Nutella în 5 minute
Mie îmi place foarte mult crema de ciocolată gen Nutella, Finetti etc., dar de fiecare dată când citeam eticheta și vedeam trecute la ingrediente grăsimile vegetale hidrogenate, îmi trecea cheful de a le mai cumpăra. Deci, puteți să vă dați seama cât de încântată am fost când am descoperit această rețetă. Mai văzusem și alte rețete de cremă de ciocolată mai demult, dar conțineau alune de pădure, care sunt foarte scumpe și nici nu le găseam de cumpărat. Această rețetă însă este cu ingrediente mai mult decât la îndemână și per total, la cantitatea care vă iese - 2 borcănașe de 350 gr. - este chiar destul de ieftină. Unde mai pui că se face super rapid, în 5 minute ai și făcut-o. Deci eu sunt foarte-foarte mulțumită de rețetă și v-o recomand din tot sufletul.
Am folosit-o ca umplutură pentru cornuri și s-a comportat excelent la cuptor, am făcut și napolitane, am umplut clătite sau pur și simplu am uns-o pe pâine, în toate variantele a fost super delicioasă.
Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
350 ml
●
Zahăr pudră
125 ml
0,5 pahar
●
Lapte praf
3 linguri
opțional
●
Nuci
100 g
jum. de pahar, dar puteți pune cât vreți
●
Sare
2 g
un vârf de cuțit
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amesteci laptele călduț cu zahărul pudră și vanilia cu ajutorul mixerului vertical, obligatoriu (nu iese cu mixerul obișnuit). Eu aveam spart paharul de la mixerul vertical, de aceea am amestecat într-o crăticioară, dacă aveți folosiți paharul.
Pas 2
Adaugi uleiul în fir, ca la maioneză, mixând la viteză maximă. Observați că se îngroașă aproape imediat.
Pas 3
Adăugați cacao și laptele praf, dacă vreți, acesta nu este obligatoriu. Încă o dată mixați.
Pas 4
Fărâmițați nucile, eu le fărâmițez cu făcălețul. Cu cât mai mărunt, cu atât mai bine.
Pas 5
Adăugați nucile. Puneți în frigider.
Pas 6
Ca și cantitate vă ies 2 borcănele de 350 gr.
Pas 7
Am folosit-o ca umplutură pentru cornuri
Cantitate:
700 g
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: