Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi

Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi

O rețetă delicioasă de cartofi cu carne la cuptor! Se pot adăuga și ciuperci, pentru cei care le preferă. Eu am adăugat un morcov, din același motiv.

Ingrediente

Pulpe de pui cu os
500 g
4-5 pulpe (eu am pus 1 pulpă și o jumătate de piept)
Cartofi
4 buc
potriviți
Smantana
100 g
Unt
50 g
Ciuperci
100 g
de tip champignons - opțional
Morcovi
1 buc
opțional
Sare, piper, boia
1 lingurita
după gust

Pasi de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 1
Pas 2

Ungem bine cu unt un vas/o tavă în care vom băga la cuptor cartofii cu carnea.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 2
Pas 3

Dăm pe răzătoare sau feliem subțire cartofii.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 3
Pas 4

Punem cartofii în vasul uns cu unt, apoi adăugăm sare și condimente.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 4
Pas 5

Urmează ciupercile, tăiate felii subțiri, așezate peste stratul de cartofi. Eu am optat pentru un morcov în locul ciupercilor (care nu îmi plac).


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 5
Pas 6

Se unge cu smântână „patul” de cartofi și ciuperci/morcovi.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 6
Pas 7

Pulpele/pieptul se dau cu sare și condimente, apoi se așează peste stratul de smântână.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 7
Pas 8

Restul de unt se pune feliuțe peste carne.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 8
Pas 9

Se bagă la cuptor la foc mic pentru o oră jumătate - două.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 9
Pas 10

Se servește cald alături de murături sau salată de legume. Poftă bună!

 

Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (2-3 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 130 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Lenutsa
Lenutsa 20 May 2012, 18:19

Am preparat si eu aceasta reteta, dar nu mia reusit!!! Leam tinut la cuptor 2 ore si nu sau copt.

Sheyla Boras
Sheyla Boras 21 Jan 2014, 21:27

o reteta grozava.. pt prima data cand mi-a placut ceva gatit de mn

LuciaB
LuciaB 19 Aug 2014, 21:32

Ce temperatura ar trebui sa aiba cuptorul?

lena
Elena (lena) LuciaB 20 Aug 2014, 11:21

Intre 180-200 grade.

LuciaB
LuciaB 21 Aug 2014, 00:03

Merci mult! Am facut reteta in seara asta. A iesit bine tinand cont ca am tinut cuptorul la 160 grade, dar data viitoare va fi si mai delicioasa

Nota mea pentru reteta:
Charlie
Charlie 12 Nov 2015, 17:24

Ohh draga Lena, a iesit o nebunie si eu ma extaziez greu la mancare. Am facut varianta/ ciuperci.

Iti multumesc mult!