Ingrediente
●
Ciocolata menaj
375 g
pentru glazură
●
Zahar
450 g
pentru glazură
●
Apa
180 ml
pentru glazură
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Pregătim ingredientele pentru blat.
2
Separăm gălbenușurile de albușuri.
3
Radem ciocolata de menaj (cele 120 grame).
4
Într-un vas punem laolaltă ciocolata rasă, untul moale, zahărul pudră È™i gălbenuÈ™urile.
5
Amestecăm bine toate cele de mai sus. Eu am folosit mixerul.
6
Batem spumă tare albușurile cu zahărul (cele 160 grame).
7
Încorporăm albuÈ™urile spumă în amestecul de ciocolată prin miÈ™cări uÈ™oare de jos în sus.
8
Apoi adăugăm făina cernută.
9
Mutăm compoziÈ›ia într-o formă de tort cu pereÈ›i detaÈ™abili. Îmbrăcăm fundul formei cu hârtie de copt. Eu am uns cu unt È™i pereÈ›ii formei È™i i-am tapetat cu făină. Lăsăm la cuptor circa 55 de minute la 180 de grade C.
10
Desfacem forma și lăsăm blatul să se răcească.
11
Apoi îl tăiem în două pe orizontală È™i desfacem borcanul de gem.
12
Ungem prima parte cu gem de caise.
13
Punem într-o crăticioară la încălzit restul de gem. Cu el vom unge È™i cea de-a doua parte, adică exteriorul tortuleÈ›ului.
14
Iată tortul. AÈ™teaptă să fie îmbrăcat cu glazură.
15
Pregătim cele 3 ingrediente pentru glazură.
16
Punem la fiert într-o crăticioară apa È™i zahărul.
17
Adăugăm È™i ciocolata ruptă în cubuleÈ›e.(cele 375 de grame). În carte mai scria că putem folosi aici È™i ciocolată sub formă de fulgi.
18
LăsaÈ›i la foc până se topeÈ™te ciocolata.
19
Strecurăm glazura printr-o sită.
20
Urmează să turnăm glazura peste tort. Aici e bine să avem mult loc la dispoziÈ›ie, dar mai ales să puneÈ›i ceva pe masă pentru că glazura va curge destul de mult. (Eu am pus o pungă mare. În carte scria să-l punem pe un grătar să se poată scurge surplusul de glazură, dar eu nu am avut aÈ™a ceva...Am improvizat...)
21
Când începe să se solidifice glazura, mutaÈ›i tortul pe un platou. Eu nu am avut răbdare...L-am mutat mai devreme, platoul meu a fost puÈ›in adânc È™i de asta glazura s-a strâns puÈ›in la mijloc. Deci nu faceÈ›i asta acasă.
22
Îl puteÈ›i lăsa aÈ™a sau îl puteÈ›i decora. Eu am scris pe el cu ciocolată albă topită È™i am pus È™i o floricică roz.
23
Aici o secțiune dulce și delicioasă. Poftă bună!
Cantitate:
1 buc
(12 porții)
Timp de preparare:
55 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
100 min
Data publicarii: