem la prăjit în uleiul bine încins și le rumenim pe ambele părți.

Aripioare crocante cu fulgi de ovăz - Pas 4
Pas 5

Merg de minune servite cu usturoi, așa că în timp ce se prăjesc faceți și o smântână cu usturoi. POFTĂ BUNĂ!

Aripioare crocante cu fulgi de ovăz - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!