Tort Sacher

Tort Sacher

Am preparat pentru prima dată acest tort. E simplu, un blat cu gem de caise. Fără creme, fără frișcă. Dar delicios! Dulce, pufos și ușor ca o adiere.

Ingrediente

Ciocolata menaj
120 g
Faina alba
120 g
Unt
120 g
Zahar
160 g
Zahar pudra
40 g
Oua
6 buc
Gem de caise
300 g
Ciocolata menaj
375 g
pentru glazură
Zahar
450 g
pentru glazură
Apa
180 ml
pentru glazură

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele pentru blat.


2

Separăm gălbenușurile de albușuri.


3

Radem ciocolata de menaj (cele 120 grame).


4

Într-un vas punem laolaltă ciocolata rasă, untul moale, zahărul pudră È™i gălbenuÈ™urile.


5

Amestecăm bine toate cele de mai sus. Eu am folosit mixerul.


6

Batem spumă tare albușurile cu zahărul (cele 160 grame).

7

Încorporăm albuÈ™urile spumă în amestecul de ciocolată prin miÈ™cări uÈ™oare de jos în sus.


8

Apoi adăugăm făina cernută.


9

Mutăm compoziÈ›ia într-o formă de tort cu pereÈ›i detaÈ™abili. Îmbrăcăm fundul formei cu hârtie de copt. Eu am uns cu unt È™i pereÈ›ii formei È™i i-am tapetat cu făină. Lăsăm la cuptor circa 55 de minute la 180 de grade C.


10

Desfacem forma și lăsăm blatul să se răcească.


11

Apoi îl tăiem în două pe orizontală È™i desfacem borcanul de gem.

12

Ungem prima parte cu gem de caise.


13

Punem într-o crăticioară la încălzit restul de gem. Cu el vom unge È™i cea de-a doua parte, adică exteriorul tortuleÈ›ului.


14

Iată tortul. AÈ™teaptă să fie îmbrăcat cu glazură.


15

Pregătim cele 3 ingrediente pentru glazură.


16

Punem la fiert într-o crăticioară apa È™i zahărul.


17

Adăugăm È™i ciocolata ruptă în cubuleÈ›e.(cele 375 de grame). În carte mai scria că putem folosi aici È™i ciocolată sub formă de fulgi.


18

LăsaÈ›i la foc până se topeÈ™te ciocolata.


19

Strecurăm glazura printr-o sită.


20

Urmează să turnăm glazura peste tort. Aici e bine să avem mult loc la dispoziÈ›ie, dar mai ales să puneÈ›i ceva pe masă pentru că glazura va curge destul de mult. (Eu am pus o pungă mare. În carte scria să-l punem pe un grătar să se poată scurge surplusul de glazură, dar eu nu am avut aÈ™a ceva...Am improvizat...)

 

21

Când începe să se solidifice glazura, mutaÈ›i tortul pe un platou. Eu nu am avut răbdare...L-am mutat mai devreme, platoul meu a fost puÈ›in adânc È™i de asta glazura s-a strâns puÈ›in la mijloc. Deci nu faceÈ›i asta acasă.


22

Îl puteÈ›i lăsa aÈ™a sau îl puteÈ›i decora. Eu am scris pe el cu ciocolată albă topită È™i am pus È™i o floricică roz.


23

Aici o secțiune dulce și delicioasă. Poftă bună!


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (12 porții)
Timp de preparare: 55 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 100 min
Data publicarii:
Colectii: Torturi, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

anisoara.n
ana negru (anisoara.n) 21 Jan 2013, 17:56

cum creste blatul daca cu punem nici praf de copt si nici amidon alimentar?

lena
Elena (lena) ana negru (anisoara.n) 21 Jan 2013, 18:03

Albusurile batute spuma tare si incorporate atent dau structura poroasa pandispanului.