Legume asortate la cuptor

Legume asortate la cuptor

Pentru că consum multe legume și câteodată mă satur și nu mai știu cum să le mai fac, mai inventez așa un alt mod de preparare și chiar au ieșit foarte bune, au avut succes.

Ingrediente

Broccoli
1 kg
   
Morcovi
4 buc
   
Țelină
1 buc
(300g)
Ardei gras roșu
1 buc
   
Ardei gras verde
2 buc
   
Lămâie
1 buc
   
Ulei de măsline
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

 Desfacem broccoli buchețele. Curățăm legumele, le spălăm bine și le tăiem în bucăți mai mari. Ungem o tavă adâncă cu ulei, punem legumele, pe deasupra turnăm zeama stoarsă de la o lămâie, uleiul și sarea.

 

Legume asortate la cuptor - Pas 1
Pas 2

Acoperim tava cu folie de staniol și o introducem în cuptorul încins în prealabil.

Legume asortate la cuptor - Pas 2
Pas 3

După 15 minute înlăturăm staniolul și mai lăsăm tava în cuptor încă 5-10 minute. Legumele nu trebuie să se înmoaie, ci să rămână un pic crocante.

Legume asortate la cuptor - Pas 3
Pas 4

Le scoatem și le servim ca atare sau ca și garnitură.

    POFTĂ   BUNĂ !

Legume asortate la cuptor - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 buc (porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!