Ingrediente
●
Ciocolata menaj
375 g
pentru glazură
●
Zahar
450 g
pentru glazură
●
Apa
180 ml
pentru glazură
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele pentru blat.
Pas 2
Separăm gălbenușurile de albușuri.
Pas 3
Radem ciocolata de menaj (cele 120 grame).
Pas 4
Într-un vas punem laolaltă ciocolata rasă, untul moale, zahărul pudră și gălbenușurile.
Pas 5
Amestecăm bine toate cele de mai sus. Eu am folosit mixerul.
Pas 6
Batem spumă tare albușurile cu zahărul (cele 160 grame).
Pas 7
Încorporăm albușurile spumă în amestecul de ciocolată prin mișcări ușoare de jos în sus.
Pas 8
Apoi adăugăm făina cernută.
Pas 9
Mutăm compoziția într-o formă de tort cu pereți detașabili. Îmbrăcăm fundul formei cu hârtie de copt. Eu am uns cu unt și pereții formei și i-am tapetat cu făină. Lăsăm la cuptor circa 55 de minute la 180 de grade C.
Pas 10
Desfacem forma și lăsăm blatul să se răcească.
Pas 11
Apoi îl tăiem în două pe orizontală și desfacem borcanul de gem.
Pas 12
Ungem prima parte cu gem de caise.
Pas 13
Punem într-o crăticioară la încălzit restul de gem. Cu el vom unge și cea de-a doua parte, adică exteriorul tortulețului.
Pas 14
Iată tortul. Așteaptă să fie îmbrăcat cu glazură.
Pas 15
Pregătim cele 3 ingrediente pentru glazură.
Pas 16
Punem la fiert într-o crăticioară apa și zahărul.
Pas 17
Adăugăm și ciocolata ruptă în cubulețe.(cele 375 de grame). În carte mai scria că putem folosi aici și ciocolată sub formă de fulgi.
Pas 18
Lăsați la foc până se topește ciocolata.
Pas 19
Strecurăm glazura printr-o sită.
Pas 20
Urmează să turnăm glazura peste tort. Aici e bine să avem mult loc la dispoziție, dar mai ales să puneți ceva pe masă pentru că glazura va curge destul de mult. (Eu am pus o pungă mare. În carte scria să-l punem pe un grătar să se poată scurge surplusul de glazură, dar eu nu am avut așa ceva...Am improvizat...)
Pas 21
Când începe să se solidifice glazura, mutați tortul pe un platou. Eu nu am avut răbdare...L-am mutat mai devreme, platoul meu a fost puțin adânc și de asta glazura s-a strâns puțin la mijloc. Deci nu faceți asta acasă.
Pas 22
Îl puteți lăsa așa sau îl puteți decora. Eu am scris pe el cu ciocolată albă topită și am pus și o floricică roz.
Pas 23
Aici o secțiune dulce și delicioasă. Poftă bună!
Cantitate:
1 buc
(12 porții)
Timp de preparare:
55 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
100 min
Data publicarii: