Shaorma de casă, dietetică

C
Shaorma de casă, dietetică

Pentru că mie îmi place foarte mult să mănânc shaorma, dar am o anumită reticență să o cumpăr de oriunde, mi-am inventat propria rețetă de shaorma, mai dietetică, fără maioneză și fără cartofi, în schimb cu multe legume proaspete. Puteți s-o adaptați după gustul vostru și să folosiți ce ingrediente vă plac.

Cantitățile sunt date pentru o shaorma, chiar dacă în poze se văd două.

Ingrediente

Lipie libaneză
1 buc
   
Smântână
50 ml
   
Piper
2 g
după gust
Piept de pui
100 g
   
Salată verde
1 buc
folosiți o frunză sau două
Castraveți
1 buc
   
Roșie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Amestecați smântâna cu sare și piper după gust.

Frigeți pieptul de pui pe grătar.

 

Shaorma de casă, dietetică - Pas 1
Pas 2

Ungeți cu smântână lipia (nu puneți toată smântâna, păstrați un pic pentru mai târziu) și puneți salata ruptă bucățele

 

Shaorma de casă, dietetică - Pas 2
Pas 3

Puneți bucățele de piept de pui fript pe grătar

 

Shaorma de casă, dietetică - Pas 3
Pas 4

Adăugați castravetele tăiat bucățele


Shaorma de casă, dietetică - Pas 4
Pas 5

Adăugați și roșia tăiată bucățele


Shaorma de casă, dietetică - Pas 5
Pas 6

Adăugați din loc în loc restul de smântână

 

Shaorma de casă, dietetică - Pas 6
Pas 7

Rulați lipia și înveliți-o în folie de aluminiu ca să nu se desfacă.


Shaorma de casă, dietetică - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Cori
Cori 13 May 2012, 18:57

E foarte buna facuta in casa si eu fac cateodata cand nu mai pot de pofta. E mult mai bine asa, pun mai multe legume si e " curata", nu mananc cu sila.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 16 Jan 2015, 23:19

Numai acuma vad aceasta reteta. Cred ca o voi face si eu exact  ca ingrediente cu exceptia foliei de Al. atat de nociva. O voi inlocui cu hartie de copt.
> Nu folosi folia de aluminiu la
> gătit
> În nici un caz nu folosiţi folie din aluminiu când
> gătiţi sau dacă doriţi să împachetaţi alimentele.
> Aciditatea acestora mobilizează ionii de aluminiu în
> hrană. Mai mult decât atât, trebuie ştiut faptul că
> aluminiul este neurotoxic fiind asociat cu maladia
> Alzheimer. Alimentele pe care le preparăm la cuptor pot fi
> învelite în frunze de viţă de vie opărite sau în
> frunze de varză.   Am dat copy-paste si asa s-a aranjat .Scuze.

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 06 Apr 2016, 23:30

nici eu nu folosesc aluminiu;

pe lipie libaneza imi pun ce am pofta, ce am in casa; de exemplu: ulei de masline, chimen negru, pt ca e plin de calitati terapeutice; branza, sau casacaval, ridichi, salata verde, sau frunze de spanac care i f carnoase si gustoase si au fier neoxidat; pieptul de pui este descurajant prezentat peste tot, as aca nu mai folosesc;poate de la gainile mele. :)

altadata pun alte ingrediente, ce am in casa si imi pica bine; sorii si castarveti taiati, ceapa, fenicul, felii de suna presata, pasta de branza de vaci; masline verzi, ghimbir

se poate manca f sanatos acasa

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 06 Apr 2016, 23:31

erata rosii si castraveti

sunca presata:))